Σάββατο, 27 Ιούλιος 2019 12:59

Στο... Πι και Φι: Το σηκώνει ο Αγιαξ, με το δεξί το Αμβούργο

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Με τον τελικό του Σούπερ Καπ ανάμεσα στον νταμπλούχο Αγιαξ και τη δευτεραθλήτρια Αϊντχόφεν ξεκινά η σεζόν στην Ολλανδία.

Ο Αγιαξ μπορεί να έχασε στο μεταγραφικό παζάρι δυο σημαντικές μονάδες (Ντε Λιχτ, Ντε Γιονγκ), αλλά γέμισε τα ταμεία του και δεν παύει να βγάζει μεγάλα ταλέντα. Επιπλέον ενισχύθηκε στις μεταγραφές, με την περσινή λαμπερή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ να έχει ανοίξει την... όρεξη. Από την άλλη η Αϊντχόφεν θέλει να αμφισβητήσει τα πρωτεία του Αγιαξ και αναμένεται μεγάλη μάχη στο πρωτάθλημα.
Ο σημερινός τίτλος έχει περισσότερο ενδιαφέρον για το γόητρο και έρχεται σε μια χρονική συγκυρία που η Αϊντχόφεν έχει ρίξει το βάρος στην πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ως εκ τούτου ενδέχεται να ξεκουράσει παίκτες. Αν σε αυτό προσθέσουμε και το ότι ο σημερινός τελικός θα φιλοξενηθεί στο γήπεδο του... Αγιαξ, γίνεται κατανοητό γιατί η πλάστιγγα γέρνει αριστερά.
Στη Β’ Γερμανίας, το Αμβούργο μ’ ένα καταστροφικό φίνις κατάφερε πέρυσι να χάσει την άνοδο – επιστροφή στη Μπουντεσλίγκα. Δεύτερη σερί χαμένη χρονιά δεν αντέχει το μέγεθος του συλλόγου και θεωρούμε ότι το Αμβούργο έμαθε από τα λάθη του και θα εμφανιστεί σοβαρό από το ξεκίνημα. Στην πρεμιέρα υποδέχεται την Ντάρμσταντ και προσμένουμε από τους γηπεδούχους να μπουν με το... δεξί.
Στη Σουηδία, η ΑΪΚ διεκδικεί τον τίτλο και αν θέλει να το κατακτήσει θα πρέπει να ξεπερνά εμπόδια τύπου Σίριους.
Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας με μόνο δύο εντός έδρας νίκες και οι φιλοξενούμενοι έχουν την ευκαιρία να πάρουν το διπλό και να διατηρηθούν σε απόσταση βολής (2 βαθμοί) από την κορυφή.
Πρεμιέρα στο Βέλγιο, με τη φιλόδοξη Σταντάρ να δοκιμάζεται από τη Σερκλ Μπριζ. Οι γηπεδούχοι έκαναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ και ψάχνονται.
Η μάδα της Λιέγης είναι ανώτερη και θέλει να δείξει με το “καλημέρα” τις υψηλές προσδοκίες στο πρωτάθλημα.
Στη Δανία Χόμπρο και Ράντερς σκοράρουν και δέχονται γκολ στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Γιατί να χαλάσει η “συνταγή” στο μεταξύ τους παιχνίδι, που είναι ανοιχτό και στα τρία αποτελέσματα.
Τέλος στην Ελβετία, η Λουκέρνη νίκησε στην πρεμιέρα εκτός τη Σεντ Γκάλεν, ενώ η Ζυρίχη υπέστη συντριβή στην έδρα της (0-4) με τη Λουκάρνο. Η εικόνα που έδειξαν οι δύο ομάδες και η έδρα μας οδηγούν στον άσο.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
899. Σίριους – ΑΪΚ 2 2.00
915. Σερκλ Μπριζ – Σταντάρ Λιέγης 2 1.75
917. Αγιαξ – Αϊντχόφεν 1 1.80


ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
973. Χόμπρο – Ράντερς G.G. 1.78
976. Αμβούργο – Ντάρμσταντ 1 1.67
1419. Λουκέρνη – Ζυρίχη 1 1.80