Τετάρτη, 05 Μάρτιος 2014 15:20

Στοιχηματικές ευκαιρίες στα φιλικά

Γράφτηκε από τον

Σε ρυθμούς Μουντιάλ μπαίνουμε σιγά-σιγά καθώς από σήμερα αρχίζει και επίσημα η περίοδος προετοιμασίας των Εθνικών ομάδων με σειρά φιλικών ανά τον κόσμο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παίζει στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στη Ν. Κορέα σε μία πρόβα ενόψει της διοργάνωσης στη Βραζιλία, όπου εκεί θα αντιμετωπίσει μία σχεδόν ίδια ομάδα, την Ιαπωνία.

Το φιλικό αυτό θα είναι το τελευταίο σε ελληνικό έδαφος, αφού η ομάδα του Σάντος έχει κλείσει αγώνες σε «ξένο» έδαφος. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν επίσης τα «φιλικά ντέρμπι» ανάμεσα σε Ισπανία και Ιταλία αλλά και σε Γαλλία και Ολλανδία. Ο αγώνας της Ισπανίας με την Ιταλία προσφέρεται σήμερα για πρόβλεψη στο μεγάλο μηνιαίο διαγωνισμό του Betarades.grμε έπαθλο 300€. Δείτε περισσότερα εδω

Δε χάνει η Νιγηρία κόντρα στο Μεξικό

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι το Χ2 της Νιγηρίας με αντίπαλο το Μεξικό σε απόδοση 1.90. Από δύο σερί μεταξύ τους ισοπαλίες προέρχονται οι δύο ομάδες, αμφότερες με σκορ 2-2. Σε ουδέτερο έδαφος, Μεξικό και Νιγηρία θα προσπαθήσουν σήμερα να πάρουν μια νίκη που θα τους ενισχύσει στον ψυχολογικό τομέα. Μόλις μια ήττα μετράει η Νιγηρία στα τελευταία 8 φιλικά παιχνίδια. Όσο σοβαρά αντιμετωπίζει τον αγώνα το Μεξικό, τόσο σοβαρός είναι και για τη Νιγηρία, που επίσης προετοιμάζεται για το Μουντιάλ. Οι Αφρικανοί ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στον 5ο όμιλο της αφρικανικής ζώνης στην πρώτη θέση και η διασταύρωση τους έφερε αντιμέτωπους με την Αιθιοπία. Επικράτησαν δύο φορές, σκοράροντας από δύο γκολ σε κάθε ματς και πήραν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα την πρόκριση για τα τελικά της Βραζιλίας. Μια ομάδα αποτελούμενη μόνο από Νιγηριανούς που αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα κατέκτησε τον Φεβρουάριο το Αφρικανικό Πρωτάθλημα, μια διοργάνωση που διεξάγεται απ' το 2007 και δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν οι ποδοσφαιριστές που παίζουν στο εξωτερικό. Όπως είναι προφανές, αυτή η Νιγηρία δεν έχει καμία σχέση με την κανονική Νιγηρία και αυτή που θα εμφανιστεί στη Βραζιλία. Ακόμη τρεις φιλικούς αγώνες θα δώσουν οι Αφρικανοί μέχρι το Μουντιάλ, κόντρα σε Σκωτία, Ελλάδα και ΗΠΑ. Ντεμπούτο στην αποστολή σήμερα για τους Αζέεζ (μέσος, Αλμερία), Εζεκιέλ (επιθετικός, Σταντάρ Λιέγης) και Ουτσέμπο (επιθετικός, Σερκλ Μπριζ).

Νικάνε οι μικροί του Βελγίου

Δυνατό σημείο έρχεται και από τον αγώνα Βέλγιο - Σερβία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21, όπου κρατάμε τον «Άσσο» σε απόδοση 1.90. Πρόκειται για την προκριματική φάση του EURO U21 του 2015. Οι ομάδες είναι χωρισμένες σε 10 γκρουπ (2 των 6 ομάδων και 8 των 5 ομάδων). Οι δέκα νικήτριες των ομίλων και οι τέσσερις καλύτερες δεύτερες προκρίνονται στη διαδικασία των πλέι οφ, όπου θα χωριστούν σε επτά ζευγάρια (διπλά παιχνίδια). Οι επτά νικήτριες των ζευγαριών συμμετέχουν στην τελική φάση μαζί με τη διοργανώτρια (η Τσεχία θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση του 2015). Την τύχη στα χέρια τους κρατούν οι Βέλγοι, που με τα υπάρχοντα δεδομένα, δείχνουν το φαβορί για την πρόκριση στην τελική φάση του Εuro 2015. Στο τελευταίο τους άλλωστε παιχνίδι έφυγαν με "χρυσό" βαθμό από τη Σερβία, που ήταν σαν... νίκη, αφού ήρθε με γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα και δεν άφησαν έτσι την αποψινή τους αντίπαλο να τους πιάσει στην 1η θέση. Το δεύτερο σερί ματς χωρίς νίκη ήταν βέβαια αυτό για την ομάδα του Βάλεμ, που αν καταφέρει να φύγει με το τρίποντο σήμερα, θα έχει πάει με το... 1,5 στην Τσεχία, υπερτερώντας άλλωστε σε πιθανές ισοβαθμίας, τόσο των Σέρβων, όσο και της 3ης Ιταλίας. Από το ρόστερ της ξεχωρίζουν ο εξτρέμ Καράσκο της Μονακό, με τους μέσο Πρατ, Μ'Ποκού των Άντερλεχτ και Σταντάρ Λιέγης αντίστοιχα, καθώς επίσης οι αμυντικοί Αρσλάναγκιτς (Σταντάρ Λ.), Ντε Μποκ (Κλαμπ Μπριζ), αλλά κι ο φορ Μπατσουαγί (5 γκολ, Σταντάρ Λ.).

Παίρνει τη φιλική νίκη η Τσεχία

Ακόμα ένα δυνατό σημείο έρχεται από τα φιλικά παιχνίδια και είναι ο «Άσσος» της Τσεχίας με αντίπαλο τη Νορβηγία σε απόδοση 1.80. Συμμετείχε στον δεύτερο προκριματικό όμιλο για το Μουντιάλ τερματίζοντας τρίτη πίσω από Ιταλία και Δανία, όμως στην πραγματικότητα η πρόκριση είχε χαθεί εύκολα αφού ήταν ο όμιλος που δεν πέρασε ο δεύτερος στα μπαράζ, όντας ο χειρότερος. Έτσι μοναδική της συμμετοχή σε Παγκόσμιπ Κύπελλο παραμένει αυτή του 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας. Τα τελευταία χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας της είναι αρκετά μεγάλος και το βάρος πέφτει πάντα στον Τόμας Ροσίτσκι της Άρσεναλ, ενώ μεγάλες μονάδες είναι ο Τσεχ της Τσέλσι και ο Κάντλετς της Λεβερκούζεν. Στην αποστολή βρίσκεται για 10η φορά και ο ελπιδοφόρος επιθετικός της Γουέστ Μπρομ Ματέι Βύντρα.

Δείτε αναλυτικά όλες τις σημερινές προβλέψεις πατώντας εδώ.

Θέλουν να κρατήσουν τις έδρες τους Ουλμ και Βαλένθια

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ όπου σήμερα έχουμε επιλέξει δύο σημεία από το Eurocup. Αρχικά το -3 της Ουλμ με αντίπαλο τη Χάποελ Ιερουσαλήμ σε απόδοση 1.90. Πολύ δυνατό ζεύγος στην φάση των 16 του Eurocup, όπως είναι άλλωστε τα περισσότερα. Η Ουλμ έκανε πέρσι το ντεμπούτο της στο Eurocup όμως η Χάποελ σαν όνομα έχει ιστορία πίσω της και είχε κατακτήσει το Uleb Cup (προκάτοχος του Eurocup) το 2004. Πέρσι η Ουλμ έφτασε μέχρι τους 8 και αποκλείστηκε από τη μετέπειτα φιναλίστ Μπιλμπάο ενώ η Χάποελ είχε αποκλειστεί από την πρώτη φάση. Μεγάλο όπλο της φετινής Ουλμ είναι η έδρα στην οποία πέτυχε 6 νίκες και 2 ήττες. Οι 2 ήττες που υπέστη ήταν το αδιάφορο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης φάσης με την Βαρέζε και το τελευταίο του LAST-32 με την Καντού που ένιωθε σίγουρη για τους 9 πόντους διαφορά. Σήμερα η αξιοποίηση της έδρας είναι περισσότερο αναγκαία γιατί την επόμενη Τετάρτη θα έχει πολύ δύσκολο έργο στο Ισραήλ. Χαμηλότερα του αναμενομένου δόθηκε το χάντικαπ για την Ουλμ και αυτό το -3 θα είναι η επιλογή μας. Καλή ομάδα και δυνατή έδρα, ο καλύτερος συνδυασμός για διπλούς αγώνες. Οπότε Ουλμ -3. Στον αγώνα της Βαλένθια με την Κίμκι Μόσχας επιλέγουμε το -3.5 σε απόδοση 1.90. Το σύστημα του Eurocup έβγαλε πολύ νωρίς τρομερό ζεύγος. Βαλένθια και Κίμκι είναι ομάδες Ευρωλίγκας και για τέτοιο επίπεδο είναι φτιαγμένες. Δεν βρίσκονται εκεί επειδή η Βαλένθια την πάτησε πέρσι στην πρώτη φάση των πλέι-οφ Ισπανίας από τη Σαραγόσα ενώ η Κίμκι δεν πέτυχε στο προκριματικό τουρνουά της Ευρωλίγκας που έγινε στο Βίλνιους τον Οκτώβριο. Όποια ομάδα προκριθεί από αυτό το ζεύγος αγώνων πιθανότατα θα φτάσει μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης. Σπουδαία ομάδα η Βαλένθια κάτι που φαίνεται και στην βαθμολογία της ACB, πανίσχυρη η Κίμκι που είναι αήττητη στην VTB και έχει ηττηθεί μόνο μία φορά στο Eurocup, πολύ πίσω στην πρεμιέρα της διοργάνωσης από τη ρουμάνικη Πλοϊεστί 89-97. Η Βαλένθια την περσινή σεζόν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Eurocup. Στις δύο φάσεις νοκ-άουτ που αγωνίστηκε αντιμετώπισε ρώσικες ομάδες. Πρώτα νίκησε 80-70 την Ούνιξ και ηττήθηκε στο Καζάν 68-71 αλλά πέρασε και στη συνέχεια ηττήθηκε εντός 87-97 από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, σε ένα παιχνίδι που τα έβαλε όλα ο Γιασάιτις, και μετά νίκησε στη Ρωσία 68-63 αλλά αποκλείστηκε. Αυτά τα δυο νοκ-άουτ είναι η εμπειρία της Βαλένθια που θα την οδηγήσει στα παιχνίδια με την Κίμκι. Πρέπει λοιπόν να κρατήσει την έδρα της και να πάει για τον υπέρ πάντων αγώνα στη Μόσχα. Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό και ο κόουτς Περάσοβιτς ανανέωσε το συμβόλαιό του για άλλο έναν χρόνο. Πολύ οριακό ματς λοιπόν και θα πάμε με την έδρα. Κίμκι -3.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1, ενημερωθείτε άμεσα για τα αποτελέσματα των αγώνων μέσω του Livescore μας και συμβουλευτείτε τις Βαθμολογίες.