Σάββατο, 22 Φεβρουάριος 2020 11:52

Στο... Πι και Φι: Σημεία που αξίζουν το ρίσκο

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στο δεύτερο ΠΑΟΚ και τον πρώτο Ολυμπιακό, ξεχωρίζει στην προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι Θεσσαλονικείς απέχουν δύο βαθμούς από τους “ερυθρόλευκους” και με νίκη θα βρεθούν στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Το κυριακάτικο ντέρμπι δεν κρίνει τον τίτλο, αφού ακολουθούν πλέι -οφ, αλλά ο νικητής θα πάρει βαθμολογικό και ψυχολογικό προβάδισμα γα το μίνι πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο, μιας θα αγωνιστεί ξεκούραστος σε σχέση με τον Ολυμπιακό, που έπαιξε την Πέμπτη με την Αρσενάλ. Και ένας ακόμα λόγος είναι η έδρα, αφού αύριο δεν θα πέφτει...καρφίτσα στην Τούμπα.

Ο Δικέφαλος του Βορρά θα μπει αποφασισμένος να σπάσει το φετινό αήττητο των πρωτοπόρων και πιστεύουμε ότι έστω και δύσκολα θα τα καταφέρει.

Σήμερα η έτερη ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Αρης δοκιμάζεται στη Λαμία από την ομώνυμη ομάδα. Οι “κίτρινοι” προέρχονται από την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ και θέλουν το διπλό για να “κλειδώσουν” την είσοδό τους στα πλέι -οφ.

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν νίκη στα τελευταία εφτά ματς και αν εμφανιστεί σοβαρός ο Αρης θα πάρει τη νίκη.

Από τη Σούπερ Λίγκα θα κρατήσουμε και το αμφίσκορο στο ΑΕΚ – ΟΦΗ. Η Ενωση με τον Καρέρα στον πάγκο δέχεται πολύ δύσκολα γκολ, αλλά το ματς έχει την ιδιαιτερότητα ότι θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο.

Στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ μπορούν οι Κρητικοί να βρουν ένα γκολ και να επιβεβαιώσουν το καλοπληρωμένο γκολ – γκολ (2.30).

Στην Ισπανία, η Θέλτα νίκησε με ανατροπή τη Σεβίλλγ και πήρε ισοπαλία στο “Μπερναμπέου” με τη Ρεάλ, αποτελέσματα που την έφεραν οριακά (στην ισοβαθμία) πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Σήμερα υποδέχεται τη Λεγανές που βρίσκεται στην τελευταία τριάδα και αν κερδίσει θα κάνει αποφασιστικό βήμα παραμονής.

Οι γηπεδούχοι υπερέχουν σε ποιότητα και περιμένουμε να κερδίσουν μια ομάδα που δεν έχει φέτος διπλό (5 ισοπαλίες, 6 ήττες).

Σημαντικό ματς για την παραμονή στην Πριμέρα είναι και το Βαγιαδολίδ – Εσπανιόλ, με την πρώτη να είναι στο +3 από τη ζώνη και στο +5 από την ουραγό Εσπανιόλ.

Η τελευταία δείχνει όμως σημάδια ζωής με τη νίκη επί της Μαγιόρκα και την ισοπαλία στη Σεβίλλη.

Στο 2.85 αξίζει το ρίσκο στο διπλό. Η Βαγιαδολίδ δεν είναι άλλωστε αποτελεσματική στο γήπεδό της (2 νίκες σε 11 αγώνες).

Στη Γερμανία, η Χέρτα παρά την αποχώρηση Κλίνσμαν νίκησε εκτός την Πάντεμπορν και με καλή ψυχολογία θα υποδεχτεί την Κολωνία.

Η νίκη θα διώξει το όποιο άγχος για... περιπέτειες υποβιβασμού και η κακή στην άμυνα Κολωνία προσφέρεται γι’ αυτό.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

475. Θέλτα – Λεγανές 1 1.83

504. Χέρτα – Κολωνία 1 2.30

603. Λαμία – Αρης 2 2.02

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

838. Βαγιαδολίδ – Εσπανιόλ 2 2.85

866. ΑΕΚ – ΟΦΗ G.G. 2.30

867. ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1 2.12