Τρίτη, 18 Μάρτιος 2014 14:31

Νικά απο ημίχρονο η Τσέλσι

Γράφτηκε από τον

Η σούπερ δράση του Champions League επιστρέφει σήμερα με δύο αγώνες. Στη Μαδρίτη η Ρεάλ μετά το εμφατικό 1-6 στη Γερμανία υποδέχεται τη Σάλκε σε έναν αγώνα διαδικαστικού χαρακτήρα που όμως σύμφωνα με τις φετινές εμφανίσεις των δύο ομάδων, δε θα λείψει το θέαμα. Στην Αγγλία γίνεται ένα πιο αμφίρροπο ματς αναφορικά με την πρόκριση, αν και μετά το 1-1 στην Τουρκία η Τσέλσι έχει το προβάδισμα έναντι της Γαλατασαράι. Στα ενδιαφέροντα της αναμέτρησης η επιστροφή του Ντρογκμπά στο αγαπημένο του «Στάμφορντ Μπριτζ».

 

Άσσο από ημίχρονο η Τσέλσι

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με τον αγώνα του Λονδίνου ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Γαλατασαράι όπου επιλέγουμε το 1/1 (Άσσο Ημίχρονο, Άσσο Τελικό) που προσφέρεται σε απόδοση 2.10. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιντιέ Ντρογκμπά θα διεξαχθεί σήμερα ο επαναληπτικός ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Γαλατάσαραϊ, στο «Στάμφορντ Μπριτζ», για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Λονδρέζοι καλούνται να διαχειριστούν το «πονηρό» 1-1 του πρώτου αγώνα της Τουρκίας, προκειμένου να πάρουν αυτοί το «εισιτήριο» για τους «8» και να μείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση ενός τρίτου συνεχόμενου ευρωπαϊκού τροπαίου.

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα από την Άστον Βίλα για την Πρέμιερ Λιγκ, η οποία συνοδεύτηκε από τα σφοδρά παράπονα των «μπλε» για τη διαιτησία του Κρις Φόι. Η ήττα αυτή διατήρησε μεν την Τσέλσι στην κορυφή της Πρέμιερσιπ με 66 βαθμούς, όμως πλέον οι Λίβερπουλ και Άρσεναλ βρίσκονται στο -4 (έχοντας από ένα ματς λιγότερο) και η Μάντσεστερ Σίτι στο -6 (έχοντας τρία ματς λιγότερα). Σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, οι Λονδρέζοι «τρέχουν» φέτος ένα σερί 4-2-1, όμως ταυτόχρονα έχουν δεχθεί φέτος μόλις 1 εντός έδρας ήττα σε όλες τις διοργανώσεις (16-2-1 το επιμέρους σερί). Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο «Μου» τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν τον... εφησυχάζει η «Γαλατά» του Ντιντιέ Ντρογκμπά και του Ρομπέρτο Μαντσίνι, τονίζοντας: «Αν δει κανείς τον πρώτο αγώνα, η μία ομάδα ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και η άλλη στη δεύτερο. Αμφιβάλλω, λοιπόν, πολύ ότι η πρόκριση στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) ρεβάνς θα κριθεί από το πρώτο μισό. Ο Ντρογκμπά αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους παίκτες σε ολόκληρη την ιστορία της Τσέλσι. Σε καμία περίπτωση δε βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο στο οποίο βρισκόταν στα 26 του, όμως παραμένει ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο. Το ίδιο ισχύει και για τον Σνάιντερ, όσον αφορά τους μέσους».

Ο Μουρίνιο πιθανότατα θα τοποθετήσει τον Φερνάντο Τόρες στην κορυφή της επίθεσης, καθώς ο Σάμουελ Ετό πήρε μεν μέρος στη χθεσινή προπόνηση, αλλά προέρχεται από τραυματισμό. Ταυτόχρονα, ο «Special One» θα έχει στη διάθεσή του τον Νταβίντ Λουίζ, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη χθεσινή τελευταία προπόνηση. Η Τσέλσι μετρά 6 νίκες και 1 ισοπαλία στα 7 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της σε «νοκ-άουτ» φάσεις ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Στοίχημα σε κάρτες στη Μαδρίτη

Συνεχίζουμε τα σημερινά προγνωστικά Champions League με τον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Σάλκε όπου έχουμε επιλέξει το Over 2.5 στις κίτρινες κάρτες σε απόδοση 1.85. Ο ρέφερι Καράσεφ χαρακτηρίζεται ως «καρτάκιας» έχοντας μέσω όρο φέτος σε όλες τις διοργανώσεις πάνω από 3 κάρτες ανά παιχνίδι. Ο Ρώσος γενικά δε… χαρίζεται στα ονόματα και το στοίχημα για over 2.5 κάρτες μας προσφέρεται σε μία ικανοποιητική απόδοση. Στα αγωνιστικά τώρα η Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί τη μία από τις δύο αήττητες ομάδες φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η άλλη είναι η Ατλέτικο. Μάλιστα η «βασίλισσα» είναι αήττητη στα τελευταία 30 ματς της. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σερί στην καριέρα του Αντσελότι. Έχει νικήσει τα 18 από τα τελευταία 20. Από την άλλη πλευρά η Σάλκε πέρασε μία δύσκολη περίοδο μετά το 1-6 στο πρώτο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο οποίο η «βασίλισσα» ήταν καταιγιστική. Ακολούθησε η ήττα με 5-0 από τη Μπάγερν Μονάχου, αλλά στη συνέχεια ήρθε το ξέσπασμα και η βελτίωση. Οι «βασιλικοί Μπλε» επικράτησαν με 4-0 της Χόφενχαϊμ και πέρασαν με 1-2 από μία πραγματικά δύσκολη έδρα, αυτή της Άουγκσμπουργκ. Αποτέλεσμα; Εδραίωση στην τρίτη θέση και πίεση ακόμα και για τη δεύτερη! Προφανώς η ρεβάνς με τη Ρεάλ Μαδρίτης αυτή τη στιγμή δεν θεωρείται προτεραιότητα. Αλλά ο αρχηγός, Μπένεντικτ Χεβέντες τόνισε: «Θέλουμε να αποχωρήσουμε από τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά και ακόμα αποτελεί μια ελκυστική πρόσκληση το να παίξουμε στο Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Διπλό η Γουλβς κόντρα στην Κρόουλι

Από την Αγγλία, εκεί όπου η δράση στις μικρές κατηγορίες συνεχίζεται κανονικά επιλέγουμε το «Διπλό» της Γουλβς κόντρα στην Κρόουλι σε απόδοση 2.00. Θύμα έκπληξης έπεσαν οι "λύκοι" πριν από ένα τριήμερο και μάλιστα από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί στο πρωτάθλημα το τελευταίο διάστημα. Τι κι αν μοίραζαν τριάρες και τεσσάρες στα τελευταία τους παιχνίδια, ενώ είχαν φτάσει και στις εννιά σερί νίκες, επίδοση που αποτελούσε ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου; Το εμπόδιο της προτελευταίας Σριούσμπερι, που σημειωτέον μετρούσε 1/11 νίκες, αποδείχθηκε ανυπέρβλητο κι έτσι αρκέστηκε στο βαθμό της ισοπαλίας! Κι αυτό ενώ σκόραρε τουλάχιστον δύο γκολ σε αυτό το διάστημα, ακόμα κι έτσι πάντως παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, μόλις στο +1 όμως από τη 2η θέση. Αξιοσημείωτο πάντως ότι εδώ και 720 αγωνιστικά λεπτά, ήτοι στα οχτώ τελευταία της ματς, έχει παραβιαστεί μόλις μία φορά η εστία της! Έτοιμος για την επιστροφή του ο στόπερ Ρίκετς (33/0) κι ως εκ τούτου θα είναι κομπλέ η αποστολή της σήμερα.

Οver 2.5 στο Νορθάμπτον - Ρότσντεϊλ

Από τη Β’ Αγγλίας κρατάμε το Over 2.5 στην αναμέτρηση Νορθάμπτον - Ροτσντεϊλ σε απόδοση 2.25. Δεν τα παρατά η Νορθάμπτον, που παλεύει με νύχια και με δόντια να αποφύγει την κατάληξη της στις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Τώρα ή ποτέ για τη Ροτσντέιλ, που έχει την ευκαιρία να πατήσει κορυφή και να οδηγήσει αυτή την κούρσα του τίτλου! Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται απ' την εντός έδρας επικράτηση 2-1 επί της Άκρινγκτον, "τρίποντο" που ενδεχομένως να αποδειχτεί "χρυσό" στην πορεία της σεζόν, καθώς τους διατήρησε στο -2 απ' την πρώτη Τσέστερφιλντ, με ένα ματς λιγότερο. Αν κερδίσει σήμερα θα φτάσει τους 67 πόντους, ενώ την ίδια στιγμή η Τσέστερφιλντ έχει πάρα πολύ δύσκολη έξοδο με την Πλίμουθ, ενώ μετράει και παιχνίδι περισσότερο. Αναμένουμε ένα ανοικτό παιχνίδι και βρίσκουμε στοιχηματική ευκαιρία στο Over 2.5 που πληρώνει πολύ καλά.

Μπορεί νέα νίκη η Μπουντιβέλνικ στο ουδέτερο Κάουνας

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ όπου για το Eurocup επιλέγουμε τη νίκη της Μπουντιβέλνικ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα σε απόδοση 2.00. Δεύτερο ταξίδι στη Λιθουανία μέσα σε μία εβδομάδα για τον Ερυθρό Αστέρα. Μετά τον αγώνα στο Βίλνιους με τη Λιέτουβος Ρίτας, απόψε θα αντιμετωπίσει στην Μπουντιβέλνικ στο Κάουνας λόγω της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία. Στο πρώτο παιχνίδι που έδωσε εκεί η Μπουντιβέλνικ ως γηπεδούχος νίκησε 86-82 τη Ναντέρ. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την χρονιά στην Ευρωλίγκα, από την οποία συμμετοχή πήραν εμπειρίες λόγω των δυνατών αγώνων που έδωσαν. Όπως είχαμε πει και στον αγώνα με τη Ναντέρ, ενώ οι ουκρανικές ομάδες έχουν ελευθερώσει του Αμερικανούς παίχτες τους, η Μπουντιβέλνικ τους κράτησε όλους (Σάμερς, Αχίρν, Μινάρντ) μαζί με τους Λιθουανούς Λαβρίνοβιτς και Σαλένγκα και το Λετονό Στρέλνιεκς. Ο λόγος είναι ότι θέλει να διακριθεί στο Eurocup. Πέρσι κατάφερε να φτάσει στον ημιτελικό όπου αποκλείστηκε από την Μπιλμπάο. Τώρα έχει αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα που είναι δυνατή ομάδα και πολύ φιλόδοξη. Το μεγάλο όπλο του Ερυθρού Αστέρα είναι η έδρα του στο Βελιγράδι. Απόψε η Μπουντιβέλνικ δίνεται οριακό outsider λόγω της ουδέτερης έδρας που θα γίνει ο αγώνας. Πάνω-κάτω οι δυο ομάδες είναι παρόμοιες και θα εμπιστευθούμε την τυπικά γηπεδούχο Μπουντιβέλνικ. Στο πρώτο τεστ που έδωσε στο ίδιο γήπεδο τα πήγε καλά. Ένα ακόμα καλό παιχνίδι απόψε και θα πάει να τα παίξει όλα στην πολύ δυνατή Χάλα Πιονίρ του Βελιγραδίου.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοίχημα, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.