Σάββατο, 16 Μάρτιος 2019 12:04

Στο... Πι και Φι: Τρεις άσοι και παιχνίδι με τα γκολ

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Από την Πριμέρα θα ξεκινήσουμε σήμερα και το ματς της Ουέσκα με την Αλαβές.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην τελευταία θέση και οι φιλοξενούμενοι στην 5η που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά προσφέρονται σε τιμές αουτσάιντερ, καθώς η Ουέσκα παλεύει όλα τα ματς και απέχει μόλις 4 βαθμούς από την 17η θέση που ισοδυναμεί με παραμονή. Προσμένουμε ένα ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και αντί για σημείο, επιλέγουμε το να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

Δύο ώρες αργότερα (4 μ..μ.) η Σασσουόλο θα υποδεχτεί τη Σαμπντόρια για την 28η αγωνιστική στην Α’ Ιταλίας.

Η πρώτη δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό, αλλά ούτε έχει βλέψεις για ψηλότερα και χωρίς άγχος μπορεί να κάνει τη ζημιά, όπως απέδειξε την περασμένη αγωνιστική με τη Νάπολι (1-1). Στον αντίποδα η Σαμπντόρια έχασε έδαφος στη μάχη της Ευρώπης με την εντός έδρας ήττα από την Αταλάντα και καλείται να ρεφάρει για να μην απομακρυνθεί περισσότερο από τις προνομιούχες θέσεις.

Το ανοιχτό παιχνίδι της Σασσουόλο και το βαθμολογικό κίνητρο της Σαμπντόρια μας οδηγούν στο όβερ 2,5.

Από το Καμπιονάτο θα κρατήσουμε και τον άσο της Τορίνο κόντρα στην Μπολόνια. Η ανεβασμένη Τορίνο νίκησε με ανατροπή τη Φροζινόνε εκτός έδρας και έχει την ευκαιρία για μία ακόμα νίκη κόντρα στην αναιμική μακριά από το γήπεδό της Μπολόνια (ένα διπλό σε 14 αγώνες). Οι γηπεδούχοι διεκδικούν ακόμα και έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ οι φιλοξενούμενοι την παραμονή στην κατηγορία. Υπάρχει ξεκάθαρη διαφορά δυναμικότητας.

Την Κυριακή θα διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Αυστρία και το κίνητρο παίζει μεγάλο ρόλο.

Η Στουρμ Γκρατς είναι αυτή που “καίγεται” αφού χρειάζεται ένα βαθμό για να μπει στην εξάδα, ενώ η Αούστρια έχει εξασφαλίσει την είσοδό της. Πιστεύουμε ότι η Στουρμ δεν θα “παίξει με τη φωτιά” και θα επιδιώξει τη νίκη κόντρα σ’ έναν καλύτερο, αλλά αδιάφορο αντίπαλο. Γι’ αυτό και ο άσος προσφέρει στο 1.85.

Στην Ισπανία, η Βαλένθια πήρε δύο μεγάλα εκτός έδρας αποτελέσματα στις καθυστερήσεις σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ.

Συγκεκριμένα νίκησε με 10 παίκτες τη Χιρόνα και ισοφάρισε τη Κράσνονταρ, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά. Το ζητούμενο είναι να συνεχίσει τις επιτυχίες κόντρα στη Χετάφε σ’ ένα σημαντικό ματς για τις “νυχτερίδες” στη μάχη για την τετράδα, μιας και η Χετάφε είναι 4η και στο +6 από τη Βαλένθια. Η τελευταία όμως είναι ισχυρή στο γήπεδό της και έχει χάσει μόνο μία φορά σε 15 αγώνες, αλλά πληρώνει βαθμολογικά τις πολλές ισοπαλίες (9). Με τη Μπιλμπάο επέστρεψε πάντως στις νίκες και περιμένουμε έστω και δύσκολα να λυγίσει και την αντίσταση της Χετάφε.

Στη Γαλλία η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην πρωτοπόρο Παρί και την 4η Μαρσέιγ..

Η Παρί έχει εξασφαλίσει για μία ακόμα χρονιά τον τίτλο, αλλά θα επιδιώξει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί στην έδρα της (14 στα 14). Η Μαρσέιγ όμως πήρε τα πάνω της με δύο σερί νίκες με Σεντ Ετιέν και Νις και μπορεί τουλάχιστον να σκοράρει μια φορά και να επιβεβαιώσει το αμφίσκορο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

408. Ουέσκα – Αλαβές G.G. 1.78

424. Σασσουόλο – Σαμπντόρια όβερ 2,5 1.77

525. Τορίνο – Μπολόνια 1 1.75

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

614. Στουρμ Γκρατς – Αούστρια 1 1.85

750. Βαλένθια – Χετάφε 1 1.95

760. Παρί Σεν Ζερμέν – Μαρσέιγ G.G. 1.68