Σάββατο, 28 Σεπτέμβριος 2019 10:38

Στο... Πι και Φι: Ευκαιρία για ΑΕΚ, ώρα νίκης για Παναθηναϊκό

Γράφτηκε από τον
Στο... Πι και Φι: Ευκαιρία για ΑΕΚ, ώρα νίκης για Παναθηναϊκό

Καλημέρα σας. Κάθε αγωνιστική και ντέρμπι στη Σούπερ Λίγκα. Μετά το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Αρης, τη σκυτάλη παίρνει το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. Το ντέρμπι Δικεφάλων στο ΟΑΚΑ ξεχωρίζει στο πρόγραμμα του διημέρου και αναμένεται να συγκεντρώσει και τον περισσότερο κόσμο στο γήπεδο.

Ενα ματς που πέρα από το γόητρο (μεγάλη αντιπαλότητα τα τελευταία χρόνια) παρουσιάζει και έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Η Ενωση απέχει ένα βαθμό από την κορυφή στην οποία συγκατοικούν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Οι Θεσσαλονικείς ωστόσο, παρά το αήττητο προβληματίζουν, ειδικά στα μετόπισθεν, την ώρα που η ΑΕΚ με τον Κωστένογλου στον πάγκο κερδίζει και παρουσιάζεται σε κάθε ματς και καλύτερη.

Αν σε αυτό προσθέσουμε τον παράγοντα έδρα (εκτιμήσεις για 50.000 θεατές) τη φόρμα του Λιβάγια και τις κομβικές απουσίες του ΠΑΟΚ (Μάτος, Πέλκας) στρεφόμαστε στον άσο. Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ προκειμένου να σπάσει το αήττητο των νταμπλούχων και να στείλει ηχηρό μήνυμα για τον τίτλο.

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό, σ’ ένα ματς που και οι δύο “καίγονται” για τη νίκη. Οι γηπεδούχοι για να απαλλαγούν από το “βραχνά” του -6 που ξεκίνησαν το πρωτάθλημα και οι φιλοξενούμενοι για να κάνουν “σεφτέ” στα τρίποντα. Ο ΠΑΟ έδειξε αντίδραση με τον Ολυμπιακό μετά τις “σφαλιάρες” από ΟΦΗ και Αρη. Με καλύτερη πλέον ψυχολογία περιμένουμε να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και αυτή τη φορά να πάρει τους 3 βαθμούς.

Από τη Σούπερ Λίγκα θα κρατήσουμε και το γκολ – γκολ στην αναμέτρηση ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης, καθώς πρόκειται για δύο επιθετικές ομάδες που σκοράρουν και δέχονται εύκολα γκολ. Οι Κρητικοι δεν επιβεβαίωσαν το αμφίσκορο μόνο στο Βόλο και αυτό καθαρά λόγω ατυχίας και οι Αρκάδες στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό, όπου δεν τους δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι λόγω... του ότι χάθηκε το πλάνο της ανατροπής στο... VAR

Από εκεί και πέρα, στην Αγγλία αξίζει το ρίσκο στο διπλό της Γουέστ Χαμ, που φιλοξενείται από την Μπόρνμουθ, η οποία έχει ταλέντο στην επίθεση, αλλά αμυντικά δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Τα “σφυριά” διαθέτουν καλύτερο σύνολο και το απέδειξαν και με τη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στη Γερμανία η Μπάγερν αναμένεται να νικήσει τη νεοφώτιστη Πάντερμπορν, η οποία ωστόσο δεν έχει να χάσει κάτι. Με την ώθηση του κόσμου της θα μπει να το ευχαριστηθεί και μπορεί να σκοράρει κόντρα στη μεγάλη της αντίπαλο. Εχει πετύχει άλλωστε γκολ και στις πέντε πρώτες αγωνιστικές.

Στη Β’ Γερμανίας, το Αμβούργο που είναι εκ των φαβορί για την άνοδο φιλοξενείται από τη Ρέγκενσμπουργκ, η οποία είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Το Αμβούργο θέλει να πάρει τη ρεβάνς για τις περσινές καταδικαστικές ήττες και αν εμφανιστεί σοβαρό θα πανηγυρίσει το έκτο τρίποντο σε οχτώ αγωνιστικές.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

491. Ρέγκενσμπουργκ – Αμβούργο 2 1.80

507. Πάντεμπορν – Μπάγερν G..G. 1.60

513. Mπόρνμουθ – Γουέστ Χαμ 2 2.50

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

645. ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης G.G. 1.87

679. Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 2 2.10

915. ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1 2.25