Σάββατο, 20 Ιούνιος 2020 10:32

Στο... Πι και Φι: "Μιλάει" το κίνητρο

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία και Ουγγαρία έχει το μενού της στήλης γι' αυτό το διήμερο.

Στην Πριμέρα, η Εσπανιόλ δείχνει ότι θα το παλέψει για την παραμονή. Νίκησε την Αλαβές, πήρε ισοπαλία με 10 παίκτες στην έδρα της Χετάφε και σήμερα υποδέχεται την άνετη βαθμολογικά Λεβάντε (+10 από τη ζώνη του υποβιβασμού). Η νίκη είναι μονόδρομος για τους γηπεδούχους, προκειμένου να βγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το μονόπλευρο κίνητρο μας ωθεί στον άσο.
Τα ίδια λίγο πολύ ισχύουν και για το ζευγάρι Βαλένθια - Οσασούνα, με τη διαφορά ότι οι "νυχτερίδες" δεν διεκδικούν την παραμονή, αλλά ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μετά τη διακοπή λόγω της πανδημίας, δεν έχουν νικήσει και δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες απώλειες βαθμών,.
Παραμένουμε στην Ισπανία για τη συνάντηση της Σοσιεδάδ με τη Ρεάλ. Η πρώτη θέλει να βγει στο Γιουρόπα Λιγκ και η ομάδα της Μαδρίτης να πάρει τον τίτλο. Η Σοσιεδάδ έχει 8-3-3 στο γήπεδό της, αλλά αύριο δεν θα έχει τον κόσμο της στις εξέδρες και η πιο έμπειρη Ρεάλ μπορεί να πάρει τη νίκη και να φτάσει την Μπαρτσελόνα στην κορυφή της βαθμολογίας.
Στη Μπουντσελίγκα,, η Χοφενχάιμ δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, κρατάει στα χέρια της την 7η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και κόντρα στην Ουνιόν, που εξασφάλισε την παραμονή, έχει την ευκαιρία να κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα.
Στην Πρέμιερ Λιγκ, η Αρσεναλ ηττήθηκε με 3-0 στην εξ αναβολής αναμέτρηση με τη Μ. Σίτι και πρέπει να "ρεφάρει" στην έδρα της Μπράιτον αν δεν θέλει να χάσει το τραίνο της Ευρώπης. Οι γηπεδούχοι χρειάζονται βαθμούς για τη σωτηρία, αλλά το ματς εξαρτάται από την απόδοση της Αρσεναλ.
Στην Ουγγαρία, η Ντεμπρετσένι δίνει "τελικό" επιβίωσης με αντίπαλο την άνετη βαθμολογικά Ντιοσγκιόρ και στο 2.12 αξίζει το ρίσκο στη νίκη της ομάδας που έχει κίνητρο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
158. Εσπανιόλ - Λεβάντε 1 1.93
174. Χοφενχάιμ - Ουνιόν Β. 1 1.55
180. Μπράιτον - Αρσεναλ 2 2.23


ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
379. Βαλένθια - Οσασούνα 1 1.82
407. Ντεμπρετσένι - Ντιοσγκιόρ 1 2.12
412. Σοσιεδάδ - Ρεάλ 2 1.80