Παρασκευή, 17 Ιανουάριος 2014 13:43

G/G στο Σεντ Ετιέν - Λιλ, κρατάει η Εξέλσιορ

Γράφτηκε από τον

Αρκετά σημεία για τα δεδομένα του σημερινού κουπονιού έχουμε επιλέξει σήμερα. Τη «μερίδα του λέοντος» έχει η Γαλλία με αγωνιστική δράση τόσο για την Α’ Κατηγορία, όσο κυρίως για τη Β’, ενώ στην Ισπανία υπάρχει το ντέρμπι Μάλαγα – Βαλένθια. Η Ολλανδία μετά τη χριστουγεννιάτικη διακοπή με αγώνες για τις δύο πρώτες κατηγορίες, ενώ δράση υπάρχει τόσο για την Πορτογαλία, όσο και για την Football League και το Μεξικό.

 

G/G Σεντ Ετιέν – Λιλ, με κάλυψη η Κλερμόν

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με τη Γαλλία και το G/G στον αγώνα για την Λιγκ 1 μεταξύ της Σεντ Ετιέν και Λιλ σε απόδοση 2.05. Στο G/G τα πέντε τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια σε επίπεδο Ligue 1 με γηπεδούχο τη Σεντ Ετιέν. Στα 4/5 επιβεβαιώθηκε και το Over 2,5. Η Σεντ Ετιέν έχει σκοράρει σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της στο φετινό Πρωτάθλημα. Μόνο αυτή και η Παρί Σεν Ζερμέν έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο. Από την άλλη πλευρά G/G και Over 2,5 τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Λιλ σε όλες τις διοργανώσεις. Περνάμε στη Β’ κατηγορία και συγκεκριμένα στην αναμέτρηση Κλερμόν – Χάβρη όπου κρατάμε το 1 Draw No Bet σε απόδοση 1.80. Νικήτρια η Κλερμόν στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία μεταξύ τους ματς ανεξαρτήτως έδρας, παραμένοντας αήττητη. Υπό διαφορετικές συνθήκες θα έμενε σίγουρα ικανοποιημένη και με την ισοπαλία στην πάντα δυνατή έδρα της Τρουά, όχι όμως και την προηγούμενη εβδομάδα, όπου έχασε μεγάλη ευκαιρία να φύγει με το διπλό. Από τον παράδεισο στην... κόλαση η Κλερμόν που προηγήθηκε στο 89' και ισοφαρίστηκε στο 92' (!), παρ' όλα αυτά βέβαια διατηρεί την επαφή της με την τριάδα ανόδου. Η Κλερμόν πάντως διαθέτει μία από τις πιο δυνατές έδρες της κατηγορίας, αφού όχι μόνο παραμένει αήττητη (5-5-0), αλλά κράτησε κι ανέπαφη την εστία της στα έξι από τα οχτώ πιο πρόσφατα που έδωσε για το πρωτάθλημα!

Κρατάει η Εξέλσιορ στην έδρα της Ντόρντεχτ

Από τη Β’ Ολλανδίας θα πάμε με το Χ2 της Εξέλσιορ κόντρα στην Ντόρντρεχτ σε απόδοση 2.00. Κάνει συμπαθητική χρονιά η Εξέλσιορ, ούσα στην έβδομη θέση της βαθμολογίας. Αλλαγή προπονητή είχαμε κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος, καθώς ο Τόμασον αποχώρησε για λογαριασμό της Ρόντα και ήρθε στον πάγκο ο Ντικιούζεν. Έδωσε τρία φιλικά στο διάστημα που δεν υπήρχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις και ηττήθηκε τις δύο φορές. Στα ευχάριστα νέα είναι η επιστροφή του 19χρονου, αλλά βασικού στον χώρο του κέντρου, Στανς που έχει ήδη 19 συμμετοχές με 2 γκολ.

Εκπληξη στο «Ελ Πάσο»

Από τη Football League τέλος κρατάμε το 1 Draw No Bet της Καλλιθέας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου σε απόδοση 2.15. Κρίσιμο τεστ το σημερινό για την Καλλιθέα, που βρίσκεται εντός των θέσεων των πλέι οφ, εντούτοις αυτό θα συνεχιστεί μόνο αν σήμερα δεν ηττηθεί. Όταν μπει στο γήπεδο θα γνωρίζει το αποτέλεσμα της Παναχαϊκής, η οποία αν έχει κερδίσει, θα την έχει «πιάσει» στους 26 πόντους. Έκανε μέτρια εμφάνιση την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στους Πατρινούς, απ’ τους οποίους θα μπορούσε να έχει χάσει, αλλά πήρε σημαντικό εκτός έδρας πόντο. Ο Κριστόφ Βαζέχα θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει σήμερα και τους νεοαποκτηθέντες Αρναρέλη και Μιχαλόπουλο, ενώ στην αποστολή βρίσκεται και ο Μπριλάκης. Επιστρέφει ο Καραλής (ΕΠ 12/6), αλλά τραυματίστηκε σοβαρά (ρήξη χιαστών) ο βασικός γκολκίπερ Κατσούλης, που χάνει όλη τη σεζόν.

Για το 3/3 ο ΠΑΟ, Over στο Μιλάνο, Under στο Βελιγράδι

Περνάμε στο Μπάσκετ, όπου χθες ο Ολυμπιακός γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στην Euroleague, αυτή τη φορά εντός έδρας από την Μπαρτσελόνα. Σήμερα ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει το 3Χ3 στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Εφές και να βάλει τις βάσεις για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Σύμφωνα με την εικόνα των δύο ομάδων τις τελευταίες εβδομάδες το ματς πρέπει να πάει σε διψήφιες διαφορές για τον Παναθηναϊκό. Αλλά τέτοια χάντικαπ είναι επικίνδυνα για τον Παναθηναϊκό που ναι μεν είναι πολύ βελτιωμένος αλλά δεν ανοίγει το ρυθμό του παιχνιδιού ποτέ. Άλλωστε η Εφές θα έχει σήμερα μετά από καιρό ακόμα ένα επιθετικό όπλο, τον Κώστα Βασιλειάδη, ο οποίος έλειψε πάρα πολύ από τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα της ομάδας του. Η παρουσία του Αγγέλου στον πάγκο της Εφές δείχνει και Under 145.5 αλλά για αυτό καλύτερα να περιμένουμε το live μήπως πετύχουμε καλύτερη τιμή.

Στοιχηματικά θα μας απασχολήσουν δύο άλλες αναμετρήσεις. Πρόκειται για τον αγώνα Αρμάνι Μιλάνο – Λαμποράλ Κούτσα, όπου κρατάμε το Over 150.5 σε απόδοση 1.93 και το Παρτιζάν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας όπου βρίσκουμε value στο Under 139.5 πόντους σε απόδοση 1.90. Η ψυχολογία στην Αρμάνι βρίσκεται στα ύψη γιατί τις τελευταίες δύο εβδομάδες μετράει τρεις νίκες όλες επί καλών αντιπάλων (Ολυμπιακό, Σιένα, Σάσσαρι). Με την έλευση του Χάκετ και με τις επιστροφές των τραυματιών η Αρμάνι έχει ένα πλήρες ρόστερ αλλά και πάλι θα πρέπει πάρα πολύ για να προκριθεί από το μαραθώνιο του ΤΟΡ-16. Είναι πολύ δύσκολο το αποψινό παιχνίδι αφού παρά την αστάθεια της Λαμποράλ, πάντα η ισπανική ομάδα είναι υπολογίσιμη δύναμη λόγω της ποιότητας πολλών παιχτών της. Είναι σχεδόν απίθανο να ξαναβγεί στο παρκέ η ενέργεια που έβγαλε με τον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα στην άμυνα. Η Λαμποράλ δεν έχει λόγο να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι της και θα πάει πάλι με την επίθεση να πάρει κάτι καλό. Προς Over 150.5 πάει το ματς και θα το επιλέξουμε. Μόνο να μην ξεφύγει κάποιος πάρα πολύ και χαλάσει το ντέρμπι. Στον αγώνα Παρτιζάν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στην πρώτη φάση των ομίλων της διοργάνωσης με την ΤΣΣΚΑ και επικρατεί και στα δύο (88-46 στη Μόσχα, 73-62 στο Βελιγράδι).Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και σήμερα αλλά όχι με τόσο εμφατικό τρόπο αφού παραδόξως η ΤΣΣΚΑ δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό στο παιχνίδι της. Αφού λοιπόν δεν μπορεί να σκοτώσει τον αντίπαλο με την επίθεση, πάει το παιχνίδι στην άμυνα. Η άμυνα είναι και το βασικό χαρακτηριστικό της φετινής Παρτιζάν, απόδειξη και το πολύ χαμηλό 64-80 που είχε αποτέλεσμα με τη Ρεάλ. Παραδοσιακά το ζεύγος αυτό πάει σε χαμηλά σκορ και η πρόβλεψη απόψε μιλάει για άλλο ένα χαμηλό σκορ. Εκτός από τα δύο φετινά, πρόπερσι με Κιριλένκο στην ΤΣΣΚΑ, τα αποτελέσματα μεταξύ τους ήταν 78-61 και 62-62. Παρά το μικρό όριο των 139.5 πόντων θα πάμε με το Under αφού είναι ξεκάθαρες οι διαθέσεις των δύο προπονητών μέχρι σήμερα.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1 και ενημερωθείτε για όλες τις Μεταγραφές Ιανουαρίου γρήγορα και έγκυρα.