Σάββατο, 23 Μάιος 2020 14:04

Με νέους κανόνες τα καταστήματα ΟΠΑΠ - Τι λένε οι πράκτορες στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα. άνοιξαν και πάλι, αλλά με νέους κανόνες και μέτρα προστασίας.

Ενδεικτικά έχουν αφαιρεθεί τα καθίσματα από τα εσωτερικό των καταστημάτων, ο κόσμος κρατά αποστάσεις, το προσωπικό φορά μάσκα και στην είσοδο υπάρχει αντισηπτικό.

Μια νέα δύσκολη πραγματικότητα στην οποία καλείται να ανταποκριθεί το κοινό, που στο ξεκίνημα είναι επιφυλακτικό, όπως λένε στην 'Ε" και οι πράκτορες στην Καλαμάτα.

Η κίνηση στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, δεν έχει καμία σχέση με αυτή προ κορονοϊού, αλλά άπαντες αισιοδοξούν ότι θα επιστρέψει σταδιακά η κανονικότητα. Τονίζουν ωστόσο, ότι είναι απαραίτητη για τον κλάδο η στήριξη από την πολιτεία και την εταιρεία.

"Η κίνηση τις πρώτες μέρες είναι αρκετά υποτονική. Ο κόσμος ακόμα είναι φοβισμένος. Υπάρχει επιφυλακτικότητα. και για εμάς ακόμα δεν έχει αρχίσει κανονικά το κουπόνι του στοιχήματος, που θα προσελκύσει και πιο πολλούς πελάτες", αναφέρει αρχικά η κ. Κουκούτση και προσθέτει: "O κόσμος περιμένει να δει τι θα γίνει με όλο αυτό. Σίγουρα θα ανοίξουν τα πράγματα και αν ξεκινήσουν και τα ελληνικά πλέι -οφ, ευελπιστούμε σε μια καλύτερη κίνηση. Βέβαια όλα αυτά αρκεί να είμαστε όλοι καλά".

Ο Αντώνης Ψυχογιόπουλος, όπως και οι υπόλοιποι συνάδερφοι του, άνοιξε το κατάστημα του στις 11 Μαΐου, μετά από δύο και πλέον μήνες... καραντίνας.

"Ξεκινήσαμε να λειτουργούμε πάλι, τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας και ελπίζουμε να επανέλθει η κανονικότητα, όπως ήταν πριν κορονοϊού. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύεται λίγο ο κόσμος, γιατί είναι δύσκολο να μείνει ο άλλος όρθιος στο κατάστημα,, αλλά είναι απαραίτητο.

Eπομένως πρέπει να φροντίζουμε τα μέτρα προστασίας και να επανέλθουμε στην κανονικότητα", τονίζει ο κ. Ψυχογιόπουλος, που προσμένει να μπει στο παιχνίδι ξανά το στοίχημα για την τόνωση του τζίρου. Απαραίτητη είναι και η στήριξη της πολιτείας, αλλά και να ξεπεράσει ο κόσμος το φόβο από την πανδημία.

"Με την έναρξη των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, θα μεγαλώνει το πελατολόγιο, γιατί υπάρχουν παίκτες, που είναι παίχτες στοιχήματος, ενώ υπάρχουν φυσικά και παίχτες ΚΙΝΟ, αλλά και παίχτες Τζόκερ. Γιατί για να πω την αλήθεια τα πράγματα κάπως έχουν παγώσει αυτή την εποχή. Ο κόσμος είναι παγωμένος.. Ελπίζω με τη βοήθεια της κυβέρνησης να στηριχθούν οι επιχειρήσεις. Ο κόσμος πρώτα απ' όλα να μην φοβάται και δεύτερον και οικονομικά να μπορεί να αντεπεξέλθει, για να επανέλθει στην κανονική κυκλοφορία'".

Η Θεοδώρα Γρηγοροπούλου διαπιστώνει ότι "Ο κόσμος είναι συγκρατημένος. Επισκέπτεται το πρακτορείο, όχι όμως με την ίδια ένταση όπως πριν. Φοβάται λιγάκι. Σίγουρα η έλλειψη καρεκλών είναι ένα εμπόδιο γι' αυτούς, που περνούσαν κάποιο χρόνο στο πρακτορείο",
Τονίζει πάντως τη σημασία της προστασίας της δημόσιας υγείας λέγοντας ότι "Ο ΟΠΑΠ έχει πάρει αρκετά καλά μέτρα. Τηρούμε τις αποστάσεις, έχουμε παντού αντισηπτικά.

Δεν υπάρχει στυλό στα τραπέζια, υπάρχουν έτοιμα δελτία, ώστε να μην έχει ο πελάτης πολύ επαφή " και καταλήγει: "Προφανώς χρειαζόμαστε και εμείς στήριξη από την πολιτεία, αλλά και ο ΟΠΑΠ ξεκινά προς τους πελάτες του διάφορες καλές προωθητικές ενέργειες, ώστε να βοηθήσει τους παίκτες και να αναπτερώσει το ενδιαφέρον τους".

O Ευθύμιος Πατσάς περιέγραψε τις δυσκολίες σε αυτό το ξεκίνημα. "Βασικά υπολειτουργούμε. Δεν έχει καθίσματα, δεν έχει στοιχήματα. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Προσπαθούμε να συνέλθουμε. Ο κόσμος ασχολιόταν περισσότερο στην καραντίνα με την πανδημία. Είχε βγει έξω από τα νερά του".. Η αναβολή σημαντικών διοργανώσεων αυτό το καλοκαίρι, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και οι Ολυμπιακοί Αγώνες κάνουν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τον κλάδο, αλλά ο κ. Πατσάς δεν χάνει την αισιοδοξία του.

"Θα κοιτάξουμε να ξαναμπούμε στην κανονικότητα, η οποία είναι δύσκολη, αλλά τι να κάνουμε. Προσπαθεί και ο ΟΠΑΠ να μας ενισχύσει, θέλουμε οπωσδήποτε βοήθεια. Θα προσπαθήσουμε. Αν μπούμε στην κανονικότητα, μπορεί να στρώσουν τα πράγματα. Αρκεί να φύγει το άγχος από τον κόσμο, γιατί όπως και να το κάνουμε έχει ανασφάλειες".