Τετάρτη, 16 Απρίλιος 2014 15:31

ΠΑΟΚ με κάλυψη, 1/1 ο ΠΑΟ, το κύπελλο στην Μπάρτσα

Γράφτηκε από τον
ΠΑΟΚ με κάλυψη, 1/1 ο ΠΑΟ, το κύπελλο στην Μπάρτσα

Μία εκπληκτική αθλητική ημέρα είναι η σημερινή με ντέρμπι σε όλη την Ευρώπη που αναμένεται να μας κρατήσουν από το απόγευμα έως αργά το βράδυ καθηλωμένους. Για το Κύπελλο Ελλάδος οι ημιτελικοί αναμένονται με ιδιαίτερη αγωνία. Ειδικά το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα, όπου ο πρωταθλητής καλείται να υπερασπιστεί το 2-1 του πρώτου αγώνα και ο «δικέφαλος» να κάνει την ανατροπή και να τον νικήσει, όπως έγινε και στο Πρωτάθλημα.

Στον άλλον ημιτελικό ο Παναθηναϊκός, που είχε ηττηθεί στην Κρήτη με 1-0, υποδέχεται τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο. Στην Ισπανία ξεχωρίζει η σούπερ αναμέτρηση για τον τελικό του ισπανικού κυπέλλου στο «Μεστάγια» της Βαλένθια μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ντέρμπι για το κύπελλο έχουμε και στην Πορτογαλία με την Μπενφίκα και την Πόρτο να διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Για το Μπάσκετ μετά τη χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού, σήμερα κάνει πρεμιέρα και ο Παναθηναϊκός που φιλοξενείται στη Ρωσία από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Παίρνει το κύπελλο η Μπαρτσελόνα

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με τη δυνατή πρόταση της ημέρας που είναι η κατάκτηση του τροπαίου από την Μπαρτσελόνα σε απόδοση 1.85. Ένας τελικός με πολλές ιδιαιτερότητες είναι ο σημερινός ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι δύο ομάδες της Ισπανίας που... λατρεύουν να μισιούνται τίθενται αντιμέτωπες στον αγωνιστικό χώρο του «Μεστάγια», με το νικητή να βάζει στην τροπαιοθήκη του ακόμα ένα Κόπα ντελ Ρέι. Η τυπικά γηπεδούχος Μπαρτσελόνα αναμένεται να διεκδικήσει με όλες της τις δυνάμεις το τρόπαιο, μετά και την οδυνηρή σαββατιάτικη ήττα από τη Γρανάδα, που την πήγε πολύ πίσω στη μάχη για την υπεράσπιση της κούπας του πρωταθλητή. Οι «μπλαουγκράνα» είναι αυτή τη στιγμή 3οι με 78 βαθμούς, στο -1 από τη Ρεάλ και στο -4 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης (την οποία υποδέχονται στην τελευταία αγωνιστική). Μάλιστα, η προαναφερθείσα ήττα από τη Γρανάδα ήρθε να... κολλήσει με τον άδοξο αποκλεισμό από την Ατλέτικο στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ως εκ τούτου, η κατάκτηση του σημερινού τροπαίου αναμένεται να κλείσει κάποιες από τις ανοικτές «πληγές». Βέβαια, ο Τάτα Μαρτίνο, του οποίου η αποχώρηση από τον πάγκο της Μπάρτσα το καλοκαίρι φέρεται ως σχεδόν δεδομένη, τόνισε χθες ότι: «Ακόμα και αν πάρουμε την κούπα, η ανάλυσή μου για τη φετινή σεζόν θα έχει αρνητικό πρόσημο». Ο Αντρές Ινιέστα υπογράμμισε από την πλευρά του: «Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, κλαις, υποφέρεις και μετά σηκώνεσαι...». Ο Μαρτίνο συμπεριέλαβε στην αποστολή για το σημερινό τελικό όλους τους παίκτες (ακόμα και τους τραυματίες) πλην του Βαλντές. Μάχη με το χρόνο δίνει ο κεντρικός αμυντικός Μπαρτρά, με δεδομένη και την απουσία του Πικέ. Αν τελικά δεν προλάβει, το πιθανότερο σενάριο θέλει τον Σονγκ ως παρτενέρ του Μασεράνο στα μετόπισθεν. Στο 2-1-2 το σερί της Μπάρτσα στα πέντε τελευταία παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις.

Με κάλυψη ο ΠΑΟΚ, από ημίχρονο ο Παναθηναϊκός

Από το Κύπελλο Ελλάδος πάμε δυνατά με τον «Άσσο» Draw No Bet του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό σε απόδοση 1.85 και με το 1/1 του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΟΦΗ που πληρώνει 2.02. Προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό για όλες τις διοργανώσεις. Ο δικέφαλος μετράει 34 νίκες, 15 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα, ενώ 14 φορές πανηγύρισαν οι ερυθρόλευκοι. Τον πρώτο λόγο για τη νίκη στον ΠΑΟΚ δείχνει η προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων στην Τούμπα για το Κύπελλο. Σε 7 ματς, οι Θεσσαλονικείς μετρούν 5 νίκες, μια ισοπαλία και μόλις μια ήττα. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει φέτος την κορυφαία έδρα της Σούπερλιγκ, καθώς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με ρεκόρ 16-1-0 και απολογισμό τερμάτων 41-8. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με σερί 9/9 νικών στο γήπεδο του. Το σημαντικότερο ματς της σεζόν, ο τελικός των τελικών, η πιο κρίσιμη στιγμή. Βάλτε όποιον τίτλο θέλετε, αλλά όλα παίζονται σήμερα για τον ΠΑΟΚ. Κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ο δικέφαλος αναζητά αυτό που εδώ και χρόνια προσπαθεί να πετύχει και την τελευταία στιγμή πάντα κάτι τον αποτρέπει: Την παρουσία σ' έναν τελικό Κυπέλλου και τη δυνατότητα να διεκδικήσει έναν τίτλο. Τις προηγούμενες χρονιές αποκλείστηκε από ΑΕΚ, Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο φέτος δείχνει πιο αποφασισμένος από ποτέ, έστω και αν απέναντι του έχει την κορυφαία ομάδα στη χώρα. Όλος ο ΠΑΟΚ ζει και αναπνέει για το παιχνίδι, στην Τούμπα δε θα πέφτει «καρφίτσα», ενώ και ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε χθες στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε η αποστολή και ζήτησε απ' τους παίκτες να κάνουν το χρέος τους. Έξω απ' το ξενοδοχείο μάλιστα βρέθηκαν και φίλοι του δικεφάλου, οι οποίοι προσπάθησαν με συνθήματα και τραγούδια να «ντοπάρουν» την ομάδα. Σε καλή αγωνιστική κατάσταση οι ασπρόμαυροι, που μπορεί να μην έχουν βρει τον τρόπο να λύσουν τα αμυντικά τους προβλήματα (δέχονται γκολ σχεδόν σε κάθε ματς), εντούτοις σχεδόν πάντα παίρνουν αυτό που θέλουν. Κακή παρένθεση η ήττα της Λειβαδιάς, αλλά μ' έναν εντελώς διαφορετικό ΠΑΟΚ, αποτελούμενο από "ρεζέρβες". Μόλις τρεις παίκτες απ' το τελευταίο ματς πήρε στην αποστολή σήμερα ο Γεωργιάδης, τους Κίτσιου, Βούκιτς και Κουλούρη, καθώς όλοι οι υπόλοιποι έμειναν εκτός. Επιστρέφουν οι Στοχ (ΜΕ 24/5), Βίτορ (ΑΜ 20/4), Ινσαουράλδε (ΑΜ 8/0), Λαζάρ (ΜΕ 23/2), Λίνο (ΑΜ 20/1), Λούκας (ΜΕ 31/9), Σκόνδρας (ΑΜ 17/0), Σαλπιγγίδης (ΕΠ 30/8), Νάτχο (ΜΕ 11/2), Γλύκος (ΤΕ 21/0) και Κατσουράνης (ΜΕ 26/2). Δηλαδή, σχεδόν όλη η ομάδα.

Νικάει από ημίχρονο ο Παναθηναϊκός

Στη Λεωφόρο το «τριφύλλι» θέλει να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να ισοφαρίσει έτσι το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Παναθηναϊκός είναι απόλυτος κυρίαρχος στην εντός έδρας προϊστορία του με τον ΟΦΗ. Μετράει 34 νίκες, 7 ματς έληξαν ισόπαλα, με τους Κρητικούς να μετρούν μόλις μια νίκη, στο μακρινό 1987! Σημαντική ημέρα για τον Παναθηναϊκό η σημερινή, μόλις ένα 24ωρο μετά τη γνωστοποίηση της εξασφάλισης της αδειοδότησης ενόψει της ερχόμενης σεζόν. Οι πράσινοι επανακτούν το δικαίωμα της συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θέλουν να συνδυάσουν τη χαρμόσυνη είδηση με την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου, θεσμό απ' τον οποίο απουσιάζουν τα τελευταία τρία χρόνια (το κατέκτησαν το 2010 κόντρα στον Άρη). Σε εξαιρετική κατάσταση ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, φορμαρίστηκε στο καταλληλότερο χρονικό σημείο και έκλεψε την παράσταση με την αποτελεσματικότητα της στο δεύτερο γύρο. Στα τελευταία 11 ματς ηττήθηκε μόλις δύο φορές, απ' τον ΟΦΗ στον πρώτο ημιτελικό και απ' την Ξάνθη την περασμένη Κυριακή. Σούπερ βελτιωμένος εντός έδρας απ' τον Δεκέμβριο και έπειτα, έμεινε αήττητος στα τελευταία 10 ματς, τα 9 εκ των οποίων κέρδισε, συνήθως σκοράροντας περισσότερα από ένα γκολ. Βαθμολογικά αδιάφορος στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας και με πολλές απουσίες, ηττήθηκε 3-1 απ' την Ξάνθη που «καιγόταν» για το αποτέλεσμα. Πολλά παράπονα απ' τη διαιτησία είχαν οι πράσινοι, με τον Αναστασίου να δηλώνει: «Κατάλαβα απ' το 3' ότι θα χάσουμε». Σήμερα επιστρέφουν οι Ζέκα (ΜΕ 27/0), Σίλντενφελντ (ΑΜ 23/0), Μπεργκ (ΕΠ 29/15) και Πράνιτς (ΜΕ 24/5), όλοι τους αναμένεται να παίξουν βασικοί.

Στη Μόσχα ο ΠΑΟ για να σπάσει έδρα, 3-2 η σειρά Αρμάνι ή Μακάμπι

Μετά τη χθεσινή πρεμιέρα με το… αριστερό για τον Ολυμπιακό που ηττήθηκε στη Μαδρίτη, σήμερα ο Παναθηναϊκός ευελπιστεί να έχει καλύτερη τύχη στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Υπήρχε μια εποχή που οι δυο ομάδες μονοπωλούσαν την κορυφή της μπασκετικής Ευρώπης. Έχουν αγωνιστεί σε Final-4 ουκ ολίγες φορές και δύο τελικοί έγιναν ανάμεσά τους με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει και τους δύο σε Αθήνα και Βερολίνο το 2007 και το 2009 αντίστοιχα. Η ήττα της Ρεάλ από την Ζαλγκίρις δημιούργησε αυτό το ζεύγος και αναμένεται να δούμε δυο παρόμοιες ομάδες στο παρκέ. Και οι δυο αρέσκονται στον αργό ρυθμό και τη σκληρή άμυνα για 40 λεπτά. Η ΤΣΣΚΑ έχει πληρέστερο ρόστερ αλλά σπάνια μέσα στη σεζόν αγωνίστηκε όπως θα περιμέναμε. Εξαιρετικά νωχελική στα περισσότερα ματς όμως παρουσίασε σταθερότητα στο ΤΟΡ-16 όπου ηττήθηκε μονάδα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και από την Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Ο Παναθηναϊκός με μοναδικό όπλο την άμυνά του πέτυχε τις νίκες που έπρεπε, επί Εφές, Ούλκερ και Μάλαγα, για να βρεθεί στα πλέι-οφ. Τα πρώτα ματς σε μια σειρά πλέι-οφ είναι πολύ δύσκολα στην πρόβλεψη. Ιδιαίτερα το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν δίνει δεδομένα για ποντάρισμα. Φυσικά φαβορί είναι η ΤΣΣΚΑ και θα μπορούσε να είναι μια επιλογή ο άσσος αλλά πολλές φορές έχει ανεβάσει την διαφορά και στη συνέχεια αυτή μειώθηκε. Πιθανότερο όλων το Under 141.5 αλλά με ρίσκο γιατί εξαρτάται από τις ορέξεις του φαβορί. Τρανό παράδειγμα του πόσο ρίσκο είναι τέτοια Under το χθεσινό του Μπαρτσελόνα-Γαλατασαράι που κάποια στιγμή μπήκαν όλα για την Μπαρτσελόνα και χάλασε ένα σίγουρο Under 145.5. Αναμονή για το live ώστε να δούμε πως έχει σκοπό να διαχειριστεί ο Αλβέρτης την ΤΣΣΚΑ.

Από το παιχνίδι της Αρμάνι Μιλάνο με την Μακάμπι Τελ Αβίβ προκύπτουν οι δύο στοιχηματικές μας προτάσεις που είναι μακροχρόνιες για αυτή τη σειρά των προημιτελικών. Πιο συγκεκριμένα επιλέγουμε το τελικό σκορ 3-2 της Αρμάνι σε απόδοση 3.75 και το ακριβές σκορ 3-2 της Μακάμπι σε απόδοση 6.00. Το πιο δύσκολο ζευγάρι των πλέι-οφ της Ευρωλίγκας. Ενώ τα άλλα τρία ζεύγη έχουν ξεκάθαρο φαβορί, Αρμάνι και Μακάμπι βρίσκονται πολύ κοντά σε επίπεδο και η μεγάλη τους διαφορά στη σειρά είναι το πλεονέκτημα έδρα που κατέχει η Αρμάνι. Αγωνιστικά η Αρμάνι είναι σε καλύτερη φάση και το απέδειξε με την αξιοθαύμαστη πορεία της στο ΤΟΡ-16. Από την άλλη η Μακάμπι είναι εμπειρότατη με πλήρες ρόστερ και έναν από τους καλύτερους προπονητές, τον Ντέιβιντ Μπλατ. Η πορεία τους μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι είναι ικανές και για μεγάλες νίκες εκτός οπότε είναι πιθανό να δούμε «σπάσιμο» έδρας και στη συνέχεια ξανά ισορροπία. Στον αποψινό αγώνα δεν βγαίνει άκρη. Φαβορί η γηπεδούχος Αρμάνι αλλά χωράει έκπληξη. Στα σύνολα φαίνεται πως είναι Over αλλά πρέπει να δούμε πρώτα πως θα στήσει ο Μπλατ την ομάδα σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Αναμονή για το live είναι προτιμότερη. Από το συγκεκριμένο ζεύγος θα επιλέξουμε ακριβή σκορ σειράς. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, και οι δυο είναι ικανοί να «σπάσουν» έδρα. Υπό αυτές τις συνθήκες, το ζεύγος αυτό έχει τις περισσότερες πιθανότητες να φτάσει μέχρι το πέμπτο ματς. Το ζεύγος μοιάζει με το αντίστοιχο Παναθηναϊκός-Μακάμπι που αναμετρήθηκαν το 2012 πριν το Final-4 της Κωνσταντινούπολης. Επιλέγουμε ως νικητές σειράς την Αρμάνι 3-2 ή τη Μακάμπι 3-2 σε αποδόσεις 3.75 και 6 αντίστοιχα. Αυτές μαζί βγάζουν μέση απόδοση το 2.30 σχεδόν.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.