Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2014 12:34

"Διπλό" για ΟΦΗ, ματσάρα στο ΣΕΦ

Γράφτηκε από τον

«Φτωχό» είναι το σημερινό ποδοσφαιρικό μας κουπόνι καθώς υπάρχει μικρή δράση σε Κύπελλα Ελλάδος και Ισπανίας. Το βάρος θα πέσει στο Μπάσκετ, όπου ο Ολυμπιακός μετά τη βαριά ήττα στο Μιλάνο, υποδέχεται την Μπαρτσελόνα του Δημήτρη Παπανικολάου, που επιστρέφει στο ΣΕΦ ως αντίπαλος.

 

«Διπλό» ο ΟΦΗ κόντρα στην Καλλονή

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά ποδοσφαίρου με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι το «Διπλό» του ΟΦΗ κόντρα στην Καλλονή σε απόδοση 2.40. Η Καλλονή διαθέτει τη χειρότερη άμυνα της Σούπερλιγκ, με παθητικό 36 γκολ σε 19 αγωνιστικές. Μάλιστα η ομάδα της Μυτιλήνης μετράει τις περισσότερες εντός έδρας ήττες στο πρωτάθλημα συνολικά. Επίσης η ομάδα του Μαντζουράκη δέχθηκε γκολ στις 7/9 τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις της για όλες τις διοργανώσεις. Από την άλλη πλευρά ο ΟΦΗ σκόραρε στις 6/8 τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις του. Το πρώτο παιχνίδι έληξε 1-0 υπέρ της Καλλονής και οι κρητικοί θέλουν σήμερα καταρχάς να ισοφαρίσουν νωρίς το σκορ του πρώτου αγώνα και έπειτα να πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση. Το 1-0 της πρώτης αναμέτρησης σαφώς και φέρνει σε δυσχερή θέση τους φιλοξενούμενους, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι απαγορευτικό για να ελπίζουν σε ανατροπή του. Άλλωστε, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα γκολ και προσοχή στα επιθετικά ατού των αντιπάλων. Βέβαια, μακριά απ’ το Ηράκλειο ο ΟΦΗ (ακόμη και επί Σα Πίντο) δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, καθώς είναι πιο ευάλωτος αμυντικά, ενώ και επιθετικά παρουσιάζεται «σφιχτός». Χαρακτηριστικό είναι ότι δε σκόραρε σε καμία φετινής του εκτός έδρας αναμέτρηση περισσότερες από μια φορά, κάτι που φυσικά δεν αρκεί σήμερα, εκτός και αν το παιχνίδι λήξει 0-1 και πάει στα πέναλτι.

Δείχνει «σκουριασμένος» μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς έπειτα απ’ το 0-0 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ένα άδικο αποτέλεσμα για τους κυανέρυθρους, ακολούθησε η εντός έδρας ήττα απ’ τη Βέροια το Σάββατο. «Σίγουρα δεν κάναμε ευκαιρίες - όχι όσες στα προηγούμενα παιχνίδια. Ακόμα και απέναντι στον Πανιώνιο, δεν κάναμε πολλές φάσεις αλλά δεν δεχτήκαμε κιόλας. Εμείς κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε όμως το γκολ είναι και θέμα παικτών», σημείωσε ο Σα Πίντο, που σήμερα είναι αναγκασμένος με βάση τις απουσίες να κάνει αλλαγές στην άμυνα, όπου του λείπουν τα 2/4 απ’ τη βασική τετράδα, οι Μπούρμπος και Ζόρο. Επιστρέφει ο Κάλαϊτζιτς (ΜΕ 15/0). Πάντως στοιχηματικά το «διπλό» του ΟΦΗ «κατρακυλά» καθημερινά. Εμείς θα πάμε με τους Κρητικούς που θέλουν πολύ την πρόκριση για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την πρόσφατη ήττα στο πρωτάθλημα.

Ψάχνει την ηρεμία του ο ΟΣΦΠ, πρώτη νίκη για Γαλατά

Περνάμε στα Προγνωστικά Euroleague όπου σήμερα ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ την Μπαρτσελόνα, με τον Παπανικολάου να επιστρέφει ως αντίπαλος εκεί όπου μεγαλούργησε κατακτώντας δύο συνεχόμενες φορές την ευρωπαϊκή κούπα. Μεγάλο ευρωπαϊκό μπασκετικό ντέρμπι. Το ζεύγος αυτό έχει δώσει τελικούς, ημιτελικούς Ευρωλίγκας όπως επίσης και πολλά ματς σε άλλες φάσεις της διοργάνωσης. Από πλευράς φόρμας η Μπαρτσελόνα είναι πολύ μπροστά αυτή την εποχή. Επιπλέον ο Ολυμπιακός αποσυντονίστηκε με τις δύο απουσίες των Λο και Πετγουέι και για να βοηθήσουν οι προσθήκες θα περάσει καιρός. Στοιχηματικά το προβάδισμα το έχει ο Ολυμπιακός καθαρά λόγω έδρας αλλά δεν είναι ομάδα εμπιστοσύνης. Πάντως η νίκη είναι επιτακτική για τους Ερυθρόλευκους πρώτα για το καλύτερο πλασάρισμα στον όμιλο Ε’ και στη συνέχεια για την άνοδο της ψυχολογίας ενόψει του αγώνα της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό για την ελληνική Α1. Δύο ήττες σε αυτά τα παιχνίδια θα δημιουργήσουν πολλά αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά προβλήματα στον Ολυμπιακό. Η Μπαρτσελόνα θα κάνει το παιχνίδι της χωρίς άγχος και πολλά θα κριθούν από τη συμμετοχή ή όχι του Ναβάρο. No-bet ο αγώνας και αναμονή για το live. Λιγάκι προς Over 150 τείνει η εικόνα του ζεύγους αλλά επίσης πρέπει να δούμε τις αμυντικές επιλογές των δύο προπονητών. Στοιχηματικά θα μας απασχολήσει ο αγώνας της Γαλατασαράι με αντίπαλο τη Λοκομοτίβ Κούμπαν, όπου επιλέγουμε το -3.5 των γηπεδούχων σε απόδοση 1.90. Και οι δυο ομάδες παραμένουν χωρίς νίκη στο TOP-16. Είναι προφανές ότι οι δυο τους μαζί με την Μπάγερν θα παλέψουν για την τέταρτη θέση που δίνει πρόκριση στα πλέι-οφ της διοργάνωσης. Οι Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ και Μακάμπι δείχνουν ότι θα προκριθούν. Οπότε το αποψινό παιχνίδι, αν και μόλις τρίτη αγωνιστική, είναι πολύ κρίσιμο. Η Γαλατασαράι δεν πρόσεξε στον αγώνα με τη Μακάμπι και το πλήρωσε. Απόψε θα είναι υποψιασμένη και θα παίξει αναγκαστικά άμυνα. Η Λοκομοτίβ πέρασε ένα διάστημα ντεφορμαρίσματος και μένει να δούμε αν η νίκη μέσα στο Βίλνιους το τερμάτισε. Το προβάδισμα το έχει η έδρα αφού η σοβαρή Γαλατασαράι μπορεί να νικήσει και εύκολα. Από δω και πέρα θα βλέπουμε ομάδες που είναι μπροστά στο σκορ, να προσπαθούν να ανεβάσουν την διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμιών. Οπότε αν της βγει το ματς δεν θα χαλαρώσει προς το τέλος. Επιλογή η Γαλατασαράι -3.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1 και ενημερωθείτε για όλες τις Μεταγραφές Ιανουαρίου γρήγορα και έγκυρα.