Τρίτη, 25 Φεβρουάριος 2014 13:23

Over στο Φάληρο, κρατάει η Ζενίτ

Γράφτηκε από τον

Η μεγάλη μέρα για τον Ολυμπιακό έφτασε. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται σήμερα στο στάδιο «Καραϊσκάκης» για τους «16» του Champions League τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης κόντρα στους Άγγλους που έφτασαν χθες στην Αγγλία με όλα τους τα αστέρια. Στο άλλο παιχνίδι η Ζενίτ φιλοξενεί την Ντόρτμουντ στη 2η εβδομάδα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16». Κατά τα άλλα το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναμετρήσεις για τις μικρές Αγγλίες και για όλα τα πρωταθλήματα της Σκωτίας.

 

Over 2.5 στο Φάληρο

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με τον αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπου κρατάμε το Over 2.5 σε απόδοση 2.20. Οι Πειραιώτες είχαν εξαιρετική παρουσία στον 3ο όμιλο και κατάφεραν να πάρουν τη δεύτερη θέση πίσω από την Παρί, τη μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να τους κερδίσει σε σύνολο 38 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις. Εντός των συνόρων ο Ολυμπιακός κάνει υγιεινό περίπατο, έχοντας καταγράψει το απίστευτο ρεκόρ του 24-2-0 και έχοντας εξασφαλίσει από τώρα το πρωτάθλημα, με τη διαφορά από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ να είναι στους 20 ολόκληρους βαθμούς! o τελευταία παιχνίδι εντός έδρας στο Champions League που δε σκόραρε ο Ολυμπιακός είναι το 0-1 από τη Μαρσέιγ το Σεπτέμβριο του 2011. Γκολ δεν πέτυχε και στα δύο παιχνίδια εντός στους «16» με Τσέλσι (0-0) και Μπορντό (0-1). Εντυπωσιακό στατιστικό ότι Ολυμπιακός και Γιουνάιτεντ έχουν ακριβώς από 41 σουτ στην εστία στα 6 παιχνίδια της διοργάνωσης! 30 σουτ για τον Ολυμπιακό δε βρήκαν στόχο και 31 για τη Γιουνάιτεντ. Στα αγωνιστικά, ενδιαφέρον υπάρχει για το πώς θα προσεγγίσει το παιχνίδι ο Μόγες, που και εκείνος κάνει το ντεμπούτο του σε νοκ αναμετρήσεις για το Champions League. Αν και από τα λεγόμενα του φάνηκε ότι υπολογίζει περισσότερο στον επαναληπτικό, δεν σημαίνει ότι θα παρατάξει ομάδα μόνο για να πάρει την ισοπαλία. Σχεδόν δεδομένο ότι θα δούμε μαζί στην κορυφή της επίθεσης Ρούνι και Φαν Πέρσι. Στην άμυνα, τα πράγματα δείχνουν να είναι λίγο πολύ γνωστά και η τετράδα μοιάζει να έχει κλείσει. Σε ότι έχει να κάνει με τα χαφ τώρα, είμαστε αναγκασμένοι να αρκεστούμε στα ρεπορτάζ και τις εκτιμήσεις από την Αγγλία, μιας και η Γιουνάιτεντ δεν έκανε προπόνηση τη Δευτέρα το βράδυ στο «Καραϊσκάκης» (κατ’ επιλογήν), με την αποστολή της να φτάνει στην Αθήνα μόλις χθες το μεσημέρι. Παρότι έχουν περίπου τα ίδια ποσοστά σε κατοχή μπάλας (47% ο Ολυμπιακός, 52% η Γιουνάιτεντ) στα έξι παιχνίδια του ομίλου, οι πάσες είναι πολλές παραπάνω για τη Γιουνάιτεντ, 3459 αντί 2671!Εύστοχες είναι από αυτές οι 2644 για τη Γιουνάιτεντ, αντί των 1876 για τον Ολυμπιακό.

Δε χάνει η Ζενίτ στην έδρα της

Περνάμε στο άλλο παιχνίδι όπου επιλέγουμε το 1Χ της Ζενίτ με αντίπαλο την Ντόρτμουντ σε απόδοση 2.08. Η Ζενίτ μετρά 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες σε σύνολο 12 αγώνων κόντρα σε γερμανικούς συλλόγους (2-1-3 εντός έδρας). Όλες αυτές οι αναμετρήσεις έχουν γίνει στο πλαίσιο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (νυν Γιουρόπα Λιγκ). Για δεύτερη φορά στην ιστορία της δίνει η Ζενίτ το «παρών» στη φάση των «16» της διοργάνωσης και ελπίζει ότι θα καταφέρει να πετύχει την παρθενική της πρόκριση στα προημιτελικά, αποκλείοντας την περσινή φιναλίστ του τελικού, η οποία φέτος παρουσιάζεται σαφώς με… χαμηλότερες ταχύτητες. Η ρωσική ομάδα, βέβαια, έχει το μειονέκτημα ότι απέχει από τα επίσημα παιχνίδια από τον περασμένο Δεκέμβριο, με το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της να είναι η «βαριά» εκτός έδρας ήττα από την Αούστρια Βιέννης με 4-1 (11/12/2013) για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Σε επίπεδο ρωσικού πρωταθλήματος, η Ζενίτ έδωσε το τελευταίο παιχνίδι της στις 6 Δεκεμβρίου 2012, οπότε και κέρδισε με 2-1 την Ουράλ. Η εγχώρια λίγκα ξεκινάει εκ νέου στις αρχές Μαρτίου (09/03 η εντός έδρας αναμέτρηση με την Τομ Τομσκ). Το συγκρότημα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, το οποίο πήρε την πρόκριση στους «16» με τη φτωχή συγκομιδή των 6 βαθμών (1-3-2), έδωσε στο μεσοδιάστημα ένα κύκλο δυνατών φιλικών, προκειμένου να παραμείνει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Ο Ιταλός τεχνικός, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, έδωσε το σύνθημα ενόψει της σημερινής πρώτης «μάχης» με την Μπορούσια: «Οι άνθρωποι της ομάδας είναι πολλοί φιλόδοξοι. Θέτουν υψηλούς στόχους και εμείς παλεύουμε για να τους κατακτήσουμε. Είπα στους παίκτες μου ότι έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να γράψουμε ένα «χρυσό κεφάλαιο» στην ιστορία της ομάδας. Η Ντόρτμουντ, από την πλευρά της, είναι ένα πολύ δυνατό σύνολο, που πέρσι έπαιξε στον τελικό και παλεύει για τη 2η θέση σε ένα από τα δυνατότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης».

«Άσσος» η Σκάνθορπ, διπλό με κάλυψη η Κέμπριτζ

Από την Αγγλία έχουμε ξεχωρίσει για την Α’ Κατηγορία το Over 2.5 στον αγώνα Πρέστον – Ρόδεραμ που πληρώνει 2.00, τον «Άσσο» της Σκάνθορπ κόντρα στην Μπρίστολ Ρόβερς σε απόδοση 2.06 και το «Διπλό» Draw No Bet της Κέμπριτζ με αντίπαλο την Μπρέιντρι Τάουν σε απόδοση 1.95. Από δύο μαγικές εμφανίσεις προέρχεται η Σκάνθορπ. Έπειτα απ’ τη φοβερή ανατροπή επί της Άκρινγκτον πριν από δύο αγωνιστικές (2-3 από 2-0), ήρθε το εντός έδρας 5-1 επί της Πόρτσμουθ να «απογειώσουν» παίκτες και προπονητή. Εξαιρετική εμφάνιση για τους νικητές, που «έπιασαν» την Τσέστερφιλντ στην κορυφή της βαθμολογίας και τώρα θέλει να μείνει μόνη πρώτη. Δε θα έχει πρόβλημα κόντρα στην αδύναμη Μπρίστολ Ρόβερς.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος και δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1.