Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2014 13:38

Νίκη για Γκρόιτερ Φιρτ, δε χάνει η Οσασούνα

Γράφτηκε από τον
Νίκη για Γκρόιτερ Φιρτ, δε χάνει η Οσασούνα

Πιο δυνατά από ότι συνηθίζουμε την Παρασκευή θα πάμε σήμερα κάνοντας την καλύτερη δυνατή… προθέρμανση ενόψει ενός «γεμάτου» στοιχηματικά Σαββατοκύριακου. Την τιμητική τους σήμερα έχουν οι Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία, ενώ από μία αναμέτρηση περιλαμβάνει το πρόγραμμα για την Primerα Division και τη Serie A.

 

Τρία σημεία από Γερμανία

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά ποδοσφαίρου με τη Γερμανία και το δυνατό σημείο που είναι ο Άσσος της Γκρόιτερ Φιρτ με αντίπαλο την Καρλσρούη σε απόδοση 1.80. Αήττητη η Γκρόιτερ στα έξι τελευταία μεταξύ τους ματς ανεξαρτήτως έδρας (3-3-0). Ήταν η μεγάλη χαμένη του ντέρμπι της αγωνιστικής την προηγούμενη εβδομάδα, αφού έφυγε με άδεια χέρια από την έδρα της Καϊζερσλάουτερν. Εμφανώς επηρεασμένη από τη διακοπή του πρωταθλήματος η ομάδα του Κράμερ που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της αντιπάλου της, σε ένα ματς όπου η κατοχή της ήταν παρακάτω από 40%. Αυτή δε ήταν και η τρίτη ήττα της στις έξι τελευταίες αγωνιστικές, αλλά και τρίτη στις τέσσερις πιο πρόσφατες εξόδους της, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 3η θέση. Έχει φουντώσει για τα καλά πλέον η μάχη της παραμονής, αφού υπάρχουν τέσσερις ομάδες από κάτω της σε απόσταση μόλις δύο βαθμών! Σήμερα αναμένουμε να εμφανιστεί πανέτοιμη και αποφασισμένη να πάρει το… αίμα της πίσω και να δείξει πόσο πολύ θέλει την άνοδο. Συνεχίζουμε με Zweite Liga και το «Διπλό» Draw No Bet της Μόναχο 1860 με αντίπαλο την Ίνγκολσταντ σε απόδοση 2.10. Πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες για τη Μόναχο 1860 στα εννιά τελευταία μεταξύ τυς ματς ανεξαρτήτως έδρας! Νωθρή η επιστροφή των Βαυαρών στη δράση, που δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι παραπάνω από το βαθμό της ισοπαλίας την προηγούμενη εβδομάδα, όπου και υποδέχτηκαν την πάντα δυνατή Φορτούνα Ντίσελντορφ. Ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της αγωνιστικές, με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και την ομάδα του Φούνκελ, να δέιχνει ότι τίποτα απολύτως δεν άλλαξε ως προς τις δημιουργικές της αδυναμίες κατά το διάστημα της διακοπής. Παραμένει πάντως μόλις μία ήττα στις επτά τελευταίες αγωνιστικές, ενώ τη βόλεψαν σχετικά και τα αποτελέσματα των πρωτοπόρων, αφού διατηρεί την επαφή της με την τριάδα ανόδου (-5). Κλείνουμε τα Προγνωστικά Γερμανίας με την Bundesliga και τον «Άσσο» της Μάιντζ με αντίπαλο το Ανόβερο σε απόδοση 2.00. Τέλος έλαβε το αήττητο σερί για την ομάδα του Τόμας Τούχελ, μετά τη βαριά ήττα στο Βόλφσμπουργκ. Πλασματικό το σκορ του αγώνα, με τη Μάιντζ να παίζει αρκετά καλά και να είναι μέσα και στη διεκδίκηση της νίκης για 50 λεπτά. Η ομάδα παραμένει εντός των στόχων και προς το παρόν είναι στην 9η θέση με 30 βαθμούς, απέχοντας τρεις από την πρώτη εξάδα. Υπερβολές δεν υπάρχουν και στις δηλώσεις του ο Τόμας Τούχελ συνεχίζει να κάνει λόγω για μια άνετη παραμονή μόνο. «Το Αννόβερο είναι μια επικίνδυνη ομάδα. Έχει έναν πολύ καλό προπονητή, τον οποίο και γνωρίζω καλά, μιας και ήμασταν συμπαίκτες στην ποδοσφαιρική μας καριέρα. Για 90 λεπτά όμως είμαστε αντίπαλοι και οι παίκτες μου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να μην πάθουμε ότι και στον πρώτο γύρο…», δήλωσε ο Τούχελ. Οι σημαντικές επιστροφές του χαφ Σότο και του στόπερ Νοβέσκι μαζί με τη συνολική ως τώρα πορεία των γηπεδούχων μας «αναγκάζουν» να πάμε με τον Άσσο σε μία καλή απόδοση.

Goal/Goal η Ιστρ, με κάλυψη η Νιόρ

Περνάμε στη Γαλλία όπου κρατάμε το Over 2.5 γκολ στον αγώνα Ιστρ – Τουρ σε απόδοση 2.00 και το «Διπλό» Draw No Bet της Νιόρ μέσα στην έδρα της Κλερμόν σε απόδοση 2.25. Τουρ και Ιστρ έχουν αναμετρηθεί φέτος άλλες δύο φορές με το αποτέλεσμα τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Λιγκ Καπ να είναι 2-2. G/G και Over 2,5 ήταν τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία εντός έδρας ματς της Ιστρ, ενώ 5/5 Over 2,5 μετράει η Τουρ, αλλά και εννιά στα δέκα τελευταία της παιχνίδια. Τέλος επιλέγουμε και ένα μικρό ποντάρισμα στην έκπληξη της Βαλενσιέν μέσα στο Παρίσι επί της Παρί Σεν Ζερμέν με το Χ2 να πληρώνει 5.50. Τελευταίο διπλό της Βαλενσιέν στο Παρίσι ήταν το 2007. Μπορούσε να «καθαρίσει», ουσιαστικά την υπόθεση τίτλος από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Μονακό, αλλά αν και προηγήθηκε στο σκορ περιορίστηκε στον έναν βαθμό. Διατήρησε, πάντως, τη διαφορά των πέντε πόντων από τους Μονεγάσκους και παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Το τελευταίο διάστημα, πάντως, δε βρίσκεται στα καλύτερά της, έχοντας πανηγυρίσει δύο νίκες στα πέντε πιο πρόσφατα ματς της σε όλες τις διοργανώσεις (2-2-1). Παρατάσσεται στη σημερινή έχοντας το μυαλό της στο μεγάλο ματς με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν στη Γερμανία που ακολουθεί την ερχόμενη Τρίτη (18/2) στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Για αυτό το λόγο, το πιθανότερο είναι ο Λοράν Μπλαν να προχωρήσει σε ροτέισον, δίνοντας ανάσες σε κάποιους από τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές του. Να σημειωθεί ότι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ταλαιπωρήθηκε από έναν μικροτραυματισμό στη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά τον ξεπέρασε και εκτός απροόπτου θα είναι βασικός. Παράλληλα, άπαντες στο σύλλογο του Παρισιού είναι συγκλονισμένοι με το προσωπικό δράμα που βιώνει ο Εζεκίελ Λαβέτσι, ο θείος του οποίο βρέθηκε την Τρίτη δολοφονημένος στην Αργεντινή. Η Βαλενσιέν συνεχίζει την προσπάθεια για να αποφύγει τον υποβιβασμό, αν και το έργο της σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολο, ενώ την επόμενη αγωνιστική έχει μπροστά της έναν «τελικό», υποδεχόμενη τη Σοσό. Την προηγούμενη εβδομάδα πανηγύρισε μία σπουδαία εντός έδρας νίκη με 2-1 επί της Νις, η οποία την έφερε στο -2 από τις θέσεις που δίνουν την παραμονή στην κατηγορία. Παράλληλα, πήρε το πρώτο της «τρίποντο» μετά από τρία παιχνίδια στα οποία η αλήθεια είναι ότι είχε πολύ δύσκολο πρόγραμμα και αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στο γήπεδό της με τη Λοριάν και στη συνέχεια ακολούθησαν δύο έξοδοι, στις οποίες ηττήθηκε από Μαρσέιγ και Σεντ Ετιέν με 2-1 και 3-0 αντίστοιχα. Κόντρα στην Παρί είναι το απόλυτο αουτσάιντερ, αλλά έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει «ζημιές», καθώς στο φινάλε του πρώτου γύρου (20/12) είχε επικρατήσει 2-1 της Μονακό στο «Louis II». Ματέρ (ΑΜ 15/0), Μασουάκου (ΑΜ 14/1) και Ντοσεβί (ΜΕ 21/3) ταλαιπωρήθηκαν από μικροτραυματισμούς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ωστόσο βρίσκονται στη διάθεση του Άριελ Γιάκομπς για τη σημερινή αναμέτρηση.

Κρατάει εκτός η Οσασούνα

Από την Ισπανία θα πάμε με το Χ2 της Οσασούνα κόντρα στην Έλτσε σε απόδοση 1.80. Η Έλτσε έχει πετύχει μόλις 10 εντός έδρας γκολ στη φετινή σεζόν, επίδοση που συνιστά αρνητικό ρεκόρ (μαζί με τη Λεβάντε). Θετική η ψυχολογία στο «στρατόπεδο» της Οσασούνα, καθώς η κυριακάτικη νίκη επί της Χετάφε έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί 1 ισοπαλίας και 2 ηττών (με αυτή τη χρονική σειρά), σε επίπεδο Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η ομάδα του Χάβι Γκράθια βρίσκεται, όπως προαναφέραμε, στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ με σημερινό διπλό βάζει από κάτω της και την Έλτσε (ισοβαθμούν). Οι δύο προαναφερθείσες ήττες είναι οι μοναδικές για τους Βάσκους στις τελευταίες 8 αγωνιστικές (3-3-2), ενώ στο 2-2-2 είναι το σερί τους στα 6 τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος.

Over στο Πιτέρμπορο – Γουόλσολ

Από την Αγγλία επιλέγουμε το Over 2.5 στον αγώνα Πιτέρμπορο – Γουόλσολ σε απόδοση 1.90. Στο Over 2,5 τα επτά τελευταία ματς της Πίτερμπορο, αλλά και τα 14 από τα 15 πιο πρόσφατα! Η Πιτέρμπορο είχε 15 τελικές στην έδρα της Λέιτον Όριεντ, έναντι μόλις επτά των γηπεδούχων και κατάφερε έστω και στο φινάλε και με έναν χιτσκοκικό τρόπο να πάρει τη νίκη της αγωνιστικής, δείχνοντας πως... είναι εδώ. Διπλό ψυχολογίας για τους «Πος», ιδίως με τον τρόπο που ήρθε, αφού μέχρι το 88' έχανε με 1-0 (!), καταφέρνοντας έτσι να μπει ξανά εντός της προνομιούχο τριάδας. Μεγάλη ευκαιρία έχει μάλιστα σήμερα να αποκτήσει «αέρα» πέντε βαθμών από την 7η Γουόλσολ κι ενώ σε τρεις ημέρες την περιμένει ο επαναληπτικός ημιτελικός του Λιγκ Τρόφι στη Σουίντον, μετά το εντός έδρας 2-2. Και σήμερα αναμένουμε να είναι καταιγιστική για αυτό επιλέγουμε και το Over 2.5.

Under το Γαλατά-ΤΣΣΚΑ, Over 8 πόντοι ο φορμαρισμένος Χουέρτας

Mεταφερόμαστε στο Μπάσκετ και συγκεκριμένα στην Euroleague που χθες είχαμε το κυρίως πιάτο της αγωνιστικής. Από μία νίκη για τις ελληνικές ομάδες, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί εύκολα της Εφές και τον Παναθηναϊκό να κάνει τα εύκολα δύσκολα και να χάνει από τη Μάλαγα, μπαίνοντας σε περιπέτειες. Από το σημερινό πρόγραμμα θα πάμε με το Under 146.5 στον αγώνα Γαλατασαράι – ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε απόδοση 1.90. Η εβδομάδα που πέρασε ήταν ταραχώδης για την Γαλατασαράι αφού οι αθλητές απείλησαν με απεργία λόγω οικονομικών οφειλών της διοίκησης απέναντί τους. Τελικά όλοι θα αγωνιστούν κανονικά αλλά οι συνθήκες είναι πολύ άσχημες στις τάξεις των πρωταθλητών Τουρκίας. Όμως είναι σύνηθες το φαινόμενο τέτοια παρασκήνια να συσπειρώνουν τους παίχτες και να εμφανίζουν καλή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Η ΤΣΣΚΑ δείχνει να ανεβάζει στροφές στο κατάλληλο σημείο της σεζόν και θέλει απλά να φύγει με μια απλή νίκη και να πιάσει ξανά στην κορυφή του ομίλου τις Ρεάλ και Μακάμπι με ρεκόρ 5-1. Απέχουμε από το χάντικαπ θα πάμε όμως με το Under 146.5 από το παιχνίδι. Η Γαλατασαράι έχει ρίξει πολύ τα σκορ της τον τελευταίο καιρό, με εξαίρεση τον αγώνα με την Ζαλγκίρις που οι Λιθουανοί έτρεχαν ακατάπαυστα και δεν έπαιζαν άμυνα. Η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να κρατήσει στους 71 πόντους τη Ρεάλ και στους 61 την Μπάγερν οπότε κάτι παρόμοιο θα προσπαθήσει να κάνει και απόψε. Οπότε Under 146.5. Επίσης για την αναμέτρηση Μπαρτσελόνα – Αρμάνι Μιλάνο κρατάμε το over 8 πόντους του Χουέρτας σε απόδοση 1.80. H Μπαρτσελόνα είναι πολύ άνετη βαθμολογικά αλλά μετά το στραπάτσο στο κύπελλο πιθανότατα θα θέλει μια μεγάλη νίκη για το κοινό της. Φυσικά υποψιασμένες οι στοιχηματικές εταιρίες έδωσαν πολύ ψηλά το χάντικαπ για την Αρμάνι. Προτιμότερο από το -10.5 χάντικαπ είναι να επιλέξουμε κάποιο Over στο σύνολο πόντων της Μπαρτσελόνα αλλά στο live που θα δούμε τις ορέξεις των γηπεδούχων. Ενδιαφέρον έχει το σύνολο πόντων του Χουέρτας που δίνεται 8 στη Meridianbet. Ο Χουέρτας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Σκόραρε 13, 8 και 15 στα τρία παιχνίδια του κυπέλλου Ισπανίας, 13 και 8 στα παιχνίδια της ACB με Βαλένθια και Εστουντιάνες ενώ στο ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας έχει μέσο όρο 11.8 πόντους και έρχεται από τους 17 απέναντι στον Παναθηναϊκό και 10 απέναντι στη Μάλαγα. Καλό λοιπόν το Over 8 πόντοι του Χουέρτας.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1 και ενημερωθείτε για όλες τις Μεταγραφές Ιανουαρίου γρήγορα και έγκυρα.