Πέμπτη, 06 Μάρτιος 2014 13:00

Δυάδα επιλογών από την Ευρωλίγκα

Γράφτηκε από τον

Μετά τα χθεσινά φιλικά παιχνίδια των εθνικών ομάδων και αυτά για την προκριματική φάση του EURO U21, το σημερινό πρόγραμμα κινείται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, με το κουπόνι να περιλαμβάνει αγώνες από την Αργεντινή και τη Χιλή, ενώ δράση υπάρχει και στην Ευρωλίγκα, η οποία θα μας απασχολήσει κυρίως σήμερα.

Δεν περνάει τους 70 πόντους η Αρμάνι Μιλάνο

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το Μπάσκετ και τον αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο. Στον αγώνα του πρώτου γύρου ο Ολυμπιακός υπέστη την πρώτη του φετινή ήττα στην Ευρωλίγκα και μάλιστα με το συντριπτικό 51-81.Η διαφορά των 30 πόντων είναι αδύνατο να καλυφθεί με την εικόνα των δύο ομάδων τον τελευταίο καιρό οπότε ο Ολυμπιακός απόψε χρειάζεται απλά μία νίκη για να πιάσει την Αρμάνι στην βαθμολογία. Επιπλέον θα κυνηγήσει μια σχετικά καλή διαφορά για να βελτιώσει την θέση του σε πιθανή πολλαπλή ισοβαθμία. Μεγάλη απώλεια αυτή του Σπανούλη αλλά η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και χωρίς τον αρχηγό της. Παρά λοιπόν την απουσία αυτή ο Ολυμπιακός είναι φαβορί απόψε αλλά το χάντικαπ της Αρμάνι πέφτει τις τελευταίες μέρες. Ο Ολυμπιακός πιθανότατα θα πάρει το ματς με την δύναμη της έδρας του. Οι παίχτες του συνήθως αντιδρούν σε προβλήματα όπως αυτό του Σπανούλη και η άμυνα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού τους. Ο Ολυμπιακός στα δύο τελευταία εντός έδρας δέχθηκε 55 πόντους από τη Μάλαγα και 60 από την Εφές. Στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει εκτός η Αρμάνι έχει σκοράρει 57 στο ΟΑΚΑ, 70 στην Βαρκελώνη και 60 απέναντι στην Εφές. Αν δεν παίξει άμυνα ο Ολυμπιακός τότε θα έχει πρόβλημα ακόμα και στην πρόκριση. Επιλογή το Under 70.5 πόντοι της Αρμάνι σε απόδοση 1.95.

  Με τη φόρμα του Γιαβτόκας

Το άλλο παιχνίδι της Euroleague που θα μας απασχολήσει είναι το Ζαλγκίρις Κάουνας – ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στον πρώτο γύρο, στη Μόσχα, η ΤΣΣΚΑ είχε επικρατήσει πολύ εύκολα 77-62 σε ένα από τα πιο αδιάφορα παιχνίδια της διοργάνωσης. Λογικά και απόψε θα νικήσει εύκολα αλλά η εκνευριστική αδιαφορία που βλέπει τα ματς χωρίς μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον μας απωθεί. Έτσι ενώ θα ήταν πολύ εύκολο να καλυφθεί το χάντικαπ των 9.5 πόντων, αυτή η ΤΣΣΚΑ μπορεί να το κάνει και ντέρμπι. Επιλογή προκύπτει από τα όρια παιχτών της Ζαλγκίρις. Ο Ρομπέρτας Γιαβτόκας βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα σκοράροντας 17 πόντους στα πέντε τελευταία. Σήμερα ισχυροποιείται η καλή του εμφάνιση λόγω και της απουσίας του Γιανκούνας ο οποίος σκόραρε 9 πόντους και μάζευε 6.5 ριμπάουντ παίζοντας τεσσάρι. Οι παίχτες της Ζαλγκίρις θα περάσουν πολλές πάσες στον Γιαβτόκας και παρά την πολύ καλή γραμμή ψηλών της ΤΣΣΚΑ αυτός μπορεί να κάνει το Over 11.5 που του προσφέρεται. Οπότε Over 11.5 πόντοι Ρομπέρτας Γιαβτόκας σε απόδοση 1.83.

Η δυάδα «σύνολο πόντων Αρμάνι Under 70.5» και «σύνολο πόντων Γιαβτόκας Over 11.5» προσφέρεται σε απόδοση 3.47.

 

Κερδίζει η Σαν Λορέντζο

Στο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα τώρα, προκύπτει μία επιλογή από το πρωτάθλημα της Αργεντινής και τον αγώνα Σαν Λορέντζο – Ροζάριο Σεντράλ στον οποίο θα πάμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 2.00. Εμφανώς επηρεασμένη από το παιχνίδι που είχε προηγηθεί μόλις τρεις ημέρες νωρίτερα στο Λιμπερεταδόρες, η "σανλορέ" δεν έβγαλε τρεξίματα στο "Μονουμένταλ" απέναντι στη Ρίβερ, έκανε γενικά πολύ μέτρια εμφάνιση και ηττήθηκε δίκαια με 1-0. Εκτός από το γεγονός πως μπήκε τέλος στο σερί τριών νικών που "έτρεχε" η ομάδα του Ντίαζ, δεχόμενη μάλιστα και το πρώτο της γκολ μετά από αυτό το διάστημα. Ακόμα κι έτσι πάντως παραμένει στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μάλιστα και την ευκαιρία απόψε να πλησιάσει μόλις στο -1 την κορυφή, μετά την απώλεια της Κολόν. Από την άλλη, η Ροζάριο μόλις ένα τρίποντο έχει πανηγυρίσει στα τέσσερα τελευταία της παιχνίδια, παρά το γεγονός μάλιστα πως έχει βγάλει ένα σχετικά εύκολο πρόγραμμα, με το μοναδικό δυνατό ματς να είναι απέναντι στη Ρίβερ. Μόνο εξασφαλισμένη βέβαια δεν θα πρέπει να νιώθει και η ίδια αναφορικά με τη μάχη της παραμονής, αφού οι μέσοι όροι της είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητοι, τη στιγμή που σε καμία από τις 14 τελευταίες της εξόδους δεν μπόρεσε να βάλει περισσότερα του ενός γκολ. 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.