Πέμπτη, 10 Απρίλιος 2014 12:49

Κρατά η Πόρτο, Over η Βαλένθια

Γράφτηκε από τον

Μετά το τέλος των προημιτελικών του Champions League και τη δημιουργία της φετινής τετράδας που αποτελείται από την Τσέλσι, την Ατλέτικο, την Μπάγερν και τη Ρεάλ Μαδρίτης, σειρά σήμερα παίρνει το Europa League που αναμένεται να «βγάλει» τη δική του τετράδα των ημιτελικών. Βέβαια στην ημέρα κυριαρχεί και η Euroleague με τον ελληνικό εμφύλιο μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

 

Κρατάει η Πόρτο στην Ισπανία

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά Europa League με τον αγώνα Σεβίλλη - Πόρτο επιλέγοντας το Χ2 των Πορτογάλων σε απόδοση 2.05. Οι πορτογάλοι επιβλήθηκαν με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι και έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ τη σεζόν 2010/11, με την Πόρτο να παίρνει την πρόκριση στους «16». Η Πόρτο δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην επιτυχημένη πορεία της στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ, μετά τη δεδομένη απώλεια του πορτογαλικού πρωταθλήματος από την Μπενφίκα. Οι «δράκοι» παρουσιάζονται με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με τον Λουίς Κάστρο στον πάγκο τους (αντικατέστησε τον Πάουλο Φονσέκα), έχοντας πετύχει τέσσερις νίκες (όλες εντός έδρας) στην τελευταία πεντάδα αγώνων τους για όλες τις διοργανώσεις. Το -15 από την Μπενφίκα έχει σημάνει, όπως προαναφέραμε, και τη μαθηματική εκμηδένιση των όποιων πιθανοτήτων για την κούπα του πρωταθλητή, όμως η Πόρτο έχει την ευκαιρία να... πάρει το αίμα της πίσω τόσο στο Κύπελλο, όσο και στο Λιγκ Καπ. Οι «δράκοι» αντιμετωπίζουν τους «αετούς» στην ημιτελική φάση αμφότερων των διοργανώσεων, έχοντας στο θεσμό του Κυπέλλου ήδη το υπέρ τους 1-0 του πρώτου αγώνα. Μόλις ένα διπλό έχει «βγάλει» η Πόρτο στα πέντε φετινά εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της (1-1-1 στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, 0-2-0 στο Γιουρόπα Λιγκ). Ο Λουίς Κάστρο προέβλεψε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ένα «περίπλοκο και δύσκολο παιχνίδι για αμφότερες τις αντιπάλους», ενώ υπογράμμισε παράλληλα: «Αν καταφέρουμε να σκοράρουμε, θα έχουμε αποκτήσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την πρόκριση». Αποθεραπεύθηκε και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο αμυντικός Μαϊκόν, όμως λογικά ο Κάστρο θα προτιμήσει τον Ντιέγκο Ρέγιες ως παρτενέρ του Μανγκαλά στο κέντρο της άμυνας. Ο Αλγερινός Ζιλάς αναμένεται να αποτελέσει τον βασικό σέντερ φορ.

Over 2.5 στο Βαλένθια - Βασιλεία

Για το παιχνίδι Βαλένθια – Βασιλεία επιλέγουμε το Over 2.5 που πληρώνει 1.85. Οι Ισπανοί ηττήθηκαν με 3-0 στην Ελβετία και σήμερα με την πλάτη στον τοίχο θα επιδιώξουν από το πρώτο κιόλας λεπτό να μπουν δυνατά και να πετύχουν ένα τέρμα θέλοντας να αγχώσουν τον αντίπαλό τους. Η κλήρωση με τη Βασιλεία φάνταζε σχεδόν ιδανική για τις «νυχτερίδες» πριν από περίπου 20 ημέρες, στην πράξη ωστόσο αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από εφιαλτική. Η ομάδα του Πίτσι οδεύει ολοταχώς προς μία απόλυτα αποτυχημένη χρονιά και το κάζο στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων ήταν πέρα κι από τη χειρότερη δυνατή πρόβλεψη. Όχι απλά ήττα, αλλά συντριβή για τους Ισπανούς και πλέον ούτε ένα θαύμα δεν δείχνει ικανό για να ανατρέψει το εις βάρος τους 3-0. Η αλήθεια βέβαια είναι πως η εικόνα της εδώ και καιρό δεν πείθει πως είναι ικανή καν να νικήσει στο αποψινό ματς η Βαλένθια, που στα τέσσερα τελευταία της ματς μετράει δύο ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες, με τέρματα μάλιστα 3-8! Στη «λευκή» ισοπαλία στην έδρα της Βαγιαδολίδ άλλωστε παρέμεινε για τρίτη σερί αγωνιστική χωρίς τρίποντο στην Primera κι ουσιαστικά εξανεμίστηκαν και οι τελευταίες της ελπίδες για να σωθεί κάπως η χρονιά, αφού καλείται να καλύψει απόσταση οχτώ βαθμών από την προνομιούχο επτάδα της βαθμολογίας ώστε να βγει Ευρώπη. «Πρέπει να το πιστέψουμε, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα στο όνειρο και την πιθανότητα να ανατρέψουμε το σκορ του πρώτου αγώνα», ανέφερε ο Πίτσι, σημειώνοντας πως: «Υπάρχουν τρεις λόγοι που πιστεύουμε στην πρόκριση: Επειδή το θέλουμε, επειδή έχουμε την ποιότητα, αλλά και γιατί πρέπει να το κάνουμε...».

Κρατάει η Ζαμόρα στη Βραζιλία – Επιλέγουμε +1

Από το Copa Libertadores, όπου χθες πέρασαν και τα δύο προγνωστικά με το Over 2.5 στο Φλαμένγκο – Λεόν να πληρώνει 2.00 και τον «Άσσο» της Μπολιβάρ κόντρα στην Έμελεκ να μας προσφέρει απόδοση επίσης 2.00, σήμερα κρατάμε το +1 της Ζαμόρα κόντρα στην Ατλέτικο Μινέιρο σε απόδοση 2.25. Πρόκειται για Ασιατικό Χάντικαπ και το στοίχημά μας επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Ζαμόρα ή ισοπαλίας. Αν η Ζαμόρα ηττηθεί με ένα γκολ διαφορά τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας. Τελευταία αγωνιστική (6η) της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες. Στον επόμενο γύρο προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε γκρουπ. Η Ζαμόρα ταξίδεψε στη Βραζιλία με στόχο να κάνει την υπέρβαση και να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα της δώσει την πρόκριση. Με νίκη είναι σίγουρη, ενώ τερματίζει και στην πρώτη θέση. Μπορεί να τα καταφέρει ακόμη και με ισοπαλία, αλλά σε εκείνη την περίπτωση θα περιμένει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε με τη Νασιονάλ Ασιουνσιόν, έχοντας από αμφότερες δύο βαθμούς περισσότερους. Βέβαια, τους έξι από τους επτά βαθμούς της τους πήρε στη Βενεζουέλα και σήμερα το έργο της είναι πολύ δύσκολο, ωστόσο στις τάξεις της επικρατεί αισιοδοξία. Στο πρωτάθλημα της χώρας της φιγουράρει στην 1η θέση της βαθμολογίας, ενώ προέρχεται από την εντός έδρας νίκη με 3-1 στο ντέρμπι κορυφής με αντίπαλο την Τρουχιλάνος και στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της ανεξαρτήτως διοργάνωσης έχει πανηγυρίσει έξι νίκες (6-1-1).

Παίρνει το ντέρμπι γοήτρου ο Ολυμπιακός, νίκη-εκδίκηση η Μακάμπι

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ και στα προγνωστικά Euroleague όπου σήμερα πέφτει η αυλαία του Top 16 με τον ελληνικό εμφύλιο μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ. Οι δύο ελληνικοί σύλλογοι έχουν καταλάβει τις θέσεις 3-4 και ο νικητής απόψε θα παίξει με τον δεύτερο του ομίλου F’ (πιθανώς ΤΣΣΚΑ) και ο ηττημένος με τον πρώτο του F’ που θα είναι πιθανότατα η Ρεάλ. Δεν μπορούμε να μπούμε σε σενάρια όσον αφορά τι προτιμά ο κάθε προπονητής για αντίπαλο και το ματς απόψε αντιμετωπίζεται σαν ένα κλασσικό ντέρμπι μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων με βάση το πρεστίζ. Ο Ολυμπιακός, με την επιστροφή του Σπανούλη, έδειξε πολύ βελτιωμένη εικόνα. Ο Παναθηναϊκός δείχνει να χωλαίνει στην επίθεση και η άμυνά του δεν είναι το ίδιο στιβαρή όπως ήταν με τον Πεδουλάκη στον πάγκο. Σήμερα λοιπόν σε κλίμα μίσους, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό με σκοπό να σπάσει το σερί των τριών νικών που έχει ο ΠΑΟ (κύπελλο, Α1 και Ευρωλίγκα). Ψιλοτσιμπημένο το -5.5 αλλά είναι εύκολο να καλυφθεί. Άλλωστε στο μοναδικό παιχνίδι που έχει γίνει φέτος στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός νίκησε με 10 πόντους διαφορά (55-45). Όσον αφορά το όριο πόντων, που δίνεται στο 140.5, τα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια πήγαν στο Under και μάλιστα πάρα πολύ εύκολα (62-66, 48-58, 59-67, 55-45). Σήμερα η σχετική αδιαφορία ίσως δώσει ένα Over αλλά αυτό μπορεί να επιλεχθεί μονάχα στο live. Επιλογή λοιπόν Ολυμπιακός -5.5. Κατά τα άλλα επιλέγουμε την «καθαρή» νίκη της Μακάμπι με αντίπαλο την ΤΣΣΚ στο Ισραήλ σε απόδοση 2.02, ενώ στον αγώνα Λοκομοτίβ Κουμπάν – Μπάγερν Μονάχου πάμε με το -8 των Ρώσων σε απόδοση 1.90.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.