Πέμπτη, 20 Μάρτιος 2014 16:55

Νίκη για Νάπολι, με κάλυψη η Αλκμάαρ

Γράφτηκε από τον

Το διήμερο του Champions League αποτελεί παρελθόν και σήμερα κυριαρχούν στο πρόγραμμα οι επαναληπτικοί αγώνες για τη φάση των «16» του Europa League. Χθες ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στο Μάντσεστερ με 3-0 και ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό του «ταξίδι». Από τα σημερινά παιχνίδια ξεχωρίζει η αναμέτρηση Νάπολι – Πόρτο, καθώς στο πρώτο παιχνίδι οι Πορτογάλοι είχαν επικρατήσει με 1-0, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο ιταλικός «εμφύλιος» μεταξύ της Φιορεντίνα και τη Γιουβέντους με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα να είναι 1-1.

 

Νίκη για τη Νάπολι κόντρα στην Πόρτο

Αρχίζουμε τα Προγνωστικά Europa League με τον «Άσσο» της Νάπολι κόντρα στην Πόρτο σε απόδοση 1.91. Η Νάπολι νίκησε και στα τέσσερα εντός έδρας ευρωπαϊκά της ματς τη φετινή σεζόν. Μόλις τρία διπλά μετράει η Πόρτο σε 13 επισκέψεις στην Ιταλία, ενώ οχτώ φορές ηττήθηκε. Μία... πειστική εμφάνιση ώστε να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 του «Ντραγκαο» ψάχνουν απόψε οι Ιταλοί, που προέρχονται από σειρά προβληματικών εμφανίσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ κι επτά ματς σε όλες τις διοργανώσεις, μόνο στον επαναληπτικό με τη Σουόνσι στον προηγούμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ κατάφεραν να νικήσουν με διαφορά μεγαλύτερη των δύο γκολ. Την περασμένη Κυριακή εξάλλου έφτυσαν... αίμα για να περάσουν με διπλό από το Τορίνο όπου θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν χάσει και μάλιστα για να πάρουν το τρίποντο χρειάστηκαν και τη διαιτητική... συνδρομή! Τουλάχιστον διατηρήθηκαν στο κυνήγι της 2ης θέσης της Serie Α οι "παρτενοπέι" και παρέμειναν αήττητοι για έκτη σερί αγωνιστική.

Επιστροφή στην έδρα τους απόψε, όπου οι Ναπολιτάνοι έχουν δείξει αν μη τι άλλο ικανοί για να νικήσουν οποιαδήποτε ομάδα, νικώντας και στα τέσσερα φετινά τους ευρωπαϊκά ματς, σκοράροντας μάλιστα σε όλα τουλάχιστον τρία γκολ, κόντρα μάλιστα και σε ομάδες όπως οι Ντόρτμουντ και η Μαρσέιγ. «Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε ακόμα να περάσουμε, παρά την ήττα στο πρώτο ματς», δήλωσε ο Ράφα Μπενίτεθ, εκφράζοντας και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Νάπολι.

Διπλό με κάλυψη η Αλκμάαρ

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση Ανζί – Αλκμάαρ και το «Διπλό» Draw No Bet των Ολλανδών σε απόδοση 2.40. Η Αλκμάαρ είναι αήττητη στη διοργάνωση μετρώντας 5 νίκες και 4 ισοπαλίες. Μοναδική της ήττα ήταν στη φάση των πλει οφ όπου έχασε με 2-0 απ’ τον Ατρόμητο στην Ολλανδία. Πρόκειται ίσως για την πιο «αθόρυβη» ομάδα απ’ τις «16», μιας και μπορεί το όνομά της να μην προκαλεί «δέος», όμως έχει καταφέρει να παραμείνει αήττητη στους εννιά αγώνες που έχει δώσει έχοντας πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Μάλιστα έκανε και το βήμα να προκριθεί στα προημιτελικά νικώντας με 1-0 την Ανζί στην Ολλανδία και κρατά πλέον την τύχη στα χέρια της. «Είναι μια ισχυρή έδρα. Μπορεί να είναι τελευταία στη Ρωσία, αλλά δεν πρέπει να κρίνουμε από αυτό. Έκανε μια έξυπνη εμφάνιση με τη Σπαρτάκ και θα πρέπει να προσέξουμε» δήλωσε ο τεχνικός της Άλκμααρ, Ντικ Άντβοκαατ στη συνέντευξη Τύπου. Στο ολλανδικό πρωτάθλημα η ΑΖ είναι στην έβδομη θέση με 40 βαθμούς, η επ’ ευθείας συμμετοχή στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων έχει χαθεί και στόχος της είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην οκτάδα ώστε να διεκδικήσει την έξοδό της μέσω των πλέι οφ. Στο παιχνίδι της Ρωσίας ο Ολλανδός τεχνικός δεν υπολογίζει στον αμυντικό Γκουβελέου που είναι τιμωρημένος, ενώ κανονικά ταξίδεψαν με την αποστολή ο αμυντικός Χοέντ και ο μέσος Χαγιέ. Λάτρης του κλασικού ολλανδικού 4-3-3 με τους Γκούντμουντσον, Γιόχανσον και Μπέερενς στην επίθεση.

Over 2.5 στην Τσεχία

Ολοκληρώνουμε τα προγνωστικά από το Europa League με το Over 2.5 στον αγώνα Πλζεν – Λυών σε απόδοση 2.20. Όπως και πέρυσι, η πορεία της στη διοργάνωση δείχνει να λήγει στους «16», παρότι στην έδρα της έχει καταφέρει κάποιες μεγάλες νίκες και στην προηγούμενη φάση απέκλεισε την Σαχτάρ. Στη Γαλλία μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί, αλλά στη συνέχεια οι «λιονέ» έκαναν το παιχνίδι τους και με τρία γκολ σε 17 λεπτά πέτυχαν το σκορ πρόκρισης. Έχει τρία συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη και στο πρωτάθλημα βρίσκεται 10 βαθμούς κάτω από τη Σπάρτα Πράγας, με στόχο πλέον τη διατήρηση της δεύτερης θέσης. Οver 2.5 τα 4 από τα 6 τελευταία της. Από την άλλη πλευρά η Λυών έχασε από τη Μονακό μέσα στην έδρα της, αλλά έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία, αφού το πρώτο και το τρίτο γκολ των Μονεγάσκων ήταν οφσάιντ. Έτσι έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει πλεονέκτημα για τη μάχη της τρίτης θέσης. Η ήττα από τη Μονακό την αφήνει στην πέμπτη θέση, οκτώ βαθμούς πίσω από τη Λιλ. Είναι αήττητη στο Europa League και συνεχίζει να βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους της. Με σχεδόν δεδομένη την πρόκριση στους «8», η συνέχεια στην Ευρώπη αποκτά όλο και περισσότερο βάρος. Τρία συνεχόμενα Over 2.5 για τους Γάλλους.

Επιστροφή του Ομπράντοβιτς στο χώρο που λατρεύτηκε

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ και στα Προγνωστικά Euroleague όπου σήμερα ο Ομπράντοβιτς επιστρέφει στο χώρο που λατρεύτηκε και μεγαλούργησε. Είναι από τις περιπτώσεις που ένας αντίπαλος δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσει εχθρική στάση. Στον πάγκο του ΠΑΟ είναι πια ο Αλβέρτης ο οποίος έζησε 13 χρόνια με τον Ομπράντοβιτς και πανηγύρισαν τόσους τίτλους. Όλα αυτά δημιουργούν μια γιορτινή ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ όμως πρέπει να παιχτεί και μπάσκετ. Και ο αγώνας είναι πάρα πολύ κρίσιμος για την επιβίωση των δύο ομάδων στην διοργάνωση. Οι δύο ομάδες περνούν κακή περίοδο αφού παίζουν άσχημο μπάσκετ. Με 5-5 ρεκόρ ο Παναθηναϊκός και 5-5 η Ούλκερ, θα χτυπηθούν μέχρι το τέλος για το ποιος θα προκριθεί. Στον πρώτο αγώνα η Ούλκερ είχε νικήσει 77-72 με πολλά παράπονα του Παναθηναϊκού για τους διαιτητές. Σήμερα είναι πολύ δύσκολο να δούμε κάποια ομάδα να ξεφεύγει στο σκορ ώστε να καθαρίσει τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο λόγω έδρας αλλά δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη με το παιχνίδι του. Ακόμα και με τον Ηλυσιακό, παρουσίασε μια τόσο άναρχη εικόνα που δείχνει την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Και η Ούλκερ παρόμοια παίζει. Άθλιες εμφανίσεις με Μπαρτσελόνα και Μάλαγα. Καλή εμφάνιση για 35 λεπτά με την Μπάνβιτ αλλά τα κατέστρεψε όλα στο τέλος. Αναμένεται θρίλερ στο ΟΑΚΑ με πολλές ανατροπές. Γι’αυτό και η επιλογή +4.5 της Ούλκερ. Όποιος και να νικήσει, δεν θα το κάνει με εμφατικό τρόπο. Οπότε αν επικρατήσει η έδρα, η Ούλκερ πιθανώς να μείνει κοντά ως το τέλος. Τέλος από τον αγώνα Ζαλγκίρις Κάουνας – Λοκομοτίβ Κουμπάν επιλέγουμε το σύνολο πόντων του Ντέρικ Μπράουν (Over 14.5) που πληρώνει 1.83.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.