Σάββατο, 30 Ιούνιος 2018 14:46

Στο... Πι και Φι: Τώρα αρχίζει το... Μουντιάλ

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Μετά το χθεσινό ρεπό αρχίζει από σήμερα να κυλά και πάλι το τόπι στα γήπεδα της Ρωσίας. Για πολλούς τώρα αρχίζει το... Μουντιάλ, μιας και ξεκινούν οι νοκ – άουτ αναμετρήσεις.

Στο δρόμο για τα προημιτελικά, θα ανταμώσουν στις 5 μ.μ. η Γαλλία με την Αργεντινή και στις 9 μ.μ. η Ουρουγουάη με την Πορτογαλία. Την Κυριακή τη σκυτάλη παίρνουν η Ισπανία με τη Ρωσία (5 μ.μ.) και η Κροατία με τη Δανία (9 μ.μ.). Στα παιχνίδια του Σαββάτου τα σετ είναι ισορροπημένα, με ελαφρύ προβάδισμα σε Γαλλία και Ουρουγουάη. Αντίθετα Ισπανία και Κροατία προσφέρονται από τους μπουκ σε τιμές φαβορί (1.50 και 1.75, αντίστοιχα). Οι τέσσερις τυπικά γηπεδούχοι πήραν και την πρώτη θέση στους ομίλους τους, με τις Ουρουγουάη και Κροατία να έχουν το απόλυτο (9 βαθμούς). Η πρώτη μάλιστα είναι η μοναδική από τις 32 ομάδες που κράτησε το μηδέν στη φάση των ομίλων. Η άμυνα και το επιθετικό δίδυμο Σουάρες – Καβάνι είναι τα μεγάλα “όπλα” της Ουρουγουάης, αλλά απέναντί της θα βρει μια ομάδα που επίσης δίνει έμφαση στην άμυνα και ποντάρει στην κλάση του Ρονάλντο. Η Πορτογαλία έφθασε άλλωστε το 2016 στην κορυφή της Ευρώπης με αυτή τη συνταγή.

Προτεραιότητα της θα είναι και πάλι το μηδέν και ας κριθεί η πρόκριση στην παράταση ή στα πέναλτι.

Πιστεύουμε όμως ότι η Ουρουγουάη είναι καλύτερη ομάδα και θα βρει τον τρόπο να διασπάσει στο 90λεπτο το αμυντικό τείχος.

Μεγάλη μάχη αναμένεται και στο ζευγάρι Γαλλία – Αργεντινή. Καμία από τις δύο δεν ικανοποίησε στη φάση των ομίλων και πλέον το άγχος θα βαραίνει και τις δύο. Περιμένουμε ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και τα 2-3 γκολ, είναι ένα σύνολο τερμάτων που καλύπτει αρκετά σκορ.

Η Ισπανία μπορεί να έδειξε αδυναμίες στη φάση των ομίλων, αλλά πήρε την πρωτιά και αν βελτιωθεί στο αμυντικό κομμάτι, δεν θα έχει προβλήματα απέναντι στη Ρωσία. Οι οικοδεσπότες στο πρώτο πραγματικά δύσκολο ματς του ομίλου με την Ουρουγουάη προσγειώθηκαν απότομα και το μοναδικό πλεονέκτημα που έχουν είναι ότι θα αγωνιστούν μπροστά σε χιλιάδες Ρώσους. Υπάρχει όμως ξεκάθαρη διαφορά δυναμικότητας.

Τον πρώτο λόγο για τους “8” έχουν και οι Κροάτες, με αντίπαλο τη Δανία, η οποία δεν είναι αμελητέα ποσότητα, αλλά έχει ταβάνι σαν ομάδα. Η Κροατία διαθέτει παίκτες που πρωταγωνιστούν σε κορυφαία κλαμπ, όπως οι Μόντριτς, Ράκιτιτς, Μάντζουκιτς και είναι ικανή να φθάσει ψηλά.

Αν δείξει την ίδια σοβαρότητα που είχε στους ομίλους, θα σφραγίσει το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

2800. Γαλλία – Αργεντινή 2-3 γκολ 1.65

2801. Ουρουγουάη – Πορτογαλία 1 2.55

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

2802. Ισπανία – Ρωσία 1 1.50

2803. Κροατία – Δανία 1 1.75