Σάββατο, 23 Μαϊος 2020 12:03

Στο... Πι και Φι: Χωρίς περιθώρια η Ντόρτμουντ

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Μετά τη Γερμανία που έκανε την αρχή το περασμένο Σαββατοκύριακο, σειρά παίρνουν η Τσεχία, και η Ουγγαρία, ενώ ξεκινά το κύπελλο στην Πολωνία και σταδιακά θα επιστρέφουν και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

Θα μείνουμε όμως και αυτό το διήμερο στη Μπουντεσλίγκα και στη Τσβάιτε Λίγκα, έχοντας δείγμα γραφής στην εποχή του κορονοϊού.
Στην πρώτη κατηγορία της Γερμανίας, η Ντόρτμουντ επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο μετατρέποντας σε περίπατο το ντέρμπι με τη Σάλκε (4-0). Πλέον καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βόλφσμπουργκ ώστε να πάει χωρίς απώλειες στο ντέρμπι κορυφής με την πρωτοπόρο Μπάγερν.
Η Ντόρτμουντ υπολείπεται 4 βαθμούς από την ομάδα του Μονάχου, με την οποία θα ανταμώσει την Τετάρτη στην εμβόλιμη αγωνιστική. Ως εκ τούτου χρειάζεται μόνο νίκη για να μείνει στο παιχνίδι του τίτλου, αφού θεωρητικά η Μπάγερν έχει εύκολο έργο στο γήπεδό της απέναντι στην Αϊντραχτ.
Η Βόλφσμπουργκ διεκδικεί ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά υστερεί σε ποιότητα και δεν έχει και το αβαντάζ της έδρας λόγω της απουσίας των φιλάθλων.
Την ίδια ώρα, η ουραγός Πάντεμπορν θα αναμετρηθεί με τη Χοφενχάιμ, που ξεκίνησε με βαριά ήττα από τη Χέρτα, αλλά έχει την ευκαιρία να "ρεφάρει".
Οι γηπεδούχοι δείχνουν ότι έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα του απευθείας υποβιβασμού και θα πρέπει να είναι πολύ κακή η Χοφενχάιμ, για να μην πάρει σήμερα το τρίποντο απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο.
Σε πολύ κακή κατάσταση έδειξε να βρίσκεται με τη Λεβερκούζεν και η Βέρντερ Βρέμης, η οποία θα φιλοξενηθεί από τη Φράιμπουργκ.
Η τελευταία πήρε βαθμό στη Λειψία και αν μετρούσε το γκολ στις καθυστερήσεις, θα έπαιρνε και τη νίκη. Εχει τον πρώτο λόγο στο σημερινό ματς, αλλά θα προτιμήσουμε το όβερ 2,5, διότι η Βέρντερ, όντας προτελευταία θα τα δώσει όλα, αλλά η άμυνα της την προδίδει συνεχώς.
Μεγάλη ανάγκη τους τρεις βαθμούς έχει η Σάλκε, η οποία θα φιλοξενήσει την Αουγκσμποτργκ, που σε 13 εξόδους, έχει μόλις δύο νίκες και δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τις επικίνδυνες θέσεις. Αντίθετα οι γηπεδούχοι παρά την ήττα από τη Ντόρτμουντ, είναι στο -2 από τις ευρωπαϊκές θέσεις και θα μπουν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο.
Η δυναμικότητα των ομάδων δείχνει άσο και στο ζευγάρι Κολωνία - Φορτούνα, με την πρώτη να έχει το εύκολο γκολ σε αντίθεση με τη Φορτούνα που δύσκολα θα αποφύγει τα μπαράζ παραμονής, μετά την αποτυχία της να κερδίσει την τελευταία Πάντεμπορν.
Στη Β' Γερμανίας, το Αμβούργο έχασε στις καθυστερήσεις το τρίποντο με τη Γκρόιτερ, όπως και η Αρμίνια με την Οσναμπρικ. Η διαφορά όμως είναι ότι το Αμβούργο είναι μόλις στο +4 από την 4η θέση και η Αρμίνια στο +11, φιγουράροντας στην κορυφή. Το Αμβούργο αν δεν κερδίσει, θα θέσει σε κίνδυνο την άνοδο, έχοντας να παίξει την προσεχή αγωνιστική και με την ισόβαθμή του στη δεύτερη θέση, Στουτγάρδη εκτός έδρας. Περιμένουμε λοιπόν να μπει πιο "διψασμένο" στο κυριακάτικο ντέρμπι κορυφής.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
157. Βόλφσμπουργκ - Ντόρτμουντ 2 1.68
159. Πάντεμπορν - Χοφενχάιμ 2 2.02
160. Φράιμπουργκ - Βέρντερ Βρέμης όβερ 2,5 1.65

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
190. Σάλκε - Αουγκσμπουργκ 1 1.95
191. Αμβούργο - Αρμίνια Μπ. 1 1.94
204. Κολωνία - Φορτούνα 1 1.73