Σάββατο, 15 Ιούνιος 2019 16:53

Στο... Πι και Φι: Με το... δεξί Περού και Ουρουγουάη

Γράφτηκε από τον

 

Καλημέρα σας. Με το ματς Βραζιλία – Βολιβία ξεκίνησε τα ξημερώματα το Κόπα Αμέρικα, το οποίο θα μας κρατήσει συντροφιά μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Η Βραζιλία, που θα παίξει ενώπιον του κοινού της, είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά υπάρχουν και άλλες ομάδες που μπορούν να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Η Αργεντινή του Μέσι, η Ουρουγουάη των Καβάνι και Σουάρες, η ταλαντούχα Κολομβία των Χάμες και Φαλκάο, ενώ δεν μπορεί να ξεγράψει κανείς τη Χιλή ή το Περού.

Βολιβία, Βενεζουέλα, Παραγουάη Ισημερινός και οι... καλεσμένοι Ιαπωνία και Κατάρ είναι οι υπόλοιπες ομάδες που συμπληρώνουν το παζλ της διοργάνωσης, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι 12 παραπάνω ομάδες έχουν χωριστεί σε τρεις ομίλους, από τους οποίος θα προκριθούν στα προημιτελικά οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο και οι δύο καλύτερες τρίτες.

Το Περού βρίσκεται στον 1ο όμιλο, μαζί με τη Βραζιλία, τη Βολιβία και τη Βενεζουέλα και η λογική λέει ότι θα παλέψει για τη δεύτερη θέση. Ως εκ τούτου το ματς της πρεμιέρας με τη Βενεζουέλα είναι πολύ σημαντικό και το Περού θέλει να μπει με το.. δεξί. Η Βενεζουέλα δεν είναι αμελητέα ποσότητα, αλλά το Περού υπερέχει σε ποιότητα και πιστεύουμε ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρει τους τρεις βαθμούς.

Στον τρίτο όμιλο, η πολυνίκης του θεσμού Ουρουγουάη θα αναμετρηθεί με τον Ισημερινό και έχει τον πρώτο λόγο όχι μόνο για τη νίκη στο εν λόγω ματς, αλλά και για την πρωτιά στον όμιλο, στον οποίο μετέχουν ακόμα Ιαπωνία και Χιλή. Η Ουρουγουάη θέλει να φθάσει ψηλά στα γήπεδα της Βραζιλίας και ένα καλό ξεκίνημα θα της δώσει ψυχολογική ώθηση. Ο Ισημερινός δεν δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Στο δεύτερο όμιλο, τα φαβορί Αργεντινή – Κολομβία θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σ’ ένα ματς που μπορεί να πάει παντού. Αποφεύγουμε το σημείο και ποντάρουμε στο αμφίσκορο, μιας και οι δύο ομάδες διαθέτουν χαρισματικούς επιθετικούς.

Στη Β’ Ισπανίας θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός για τα πλέι -οφ ανόδου ανάμεσα στη Μάλαγα και τη Λα Κορούνια. Η Λα Κορούνια έχει ξεκάθαρο προβάδισμα ύστερα από τη νίκη με 4-2 στην πρώτη αναμέτρηση.

Η Μάλαγα χρειάζεται νίκη με δύο γκολ διαφορά για να προκριθεί και αυτό σημαίνει ότι θα παίξει ανοιχτά. Βλέπουμε ξανά ματς με πολλά γκολ.

Στη Φινλανδία η ουραγός Κοκόλα υποδέχεται την τρίτη Ιντερ Τούρκου, η οποία αν είναι σοβαρή θα πάρει το τρίποντο.

Τέλος στη Νορβηγία η Ρόζενμποργκ δείχνει να συνέρχεται μετά το κακό ξεκίνημα, αλλά ακόμα είναι μακριά από τις πρώτες θέσεις και χρειάζεται σερί επιτυχιών για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Η Βαλερένγκα εκτός έδρας δεν είναι το ίδιο δυνατή, ενώ έχει και κακή παράδοση σε αυτό το γήπεδο την τελευταία δεκαετία (9 ήττες, 1 ισοπαλία).

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

471. Μάλαγα – Λα Κορούνια όβερ 2,5 2,05

628. Βενεζουέλα – Περού 2 2.20

630. Αργεντινή – Κολομβία G.G. 1.82

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

633. Ουρουγουάη – Ισημερινός 1 1.60

644. Κοκόλα – Ιντερ Τούρκου 2 1.85

666. Ρόζενμποργκ – Βαλερένγκα 1 1.85