Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2014 13:02

Κρατάει η Γαλατά κόντρα στην Τσέλσι

Γράφτηκε από τον

Μετά το χθεσινό θρίαμβο του Ολυμπιακού κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το Champions League συνεχίζεται με δύο ακόμα αναμετρήσεις για τη φάση των «16». Στη Γερμανία η Σάλκε υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ στην Τουρκία η Γαλατασαράι αντιμετωπίζει την Τσέλσι.

 

Δυνατή στην έδρα της η Γαλατασαράι

Αρχίζουμε τα σημερινά μας Προγνωστικά ChampionsLeague με τον αγώνα της Γαλατασαράι κόντρα στην Τσέλσι και το 1Χ των Τούρκων σε απόδοση 1.90. Η Γαλατασαράι έχασε μόλις ένα απ’ τα 19 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια για ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αήττητη στα τελευταία 16 ματς στο γήπεδο της, μετράει 13 νίκες και 3 ισοπαλίες. Η τουρκική ομάδα μάλιστα κράτησε ανέπαφη την εστία της στα 7/8 τελευταία παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις. Επιπλέον βρήκε δίχτυα στα τελευταία 7 εντός έδρας ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη η Τσέλσι κέρδισε μόλις τα 6 απ’ τα 13 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις. Η πιο μεγάλη ώρα για τη Γαλατασαράι έφτασε. Οι Τούρκοι παίζουν σήμερα το παιχνίδι της σεζόν, καθώς κόντρα σ’ έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο όπως είναι η Τσέλσι, θέλουν να αποδείξουν ότι σιγά-σιγά ανεβαίνουν επίπεδο στο ευρωπαϊκό στερέωμα. «Διψούν» για διακρίσεις οι τουρκικές ομάδες, μια εκ των οποίων είναι και η Γαλατά, που έχει δαπανήσει πακτωλό εκατομμυρίων για να έχει στη σύνθεση της παίκτες όπως οι Σνάιντερ και Ντρογκμπά, τους οποίους κοουτσάρει ο επίσης καταξιωμένος Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Διπλό για την Γιούνγκ Μπόις

Συνεχίζουμε με την Ελβετία και την 23η αγωνιστική όπου η Σιόν υποδέχεται τη Γιούνγκ Μπόις. Εμείς κρατάμε το Διπλό σε απόδοση 2.10. Αήττητη η Γιουνγκ Μπόις στα πέντε τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας. Τη σούπερ εμφάνιση μπορεί να μην την έκανε, αλλά και το έργο της Γιούνγκ Μπόις στη δυνατή έδρα της Λουκέρνης ήταν πολύ δύσκολο, παρ' όλα αυτά κατάφερε να φύγει με το σπουδαίο διπλό στις αποσκευές της. Μία μεγάλη νίκη σε εξάποντο ματς για την ομάδα του Φόρτε και μάλιστα σε συνδυασμό με την απώλεια της Βασιλείας, μείωσε την απόστασή της μόλους στους τρεις βαθμούς από την κορυφή. Η τέταρτη ήταν εξάλλου αυτή στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, έχοντας δείξει με τη συνολική της παρουσία μέχρι στιγμής πως έχει την ποιότητα για να παραμείνει στο κόλπο του τίτλου μέχρι τέλους. Να σημειώσουμε πάντως πως αυτό ήταν μόλις το δεύτερο διπλό στις οχτώ τελευταίες της εξόδους.

Over 2.5 στο Ατλ. Μινέιρο – Ιντεπεντιέντε

Περνάμε στο Κόπα Λιμπερταδόρες όπου επιλέγουμε το Over 2.5 στην αναμέτρηση Ατλέτικο Μινέιρο – Ιντεπεντιέντε σε απόδοση 2.10. Ποδαρικό με το δεξί έκανε τη Ατλέτικο Μινέιρο στο Κόπα Λιμπερταδόρες επικρατώντας στην πρεμιέρα 1-0 εκτός έδρας της Ζαμόρα χάρη στο τέρμα του Τζο δύο λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 90’. Θέλει σήμερα να διπλασιάσει τις επιτυχίες της και να βάλει από νωρίς τις βάσεις για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Πέρσι, άλλωστε, στην πορεία της προς την κατάκτηση του τροπαίου παρέμεινε αήττητη στην έδρα της με έξι νίκες και μία ισοπαλία σε επτά παιχνίδια.

Ωστόσο, το σημερινό παιχνίδι μόνο εύκολο δεν είναι, με τον επιθετικό Τζο να σημειώνει χαρακτηριστικά: «Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που πέρσι έφτασε έως τα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες και αυτό τα λέει όλα». Το κλίμα στις τάξεις της είναι πολύ καλό, καθώς προέρχεται από τη νίκη με 3-2 στο ντέρμπι με την Αμέρικα Μινέιρο, παραμένοντας αήττητη για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις (3-1-0). Οταμέντι (ΑΜ) και Ντονιζέτε (ΜΕ) ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και επιστρέφουν στην αποστολή σε σχέση με το πρώτο ματς στο Λιμπερταδόρες. Ιδανική ήταν η εκκίνηση και της Ιντεπεντιέτε Σάντα Φε στο Κόπα Λιμπερταδόρες επικρατώντας στην πρεμιέρα εντός έδρας 3-1 της Νασιονάλ Ασουνσιόν. Πέρσι έφτασε έως τα ημιτελικά της διοργάνωσης και φέτος οι στόχοι της παραμένουν υψηλοί, ενώ φέτος ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία της, αποκλείοντας τη Μονάρκας από το Μεξικό με ήττα εκτός (2-1) και νίκη εντός με 3-1. Πριν ταξιδέψει στη Βραζιλία υποδέχθηκε τη Μιγιονάριος στο πλαίσιο του Απερτούτα της Κολομβίας και ηττήθηκε με 0-1. Η ήττα της αυτή, μάλιστα, είναι η δεύτερη μόλις που έχει υποστεί στα δέκα φετινά επίσημα παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις και στα οκτώ υπόλοιπα έχει πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες. Ο προπονητής Γουίλσον Γκουτιέρεζ αποβλήθηκε στο πρώτο ματς του Λιμπερταδόρες και δε θα βρίσκεται στον πάγκο στη σημερινή αναμέτρηση όντας τιμωρημένος. G/G και Over 2,5 τα 5/6 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο Κόπα Λιμπερταδόρες.

Αργό τέμπο και Under για την Σ. Όλιβερ, Over το Βέχτα-Βόννη

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ όπου σήμερα κρατάμε δύο αναμετρήσεις από τη Γερμανία. Αρχικά θα πάμε με το Under 149.5 στην αναμέτρηση Σ. Όλιβερ – Τρίερ σε απόδοση 1.90. Τα τελευταία χρόνια στην Μπουντεσλίγκα το ζεύγος Σ. Όλιβερ-Τρίερ ήταν από τα πιο Under ζευγάρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Στο πρώτο φετινό μεταξύ τους η Τρίερ νίκησε 82-77 (8 Δεκεμβρίου) αλλά τότε ήταν μια εποχή που η Σ. Όλιβερ δεν μπορούσε να κερδίσει με τίποτα και βασικός λόγος για αυτά ήταν η κακή της άμυνα. Από εκείνη τη μέρα η Σ. Όλιβερ έχει πετύχει τέσσερις νίκες σε δέκα αγώνες και το σημερινό όριο των 149.5 πόντων ξεπεράστηκε μόνο δύο φορές με κοινό χαρακτηριστικό τα ακραία τέταρτα δεκάλεπτα (72-81 με Βόννη, 92-85 με Ράστα Βέχτα). Σήμερα οι γηπεδούχοι καίγονται για τη νίκη και θα προσπαθήσουν να την πάρουν με την άμυνα. Για τέλος παραθέτονται τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων τα προηγούμενα χρόνια, 71-66, 62-69, 75-61, 74-67, 41-81, 62-77. Όλα τα παραπάνω συνηγορούν σε Under 149.5. Κλείνουμε με το Over 161.5 στον αγώνα Ράστα Βέχτα – Βόννη σε απόδοση 1.90. Εντελώς διαφορετικοί οι στόχοι των δύο ομάδων αι για τους λόγους της η καθεμία βλέπει πολύ σημαντικό το αποψινό παιχνίδι. Η Ράστα Βέχτα πρέπει να πάρει κάποιες νίκες εντός έδρα για να σωθεί και θα είναι ακόμα σπουδαιότερο αν αυτές γίνουν επί μεγάλων αντιπάλων. Η Βόννη από την άλλη δείχνει σταθερή στην οκτάδα αλλά τις τελευταίες ημέρες διέπουν την ομάδα κάποιες φήμες ότι ο πολυτιμότατος point-guard Τζάρεντ Τζόρνταν θα αλλάξει στρατόπεδο και θα πάει στην Μπάμπεργκ. Υπό αυτές τις συνθήκες, η Βόννη θέλει οπωσδήποτε τη νίκη γιατί αν ο Τζάρεντ φύγει εν τέλει, η ομάδα αποδυναμώνεται και πολλές ομάδες παραμονεύουν για να κλέψουν μία θέση στα πλέι-οφ. Δύσκολο να προβλέψουμε νικητή με το χάντικαπ των 6 πόντων που προσφέρεται στη Ράστα Βέχτα. Ενδιαφέρον έχει το Over 161.5. Η Ράστα Βέχτα έχει την δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος αφού δέχεται 83 πόντους ανά παιχνίδι. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια που έχει υποστεί ισάριθμες ήττες, αυτός ο μέσος όρος έχει ανέβει στο 89.4 πόντοι ανά παιχνίδι. Η Βόννη σκοράρει εκτός 78.8 και είναι προφανές ότι αυτός ο μέσος όρος μπορεί να ανέβει απόψε απέναντι στην Βέχτα. Τα τελευταία πέντε παιχνίδια της Βόννης ήταν 74-54 με Φρανκφούρτη, 84-98 με Μπάγερν, 77-88 με Λούντβιγκσμπουργκ, 87-88 με Άλμπα και 84-84 με Ουλμ. Ψιλομεγάλο το 161.5 αλλά απόλυτα εφικτό για το ζεύγος που στον πρώτο γύρο έβγαλε σκορ 83-96. Over 161.5 λοιπόν.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος,  δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1 και ενημερωθείτε για όλες τις αναμετρήσεις από το Livescore.