Σάββατο, 28 Δεκέμβριος 2019 12:30

Στο... Πι και Φι: Non stop οι Αγγλοι

Γράφτηκε από τον
Στο... Πι και Φι: Non stop οι Αγγλοι

 

Καλημέρα σας. Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουμε χωνέψει ακόμα αυτά που... φάγαμε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αλλά στην Αγγλία η ποδοσφαιρική δράση δεν σταματά.

Μετά την Boxing Day οι ομάδες μπαίνουν και πάλι αυτό το Σαββατοκύριακο στο γήπεδο για τη δεύτερη αγωνιστική του εορταστικού προγράμματος και ακολουθεί η τρίτη... δόση ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
Στην Πρέμιερ Λιγκ, η Γουότφορντ άλλαξε προπονητή και τα αποτελέσματα στη ψυχολογία είναι ορατά: Νίκη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εκτός έδρας ισοπαλία με την 6η της βαθμολογίας Σέφιλντ.
Παραμένει όμως στη ζώνη του υποβιβασμού και για να βγει από αυτήν θα πρέπει να κερδίζει ομάδες, όπως η Αστον Βίλα, την οποία θα υποδεχτεί σήμερα το απόγευμα. Οι φιλοξενούμενοι μάχονται επίσης για την παραμονή, αλλά υστερούν σε ποιότητα, ενώ εκτός έδρας μετρούν 7 ήττες σε 9 αγώνες. Εδρα και κίνητρο μας ωθούν στον άσο.
Λίγες ώρες αργότερα, η Γουέστ Χαμ θα αναμετρηθεί με τη Λέστερ, που κάνει εξαιρετική πορεία, αλλά στα τελευταία ματς με Σίτι και Λίβερπουλ έδειξε σημάδια κόπωσης ή ξεφουσκώματος. Οπως και να έχει, δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά από τη Γουέστ Χαμ ώστε να προσφέρεται εκτός έδρας σε χαμηλές τιμές φαβορί (1.65).
Το σετ μας δίνει την ευκαιρία να πάμε με τη διπλή ευκαιρία του 1Χ σε απόδοση διπλασιασμού.
Το σημερινό πρόγραμμα στην Πρέμιερ Λιγκ κλείνει με την αναμέτρηση της Μπέρνλι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έβγαλε αντίδραση με τη Νιούκαστλ και χρειάζεται σερί νικών για να μπει στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.
Η Μπέρνλι είναι σχετικά άνετη βαθμολογικά (12η) και δεν έχει βλέψεις για κάτι καλύτερο.
Την Κυριακή η “αυλαία” στην Αγγλία ανοίγει με το μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου ανάμεσα στην Αρσεναλ και την Τσέλσι, όπου θα κάνει ντεμπούτο σε εντός έδρας ματς στον πάγκο της Αρσεναλ ο Αρτέτα.
Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που θα εμπιστευτούμε τους γηπεδούχους που προσφέρονται σε τιμές... αουτσάιντερ λόγω των τελευταίων αρνητικών αποτελεσμάτων. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία επιδρά θετικά στη ψυχολογία και η Αρσεναλ έδειξε σημάδια βελτίωσης στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μπόρνμουθ. Με την ώθηση του κόσμου, προσμένουμε να πάρει αύριο τη νίκη που τόσο πολύ χρειάζεται. Η Τσέλσι άλλωστε έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Τη μία αγωνιστική κερδίζει εκτός την Τότεναμ και την επόμενη χάνει στο γήπεδό της από τη Σαουθάμπτον.
Η Λίβερπουλ δείχνει να μην έχει αντίπαλο στο πρωτάθλημα, αλλά κάποια στιγμή θα έρθει και η “γκέλα”. Δεν μπορείς όμως να κοντράρεις ομάδα με τέτοιο σερί και ψυχολογία. Γι’ αυτό και θα ποντάρουμε στο αμφίσκορο στο εντός έδρας ματς με την ποιοτική από τη μέση και μπροστά Γουλβς.
Τέλος στη Σκωτία ξεχωρίζει το Σέλτικ – Ρέιντζερς, ένα τεράστιο ντέρμπι με μεγάλη αντιπαλότητα. Η δεύτερη έχει βελτιωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν παύει η πρωτοπόρος Σέλτικ να έχει τον πρώτο λόγο και ειδικά στην έδρα της, όπου μετρά το απόλυτο σε 10 αγώνες. Στο 2.05 θα εμπιστευτούμε την πρωταθλήτρια.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
907. Γουότφορντ – Αστον Βίλα 1 1.87
970. Γουέστ Χαμ – Λέστερ 1Χ ΔΕ 2.02
973. Mπέρνλι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2 1.87


ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
983. Αρσεναλ – Τσέλσι 1 2.80
979. Σέλτικ – Ρέιντζερς 1 2.05
1031. Λίβερπουλ – Γουλβς G.G. 1.83