Σάββατο, 27 Απρίλιος 2019 14:13

Στο... Πι και Φι: Ματς της χρονιάς για Μπράιτον, “τρένο” η Μπενφίκα

Γράφτηκε από τον
Στο... Πι και Φι: Ματς της χρονιάς για Μπράιτον, “τρένο” η Μπενφίκα

 

Καλημέρα σας. Λίγες ώρες έμειναν για την Ανάσταση του Θεανθρώπου και ελπίζουμε το μήνυμά της να φωτίσει τις καρδιές όλων μας. Αν με το στοίχημα βγάλουμε και τις λαμπάδες για τα... βαφτιστήρια, ακόμα καλύτερα.

Στο δια ταύτα, η Μπράιτον δίνει σήμερα το ματς της χρονιάς με αντίπαλο τη Νιούκαστλ, καθώς βρίσκεται μεν 3 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα παίξει εκτός με την Αρσεναλ και εντός με την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Αντίθετα η Κάρντιφ που την κυνηγά στη βαθμολογία, έχει πιο εύκολο πρόγραμμα μιας και θα παίξει σήμερα με την υποβιβασμένη Φούλαμ, την επόμενη αγωνιστική με την αδιάφορη Κρ. Πάλας και την τελευταία με τη ντεφορμέ Γιουνάιτεντ. Αν λοιπόν η Μπράιτον θέλει να αποφύγει τον υποβιβασμό, πρέπει να κερδίσει τη Νιούκαστλ. Οι γηπεδούχοι δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος ποντάρουμε στο μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο. Η Νιούκαστλ άλλωστε δεν κυνηγά κάτι στο πρωτάθλημα.

Νωρίτερα, η Σαουθάμπτον θα υποδεχτεί μια επίσης αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα, την Μπόρνμουθ και με νίκη καθαρίζει οριστικά την παραμονή.

Η Σαουθάμπτον με 37 βαθμούς (+6 από τη ζώνη) έχει βάλει τις βάσεις, αλλά δεν θέλει να ζει μέχρι το τέλος με το άγχος.

Στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας, η Πιτέρμπορο φιλοξενείται από τη Γουόλσολ, η οποία ακόμα και αν κάνει το 2 στα 2, δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Η ανώτερη Πιτέρμπορο οφείλει να κερδίσει για μπει στα πλέι -οφ ανόδου και πιστεύουμε ότι έστω και δύσκολα θα επικρατήσει.

Στην Πορτογαλία, η Μπενφίκα είναι ασταμάτητη (14 νίκες, 1 ισοπαλία στα τελευταία 15 ματς) και συγκατοικεί με την Πόρτο στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Εχει όμως το πάνω χέρι στην ισοβαθμία και αν κάνει το 4 στα 4, θα πάρει το πρωτάθλημα.

Η 4η της βαθμολογίας Μπράγκα είναι το πιο δύσκολο εμπόδιο στις εναπομείναντες 4 αγωνιστικές, αλλά με τη φόρα και τη ψυχολογία που έχει η Μπενφίκα, θα το ξεπεράσει. Κάτι που θα τη φέρει αγκαλιά με τον τίτλο.

Στη Β’ Ισπανίας, η Σαραγόσα πήρε ξεκούραστο τρίποντο με τη Ρέους, αλλά δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρη για την παραμονή, με τη διαφορά των 4 βαθμών που τη χωρίζουν από τη ζώνη. Ως εκ τούτου, θέλει να περάσει νικηφόρα από την Κόρδοβα, η η οποία απέχει 12 βαθμούς από την 18η θέση που ισοδυναμεί με παραμονή και ουσιαστικά έχει συμβιβαστεί με την ιδέα του υποβιβασμού. Σε τιμές αουτσάιντερ αξίζει το ρίσκο στο διπλό.

Τέλος στη Γαλλία, η Νις φιλοξενεί τη Γκινγκάμπ, που “καίγεται” για βαθμούς, όντας στην τελευταία θέση, αλλά δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Θα προτιμήσουμε το αμφίσκορο, με δεδομένο ότι η Γκινγκάμπ θέλει μόνο νίκη και θα ανοιχτεί και η Νις στην έδρα της είναι πιο δυνατή απ’ ότι εκτός.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

483. Σαουθάμπτον – Μπόρνμουθ 1 1.95

495. Γουόλσολ – Πιτέρμπορο 2 2.25

687 Μπράιτον – Νιούκαστλ 1 2.05

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

743. Νις – Γκινγκάμπ G.G. 1.88

114. Μπράγκα – Μπενφίκα 2 1.67

1117. Κόρδοβα – Σαραγόσα 2 2.65