Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2018 15:38

Στο... Πι και Φι: Αγγλία μπορείς...

Γράφτηκε από τον

 

Καλημέρα σας. Ραντεβού με την ιστορία έχουν απόψε στις 9 μ.μ. στη Μόσχα η Κροατία με την Αγγλία σ' έναν εξαιρετικά αμφίρροπο ημιτελικό.

Η Κροατία είναι παρούσα στα ημιτελικά μετά από 20 χρόνια και η Αγγλία μετά από 28. Η πρώτη δεν έχει βρεθεί ποτέ σε τελικό, ενώ οι Αγγλοι περιμένουν αυτή τη στιγμή εδώ και 52 χρόνια. Ως εκ τούτου ο νικητής θα γράψει ιστορία και θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την κούπα στον μεγάλο τελικό της 15ης Ιουλίου.

Η Κροατία απέκλεισε στα νοκ - άουτ ματς Δανία και Ρωσία και η Αγγλία Κολομβία, Σουηδία. Η ειδοποιός διαφορά όμως είναι ότι η Κροατία έπαιξε και στα δύο ματς από 120 λεπτά, παίρνοντας την πρόκριση στα πέναλτι. Οι Αγγλοι απέκλεισαν στη "ρώσικη ρουλέτα" την Κολομβία, αλλά επικράτησαν εύκολα στον προημιτελικό της Σουηδίας.

Η κόπωση λοιπόν θα είναι μεγαλύτερη για τους Κροάτες, που έχουν ποιότητα στη μεσαία γραμμή, αλλά και αδυναμίες στα μετόπισθεν. Η Ρωσία χωρίς ουσιαστικά ευκαιρίες πέτυχε δύο γκολ. Από την άλλη η Αγγλία με "όπλο" τον ενθουσιασμό και τον Χάρι Κέιν να την οδηγεί εκ του ασφαλούς στην επίθεση, παρουσιάζει σοβαρό πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Επιπλέον φαίνεται να έχει δουλέψει αρκετά στις στημένες φάσεις, παίρνοντας πολλά γκολ από τους κεντρικούς της αμυντικούς.

Δείχνει να έχει περισσότερη φρεσκάδα και οι δύο συνεχόμενες παρατάσεις που έπαιξαν οι Κροάτες, είναι στοιχείο που θα παίξει το ρόλο του κατά τη διάρκεια του ημιτελικού.

Εχουμε γράψει και σε παλαιότερο σημείωμα, ότι προσμένουμε από την Αγγλία να προκριθεί στον τελικό και θα την εμπιστευτούμε.

ΠΡΟΤΑΣΗ

985. Κροατία - Αγγλία 2 2.15