Δευτέρα, 22 Ιούλιος 2019 19:52

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: Ποιον βλέπουν πρωταθλητή οι μπουκ

Γράφτηκε από τον

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας (24 Αυγούστου), που αναμένεται συναρπαστικό μετά τη μείωση των ομάδων,και τη διεξαγωγή πλέι -οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, των θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη, αλλά και την παραμονή.

Ακόμα είναι νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τη δυναμικότητα των μονομάχων, αφού η μεταγραφική περίοδος είναι σε εξέλιξη. Το βέβαιο είναι ότι καμία ομάδα δεν θα είναι πλέον αδιάφορη, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, γνωρίζοντας ότι όλα θα κριθούν στο μίνι πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση της κανονικής σεζόν.
Οσον αφορά τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, οι μπουκ βλέπουν μάχη ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού σύμφωνα με τις στοιχηματικές αποδόσεις που είναι πλέον διαθέσιμες στο κοινό και ακολουθεί η ΑΕΚ, η οποία τη σεζόν 2017-18 έσπασε την κυριαρχία του Ολυμπιακού και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια.
Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο τίτλος πήγε στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία παίρνοντας αήττητος το πρωτάθλημα, ενώ έκανε και νταμπλ. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει μικρό προβάδισμα έναντι των "ερυθρόλευκων" για να σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή και τη σεζόν 2019-20.
Ο ΠΑΟΚ προσφέρεται από 1,80 έως 2.00 σε διάφορες στοιχηματικές εταιρίες, ενώ ο Ολυμπιακός από 1,95 έως 2.15. Να σημειωθεί ότι τα δύο τελευταία χρόνια ο τίτλος πηγαίνει σε διαφορετική ομάδα, κάτι σπάνιο για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο Ολυμπιακός που είχε... συνηθίσει να παίρνει το πρωτάθλημα τα προηγούμενα χρόνια, θα τα δώσει όλα για να μην μείνει μία ακόμα χρονιά με την... όρεξη. Ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ ωστόσο έχει την ίδια "δίψα" για να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο και προμηνύεται μάχη μέχρι τέλους. Ουδείς, ωστόσο, δεν μπορεί να ξεγράψει την ΑΕΚ, που ενισχύθηκε αισθητά στο φετινό μεταγραφικό παζάρι σε αντίθεση με το περσινό καλοκαίρι, όπου επαναπαύτηκε στην πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ούτε καν διεκδίκησε τον τίτλο.
Η Ενωση, βάση αποδόσεων, θεωρείται πάντως μεγάλο αουτσάιντερ, αφού προσφέρεται στο 10, στο 11 και στο 12.
Οσο για τον τέταρτο μεγάλο του ελληνικού ποδοσφαίρου; αντιμετωπίζεται μάλλον σαν τη Λέστερ στην Αγγλία πριν από μερικά χρόνια.
Ο Παναθηναϊκός παρότι κράτησε τον ίδιο προπονητή και δεν έχει φέτος τον "βραχνά" των -6 βαθμών προσφέρεται από 50 μέχρι 150 για να βγει πρωταθλητής στη Σούπερ Λίγκα!
Κάτι πραγματικά εντυπωσιακό, διότι ο Παναθηναϊκός δεν παύει να είναι μεγάλη ομάδα σε όποια οικονομική κατάσταση και αν βρίσκεται. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι πέρυσι ξεκίνησε ως φαβορί για υποβιβασμό και έκανε πορεία πρωταθλητισμού στον πρώτο γύρο, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Πλέον έχει τη δυνατότητα και της μεταγραφικής ενίσχυσης χωρίς περιορισμούς και αναμένεται να είναι πιο ανταγωνιστικός. Ο Γιώργος Δώνης δήλωσε ότι ο ΠΑΟ θα μπει στη διαδικασία του πρωταθλητισμού. Το να ξεπεράσει ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά και το 150 είναι υπερβολικό για το μέγεθος του συλλόγου.
Ο Αρης, που εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο προσφέρεται από 26 έως και... 125 για να πάρει το πρωτάθλημα. Η ομάδα με τις λιγότερες πιθανότητες για να στεφθεί πρωταθλήτρια είναι ο Πανιώνιος.
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ξεκινά από την αφετηρία που άρχισε πέρυσι ο Παναθηναϊκός. Με -6 βαθμούς και περιορισμό στις μεταγραφές (μόνο ένας παίκτης άνω των 23 ετών). Γι' αυτό και οι στοιχηματικές αποδόσεις για να κάνει την έκπληξη κυμαίνονται από 2000, έως 5.000!