Σάββατο, 30 Νοέμβριος 2019 10:41

Στο... Πι και Φι: Γκολ στο ντέρμπι κορυφής, διπλό η Μπαρτσελόνα

Γράφτηκε από τον
Στο... Πι και Φι: Γκολ στο ντέρμπι κορυφής, διπλό η Μπαρτσελόνα

Καλημέρα σας. Η ώρα για να ανταμώσουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ πλησιάζει.

Την Κυριακή στις 7.30 το βράδυ οι “ερυθρόλευκοι” θα υποδεχτούν τον Δικέφαλο του Βορρά στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Αμφότεροι οι μονομάχοι αγνοούν την ήττα και ισοβαθμούν στην πρώτη θέση έχοντας 8 νίκες και 3 ισοπαλίες. Ο Ολυμπιακός έχει το απόλυτο στο γήπεδό του (6 στα έξι) και ο ΠΑΟΚ δεν έχει κερδίσει εκτός μόνο την ΑΕΚ (4 νίκες, 1 ισοπαλία). Εχει να ηττηθεί όμως από την... προπέρσινη σεζόν και πάει στο Φάληρο με αυτοπεποίθηση από το αήττητο νταμπλ.

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, παρουσιάζεται πιο δυνατός μπροστά στο κοινό του και θα τα δώσει όλα για να μείνει μόνος στο ρετιρέ. Ο νικητής δεν παίρνει το πρωτάθλημα, ούτε ο ηττημένος χάνεται, με δεδομένο ότι όλα φέτος θα κριθούν στα πλέι -οφ. Σίγουρα όμως θα αποκτήσει ψυχολογικό αβαντάζ.

Για τον γηπεδούχο Ολυμπιακό και δη για τον Μαρτίνς η πίεση είναι μεγαλύτερη μετά τα αποτελέσματα και κυρίως τον τρόπο που ήρθαν, η ισοπαλία με τον Πανιώνιο και η ήττα από την Τότεναμ.

Ως εκ τούτου το 1.75 του άσου δεν μαρτυρά τις δυσκολίες του ντέρμπι. Θα ποντάρουμε στο να σκοράρουν και οι δύο στο ντέρμπι κορυφής, καθώς τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ, έχουν ικανούς μεσοεπιθετικούς, αλλά δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη στα μετόπισθεν. Σε τιμές διπλασιασμού το G.G.

Ιδια επιλογή και σ’ ένα άλλο ντέρμπι, αυτό της επιβίωσης ανάμεσα στον τελευταίο Πανιώνιο και τον προτελευταίο Παναιτωλικό στη Νέα Σμύρνη. Οι δύο ομάδες “καίγονται” για τη νίκη και αυτό θα τις αναγκάσει να πάρουν ρίσκα στο ματς.

Στην Πρέμιερ Λιγκ, η Γουλβς δείχνει σε ανοδική πορεία και στην έδρα της μπορεί να λυγίσει την αντίσταση της Σέφιλντ.

Οι νεοφώτιστοι αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη, αλλά εκτός έδρας καταφέρνουν κυρίως να μην ηττηθούν (1 νίκη, 5 ισοπαλίες). Ενα γρήγορο γκολ από τους γηπεδούχους θα “ξεκλειδώσει” την άμυνα της Σέφιλντ.

Τον πρώτο λόγο για τη νίκη έχει και η Μπόχουμ απέναντι στην Αουε για τη Β’ Γερμανίας. Η Μπόχουμ παίζει καλά, αλλά μέχρι σήμερα δεν μπορεί να αξιοποιήσει την έδρα της (1 νίκη, 5 ισοπαλίες). Ηρθε η ώρα να ξεκολλήσει από τα Χ κόντρα σ’ έναν υποδεέστερο αντίπαλο που εκτός χάνει μέρος από τη δυναμική του. Από τη Γερμανία θα κρατήσουμε και την Κολωνία, που άλλαξε προπονητή και υποδέχεται την πιο άνετη βαθμολογική Αουγκσμπουργκ. Η Κολωνία είναι στη ζώνη του υποβιβασμού στη Μπουντεσλίγκα και αν θέλει να βγει από αυτήν, θα πρέπει να πάρει παιχνίδια σαν το σημερινό.

Τέλος στην Ισπανία, η 15η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το μεγάλο ντέρμπι στη Μαδρίτη ανάμεσα στην Ατλέτικο και τη Μπαρτσελόνα. Οι μπουκ βλέπουν αμφίρροπο ματς (2.60 – 3.05. - 2.50) και έτσι είναι.

Πιστεύουμε όμως ότι η Μπάρτσα είναι σε καλύτερη κατάσταση και η φετινή Ατλέτικο δεν έχει πείσει, ενώ έχει πιο σημαντικές απουσίες από τους φιλοξενούμενους.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

443. Μπόχουμ – Αουε 1 1.88

468. Κολωνία – Αουγκσμπουργκ 1 1.85

523. Πανιώνιος – Παναιτωλικός G.G. 1.90

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

601. Γουλβς – Σέφιλντ Γιουν. 1 1.85

905. Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ G.G. 2.00

917. Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2 2.50