Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2014 13:46

Σε Ευρωλίγκα και Λιμπερταδόρες το ενδιαφέρον

Γράφτηκε από τον

Λίγους αγώνες περιλαμβάνει το σημερινό ποδοσφαιρικό κουπόνι, στο οποίο κυριαρχούν οι αναμετρήσεις για το Κόπα Λιμπερταδόρες. Στην Ελλάδα, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ «σφραγίζουν» τα εισιτήριά τους για τα ημιτελικά, όπου έχουν προκριθεί ήδη Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, απέναντι σε Πανιώνιο και Απόλλωνα Σμύρνης αντίστοιχα, ενώ δράση έχουμε τόσο στη Γαλλία για το Κύπελλο, όσο και στην Πορτογαλία για το Λιγκ Καπ.

 

Στο Μπάσκετ τώρα, η Euroleague με έξι παιχνίδια έχει την τιμητική της, ενώ σήμερα αγωνίζονται και οι δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός στις 20:00 υποδέχεται την Εφές Αναντολού, ενώ στις 21:45 ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην έδρα της Ουνικάχα Μάλαγα.

Από το Λιμπερταδόρες το σημείο της ημέρας

Το δυνατό σημείο της ημέρας προκύπτει από το Κόπα Λιμπερταδόρες (βρισκόμαστε στην 1η αγωνιστικής της φάσης των ομίλων) και την αναμέτρηση Ατλέτικο Παραναένσε - Δε Στρόνγκεστ, στην οποία επιλέγουμε τη Δε Στρόνγκεστ με χάντικαπ +1,5 γκολ (Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης, ισοπαλίας ή ήττας της Δε Στρόνγκεστ με ένα γκολ διαφορά). Η Ατλέτικο Παραναένσε δίνει το παρών στη φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες για πρώτη φορά μετά το 2005, όταν και έφτασε έως τον τελικό. Για να φτάσει έως εδώ πέρασε από τα προκριματικά, όπου απέκλεισε πολύ δύσκολα τη Σπόρτινγκ Κριστάλ. Συγκεκριμένα, στο Περού ηττήθηκε 2-1, στη ρεβάνς κέρδισε με το ίδιο σκορ και τελικά προκρίθηκε στα πέναλτι. Στο τελευταίο παιχνίδι της κέρδισε με 3-0 εντός έδρας την Κοριτίμπα στο πλαίσιο της λίγκας του Παραναένσε, με τη νίκη της αυτή να είναι η μοναδική που έχει πανηγυρίσει μετά από πέντε αγωνιστικές στη συγκεκριμένη διοργάνωση (1-2-1).

Η Δε Στρόνγκεστ από τη Βολιβία συμμετέχει για δεύτερη διαδοχική σεζόν στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Πέρσι τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου της, πίσω από Ατλέτικο Μινέιρο, Σάο Πάολο και Άρσεναλ Σαραντί, έχασε, όμως, την πρόκριση στις λεπτομέρειες, καθώς συγκέντρωσε μόλις έναν βαθμό λιγότερο από τη Σάο Πάολο που πέρασε τελικά στην επόμενη φάση. Μπαίνει και στη φετινή διοργάνωση ως αουτσάιντερ, αλλά έχει τα φόντα να κοντράρει τους Βραζιλιάνους και να επιβεβαιώσει την επιλογή μας.

Κερδίζει η Μπράγκα, Over στο «Ζερλάν»

Επόμενη πρόταση από την Πορτογαλία και την αναμέτρηση Ρίο Άβε – Μπράγκα (νοκ άουτ ημιτελικός) στην οποία θα πάμε με το «Διπλό» σε απόδοση 2.10. Η Ρίο Άβε βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 8η θέση της Liga Sagres με 22 βαθμούς, στο -4 από τη σημερινή της αντίπαλο. Μετρά μόνο 1 ήττα στα τελευταία 10 παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις (5-4-1), όμως σε επίπεδο πρωταθλήματος μετρά μόλις 1 νίκη στις τελευταίες 5 αγωνιστικές (1-3-1). Η Μπράγκα, από την πλευρά της, θα επιδιώξει σήμερα την πρόκριση στον τελικό, προκειμένου να υπερασπιστεί την κούπα που κατέκτησε πέρσι επί της Πόρτο. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, μετρώντας μόλις 1 ήττα στα τελευταία 11 παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις (7-3-1), ενώ στα προημιτελικά του Κυπέλλου έχει αποκλείσει στην παράταση την Ντεπορτίβο Άβες.

Τελευταία στάση στη Γαλλία και τον αγώνα Λυών – Λανς, με το Over 2,5 γκολ στο 1.95 να αποτελεί την επιλογή μας. Η Λυών είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Γαλλίας, έχοντας μόλις μία ήττα στα 15 τελευταία της ματς ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, εκείνη στη Ρεν πριν από δέκα ημέρες. Παράλληλα, στα 11 από τα 15 τελευταία παιχνίδια της επιβεβαιώθηκε το Over 2,5 γκολ, κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί και σήμερα, με τους Λυωναί να στηρίζονται κυρίως στη μεσοεπιθετική τους γραμμή.

No bet ο Παναθηναϊκός, Under στο ΣΕΦ

Στην Euroleague ξεκινάμε με τα παιχνίδια των δύο ελληνικών ομάδων. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τη Μάλαγα και Παναθηναϊκός δεν είναι ούτε σε φόρμα ούτε σε ντεφορμάρισμα. Έχει καταντήσει να είναι ομάδα ημέρας. Ο τελικός του κυπέλλου δεν είναι παιχνίδι που δίνει πολλά δεδομένα αλλά αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ο Παναθηναϊκός ζει και αναπνέει με το τρίποντο. Η καλή άμυνα των παιχτών του Πεδουλάκη είναι κάτι δεδομένο όμως πρέπει να μπουν και πόντοι, γι’αυτό και ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα και σχετικά εύκολα. Η Μάλαγα είναι από τις πιο αλλοπρόσαλλες ομάδες της διοργάνωσης, ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Στην πραγματικότητα οι ελπίδες της για πρόκριση δεν είναι πολλές όμως θα τις κυνηγήσει μέχρι τέλους. Για να είναι μέσα στο στόχο θα πρέπει να κρατήσει όσο τον δυνατόν καλύτερο το ρεκόρ της εντός έδρας. Απόψε λοιπόν έχουμε ένα ματς πολύ κρίσιμο και για τους δύο και η σοφή επιλογή είναι να απέχουμε. Λιγάκι προς άσσο με +3.5 προσανατολιζόμαστε αλλά δεν υπάρχει καμιά εμπιστοσύνη στη Μάλαγα. No bet και αναμονή για το live.

Ο Ολυμπιακός που υποδέχεται την Εφές Αναντολού, δείχνει να έχει ξεπεράσει το ντεφορμάρισμα που ξεκίνησε στα μέσα Δεκέμβρη και κράτησε ένα μήνα αλλά δεν εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του, με εξαίρεση τον αγώνα στην Βιτόρια με την Λαμποράλ Κούτσα. Οπότε απόψε είναι φυσιολογικά φαβορί. Η Εφές έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και έχει πραγματικές ελπίδες πρόκρισης. Η ήττα στον τελικό κυπέλλου από την Πινάρ ήταν ένα άτυχο αποτέλεσμα αλλά όχι απογοητευτικό αφού η Πινάρ είναι καλή ομάδα. Με την άμυνα έχει βελτιωθεί η Εφές και με την άμυνα θα πορευθεί και απόψε. Άλλωστε δεν υπάρχει άλλος τρόπος να χτυπήσεις τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Θα προσπαθήσει ο Αγγέλου να κόψει τους πολλούς αιφνιδιασμούς του Ολυμπιακού και με πολλές ζώνες να εύχεται να μην μπουν τα τρίποντα. Η επιλογή μας Under 147.5 πόντοι σε απόδοση 1,90.

Συνέχεια στην Euroleagueμε το παιχνίδι Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ – Λαμποράλ Κούτα. Ο αποψινός αγώνας είναι μια ευκαιρία για επιστροφή στις νίκες για την Ούλκερ του Ομπράντοβιτς. Το ρεκόρ μέχρι σήμερα είναι παράδοξο και κάποια στιγμή θα βελτιωθεί. Ευκαιρία είναι απόψε για μία μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση και έχει και απουσίες. Φυσικά το χάντικαπ είναι μεγάλο αφού οι στοιχηματικές ευκαιρίες από την αρχή της χρονιάς δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη στην Ούλκερ και αυτή βγάζει μονίμως τα αντίθετα αποτελέσματα. Αν καταφέρει να νικήσει η Ούλκερ τότε αυτό πιθανώς να συμβεί με μεγάλο σκορ εκ μέρους της. Άλλωστε είναι γνωστή η απαράδεκτη άμυνα που παίζουν οι Βάσκοι και μέσω μια καλής επιθετικής εμφάνισης θα ανέβει η ψυχολογία της ομάδας. Επίσης σε μεγάλο σκορ βοηθούν οι απουσίες των Βίντμαρ, Χάμιλτον κάτι που σημαίνει ότι μοναδικοί ψηλοί στο γήπεδο θα είναι οι Ζόριτς και Πλάις οπότε το παιχνίδι θα περάσει στους γκαρντς και φόργουορντς. Επιλογή το Over 80.5 πόντοι της Ούλκερ σε απόδοση 1.80.

Ολοκληρώνουμε τα προγνωστικά μας με το ματς Ζαλγίκρις - Παρτιζάν. Αγώνας που αν επιβεβαιωθούν οι απουσίες των Τέπιτς και Κίνσεϊ έχει απόλυτο φαβορί και αυτό είναι η γηπεδούχος Ζαλγκίρις. Η Ζαλγκίρις θέλει διακαώς να πάρει την πρώτη της νίκη στο ΤΟΡ-16 αλλά οι ελπίδες της για πρόκριση είναι μηδαμινές. Πολύ μικρή η απόδοση της νίκης της αλλά μπορεί να επιλεχθεί σαν βάση σε κάποιο παρολί. Το χάντικαπ δεν είναι για σοβαρή ασχολία γιατί η Ζαλγκίρις έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Ενδιαφέρον έχει η επιλογή Over 17.5 πόντων του Μπογκντάνοβιτς. Ο Μπογκντάνοβιτς είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας σε όλες τις φάσεις με 15.8 πόντους ανά παιχνίδι. Στο TOP-16 έχει στα πέντε πρώτα παιχνίδια 19.8. Με τις απουσίες των Κίνσεϊ, Μιλοσάβλιεβιτς και Τέπιτς πιθανότατα ο Μπογκντάνοβιτς μένει ο μοναδικός αξιόπιστος σκόρερ της ομάδας και αναγκαστικά θα πάρει προσπάθειες. Ο ελάχιστος αριθμός πόντων που σκόραρε στο ΤΟΡ-16 ήταν 15. Τσιμπημένο λίγο το 17.5 αλλά υπό αυτές τις συνθήκες λογικό. Η επιλογή μας Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς Over 17.5 πόντοι σε απόδοση 1.87.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1 και ενημερωθείτε για όλες τις Μεταγραφές Ιανουαρίου γρήγορα και έγκυρα.