Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2020 16:20

Αγγλία: Τα μεγαλύτερα κερδισμένα στοιχήματα!

Γράφτηκε από τον

Κάθε άνθρωπος που παίζει στοίχημα, φιλοδοξεί να κερδίσει μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στο πέρασμα των χρόνων, κάποιοι εκπλήρωσαν το στόχο τους, είτε ποντάροντας σε παρολί (δηλαδή σε πολλά γεγονότα) είτε σε μονά αποδεκτά, με τα ποσά που κέρδισαν να μένουν στην ιστορία και να αλλάζουν τη ζωή τους. Λιγοστοί μεν, υπάρχουν δε!

Το να τοποθετήσει κάποιος ένα ποδοσφαιρικό στοίχημα με πολύ μεγάλο συντελεστή απόδοσης το απόγευμα του Σαββάτου, είναι παράδοση στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς υπάρχουν πολυάριθμοι αγώνες που διεξάγονται εκείνες τις ώρες, είτε στο Νησί είτε στον υπόλοιπο κόσμο. Υπάρχουν, όμως, κι αυτοί που επιλέγουν να τοποθετήσουν ένα μακροπρόθεσμο στοίχημα με μεγάλη απόδοση, ελπίζοντας να πληρωθούν μετά από ημέρες, εβδομάδες, μήνες ή ακόμη και χρόνια!

Ποιο είναι, όμως, το μεγαλύτερο συνδυαστικό στοίχημα που έχει κερδηθεί; Πηγαίνοντας πίσω, στο 2001, ο Μικ Γκιμπς (Mick Gibbs), ένας κατασκευαστής στεγών από το Στάφορντσαϊρ (Staffordshire), κατάφερε να τινάξει την μπάνκα στον αέρα κερδίζοντας 500.000 λίρες, έχοντας τοποθετήσει 30 σεντς σε ένα στοίχημα με απόδοση 1,6 εκατομμύρια προς 1!

Ήταν ένα δελτίο με 15 επιλογές, με το ποσοστό επιτυχίας του να είναι 0,0000006%, το οποίο ωστόσο επαληθεύτηκε. Το δελτίο αφορούσε νικητές αναμετρήσεων του 2000 και του 2001, αλλά και ομάδες που θα κατακτούσαν πρωτάθλημα! Ο Γκιμπς πρόβλεψε σωστά τους νικητές των τεσσάρων αγγλικών επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου αλλά και της ερασιτεχνικής (Conference), ενώ το ίδιο συνέβη με το νικητή του County Championship στο κρίκετ και της Premiership στο ράγκμπι!

Φτάνοντας στο Μάιο του 2001, ο Γκιμπς περίμενε μόνο τη νίκη της Μπάγερν Μονάχου επί της Βαλένθια, στον τελικό του Champions League. Κάτι που συνέβη εν τέλει στη διαδικασία των πέναλτι, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης! Πάντως, ο Γκιμπς δεν ήταν... πρωτάρης στις μεγάλες αποδόσεις. Δύο χρόνια νωρίτερα, σε δελτίο με εννέα επιλογές και απόδοση 62.000 προς 1, κατάφερε να κερδίσει 157.000 λίρες έχοντας ποντάρει μόλις 2,5!

Και, ποιο είναι το μεγαλύτερο μονό αποδεκτό στοίχημα που έχει κερδηθεί; Αυτό είναι πιο γνωστό και πιο πρόσφατο. Η κατάκτηση της Premier League από τη Λέστερ τη σεζόν 2015-16 προσφερόταν σε απόδοση 5.000 προς 1! Οι παίκτες του Κλάουντιο Ρανιέρι πέτυχαν μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές εκπλήξεις όλων των εποχών αρπάζοντας τον τίτλο στην Αγγλία. Ένας παίκτης του στοιχήματος, είχε ποντάρει 50 λίρες στο ξεκίνημα της σεζόν, ωστόσο δεν άντεξε να περιμένει ως το φινάλε. Εξαργύρωσε το δελτίο του τον Μάρτιο, λαμβάνοντας τελικά 72.000 λίρες αντί των 250.000 που θα έπαιρνε αν είχε υπομονή – και πίστη στις «αλεπούδες» – λίγες εβδομάδες ακόμη.

Ένας άλλος παίκτης που εμπιστεύθηκε 5 λίρες στη Λέστερ – σε απόδοση επίσης 5.000 προς 1 – ο Λι Χέρμπερτ από… το Λέστερ, ακολούθησε διαφορετική τακτική. Αποφάσισε να κάνει εξαργύρωση το ποσό που αντιστοιχούσε στις 2 λίρες του στοιχήματός του, λαμβάνοντας αρχικά 5.600 λίρες ενώ για τις υπόλοιπες 3 περίμενε μέχρι τον Μάιο, όταν και κέρδισε επιπλέον 15.000 – συνολικά 20.600 λίρες!
ΑΠΕ - ΜΠΕ