Σάββατο, 02 Μάρτιος 2019 11:33

Στο... Πι και Φι: Με την Αρσεναλ στο ντέρμπι

Γράφτηκε από τον

 

Καλημέρα σας. Γεμάτο ντέρμπι είναι το πρώτο κουπόνι του Μαρτίου. Στην Αγγλία τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στο Τότεναμ - Αρσεναλ και την Κυριακή στο Εβερτον - Λίβερπουλ. Στοιχηματικά θα μας απασχολήσει η μονομαχία ανάμεσα στις δύο ομάδες του Λονδίνου.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από διαδοχικές ήττες με Μπέρνλι, Τσέλσι και δείχνουν να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στο απαιτητικό πρόγραμμα. Αντίθετα η Αρσεναλ έχει ηττηθεί μόνο από τη Σίτι στην πρόσφατη εξάδα των αγώνων και φαίνεται πιο φρέσκια και με περισσότερες λύσεις. Με νίκη αφενός κρατά την 4η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και αφετέρου πλησιάζει στον ένα βαθμό την τρίτη Τότεναμ.Σε αποδόσεις αουτσάιντερ αξίζει το ποντάρισμα στην ανεβασμένη αγωνιστικά ομάδα του Εμερι.
Από την Πρέμιερ Λιγκ θα κρατήσουμε και το αμφίσκορο στο Γουλβς - Κάρντιφ. Η πρώτη προέρχεται από τη χειρότερη εμφάνιση της σεζόν και την ήττα από την ουραγό Χάντερσφιλντ και η Κάρντιφ από τη νέα εντός έδρας ήττα, αυτή τη φορά από την Εβερτον. Το βαθμολογικό κίνητρο είναι στη μεριά των φιλοξενούμενων, αλλά με την εικόνα που βγάζουν δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε. Ούτε όμως και την ασταθή και άνετη βαθμολογικά Γουλβς. Το να σκοράρουν και οι δύο ομάδες φαντάζει καλύτερη επιλογή, απ' ότι να ψάξουμε για σημείο.
Στην Ιταλία, η Εμπολι φιλοξενεί την Πάρμα και θέλει πάση - θυσία να επιστρέψει στις νίκες, καθώς η διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι μόλις 3 βαθμοί. Στον αντίποδα η Πάρμα έχει πάρει τις αποστάσεις της (+11) και θα αγωνιστεί με λιγότερο άγχος. Η έδρα και η μεγαλύτερη ανάγκη των γηπεδούχων μας ωθούν στον άσο.
Την Κυριακή στο Βέλγιο, η Γάνδη δίνει κρίσιμο ματς για την είσοδό της στην εξάδα με αντίπαλο τη Ζ. Βάρεγκεμ, που στην έδρα της είναι ανταγωνιστική, αλλά υπάρχει διαφορά δυναμικότητας και κινήτρου. Το διπλό στο 1.87 θα μπει στις επιλογές μας.
Στην Πορτογαλία η Τσάβες έχει σημαδέψει για νίκη το παιχνίδι με την Σάντα Κλάρα, αφού μόνο με το τρίποντο θα μείνει ζωντανή για την παραμονή. Η Σάντα Κλάρα δεν έχει ακόμα σωθεί, αλλά βρίσκεται σε καλύτερη βαθμολογική μοίρα, όντας στο +8 από τη ζώνη. Προσμένουμε από τους γηπεδούχους να δείξουν μεγαλύτερο πάθος για τη νίκη.
Κλείνουμε με Γαλλία και τον άσο της Μαρσέιγ κόντρα στη Σεντ Ετιέν σ' ένα ματς με φόντο την τετράδα. Η 5η Μαρσέιγ έχει 2 βαθμούς λιγότερους από την 4η Σεντ Ετιέν και με νίκη θα βρεθεί στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικοί, ενώ έχουν και εντυπωσιακή άσχημη παράδοση (19 ήττες και 5 ισοπαλίες στα 24 τελευταία ματς).

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
411. Τότεναμ - Αρσεναλ 2 3.60
491. Γουλβς - Κάρντιφ G.G. 2.00
424. Εμπολι - Πάρμα 1 1.90

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
566. Ζ. Βάρεγκεμ - Γάνδη 2 1.87
674. Τσάβες - Σάντα Κλάρα 1 2.05
706. Μαρσέιγ - Σεντ Ετιέν 1 1.75