Τρίτη, 22 Απρίλιος 2014 12:43

Νίκη για Ατλέτικο Μ. και Μπολιβάρ

Γράφτηκε από τον
Νίκη για Ατλέτικο Μ. και Μπολιβάρ

Αφήνοντας πίσω τις γιορτές του Πάσχα, σήμερα μπαίνουμε δυνατά σε μία ακόμα ευρωπαϊκή εβδομάδα η οποία ολοκληρώνεται με τον αγώνα για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και το ντέρμπι που θα κρίνει τον πρωταθλητή Αγγλίας κόντρα στη Λίβερπουλ και την Τσέλσι. Σήμερα ανοίγει η αυλαία των πρώτων ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ με το σούπερ ματς Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι, ενώ αύριο έχουμε την «τιτανομαχία» Ρεάλ Μ. – Μπάγερν Μονάχου.

 

Δύσκολα δέχεται γκολ η Ατλέτικο, στο 1.95 ο Άσσος

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά Champions League με τον «Άσσο» της Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στην Τσέλσι σε απόδοση 1.95. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον προπέρσινο τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, με την Ατλέτικο να επικρατεί με το εμφατικό 4-1 και να κατακτά την κούπα. «Χατ-τρικ» είχε πετύχει ο Ρανταμέλ Φαλκάο. Στο 5-4-0 το εντός έδρας σερί της Ατλέτικο κόντρα σε αγγλικούς συλλόγους. Οι «ροχιμπλάνκος» έχουν δώσει και δύο ευρωπαϊκούς τελικούς με ομάδες από την Αγγλία: το 1963 ηττήθηκαν με 5-1 από την Τότεναμ στον τελικό του πάλαι ποτέ Κυπέλλου Κυπελλούχων (Ρότερνταμ), ενώ το 2010 κατέκτησαν το Γιουρόπα Λιγκ επί της Φούλαμ, επικρατώντας με 2-1 στην παράταση (Αμβούργο). Ανοίγει σήμερα η αυλαία για την ημιτελική φάση του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, με την πρώτη κόντρα ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Τσέλσι. Στο κατάμεστο «Βιθέντε Καλδερόν» οι διαστημικοί φετινοί «ροχιμπλάνκος» θα υποδεχθούν τους «μπλε» του Ζοζέ Μουρίνιο. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε (αποδεικνύεται ένα εξαιρετικός προπονητής, τόσο στον τακτικό τομέα όσο και σε αυτόν της ψυχολογίας) θα επιχειρήσει σήμερα να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του «Ντα Λουζ», εκμεταλλευόμενη τη δύναμη της έδρας της. Οι Μαδριλένοι μετρούν μόνο νίκες στα πέντε φετινά εντός έδρας παιχνίδια τους στη διοργάνωση, ενώ ταυτόχρονα «τρέχουν» σερί 23-4-1 μέσα στο «Καλδερόν» σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, δεν έχουν δεχθεί καν γκολ στα πέντε τελευταία «εντός» (τέσσερα για Πριμέρα Ντιβιζιόν, ένα για Τσάμπιονς Λιγκ), στα τέσσερα εκ των οποίων επικράτησαν με σκορ 1-0

Η Ατλέτικο παίζει σε... διπλό ταμπλό, καθώς αυτή τη στιγμή αποτελεί και το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της Πριμέρα Ντιβιζιόν, καθώς η σαββατιάτικη νίκη επί της Έλτσε την έφερε στο +4 από την Μπαρτσελόνα και στο +6 από τη Ρεάλ (έχει ένα ματς λιγότερο). Οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι στα τελευταία 12 παιχνίδια τους για όλες τις διοργανώσεις, με 10 νίκες και δύο ισοπαλίες.

Ο «αρχιτέκτονας» του εξαιρετικού αυτού συνόλου, Ντιέγκο Σιμεόνε, αφού χαρακτήρισε τον Ζοζέ Μουρίνιο ως καλύτερο προπονητή από τον ίδιο, τόνισε μεταξύ άλλων για το σημερινό σούπερ ματς: «Σε τέτοιες στιγμές τα λόγια έχουν μικρή σημασία. Το να γεμίζεις τα έντυπα με τίτλους έχει σημασία για εσάς (σ.σ. τους δημοσιογράφους), για εμάς έχουν σημασία οι πράξεις. Πώς θα ετοιμαστούμε για το παιχνίδι, πώς θα είμαστε στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση. Περιμένω ένα ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες». Παράλληλα, αρνήθηκε να αποκαλύψει δημόσια το αρχικό σχήμα που θα επιλέξει σήμερα. Στο όριο των καρτών βρίσκονται οι Ινσούα, Κόκε, Χουανφράν και Γκάμπι. Αποθεραπεύθηκε και μπήκε στην αποστολή ο εξτρέμ Αρντά Τουράν, όμως πολύ δύσκολα ο Σιμεόνε θα ρισκάρει να τον χρησιμοποιήσει από την αρχή.

Κρατάει η Μίντλεσμπρο κόντρα στη Ρέντινγκ

Από την Τσάμπιονσιπ Αγγλίας επιλέγουμε το Χ2 της Μίντλεσμπρο με αντίπαλο τη Ρέντινγκ σε απόδοση 2.00. Χωρίς εντός έδρας νίκη στην Τσάμπιονσιπ εδώ και επτά ματς η Ρέντινγκ (0-4-3). Η Μίντλεσμπρο το Σάββατο υποδέχθηκε τη Μίλγουολ, ηττήθηκε με 1-2 και έχασε τις όποιες ελπίδες της είχαν απομείνει για να μπει στα πλέι οφ. «Αν θέλουμε να χτίσουμε κάτι καλό για το μέλλον, εμφανίσεις όπως αυτή απέναντι στη Μίλγουολ δεν πρέπει να επαναληφθούν. Αυτό που πρέπει να μας μείνει ως μάθημα από τη φετινή σεζόν είναι ότι κάθε φορά που γινόταν λόγος για πλέι οφ, στο επόμενο παιχνίδι χάναμε», σημείωσε χαρακτηριστικά μετά το παιχνίδι ο προπονητής της, Άιτορ Καράνκα. Με το αποτέλεσμα αυτό μπήκε παράλληλα τέλος σε ένα αήττητο σερί πέντε αγώνων, ενώ στους τέσσερις πιο πρόσφατους η «Μπόρο» είχε πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες. Εξέτισαν τις τιμωρίες τους και επιστρέφουν οι Αγιάλα (ΑΜ 17/3) και Γκίμπσον (ΑΜ 28/1).

Παίρνει την πρόκριση με νίκη η Μπολιβάρ

Κλείνουμε με Copa Libertadores και τον «Άσσο» της Μπολιβάρ με αντίπαλο τη Λεόν σε απόδοση 2.10. Αγώνας ρεβάνς για τη φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες με το πρώτο ματς να ολοκληρώνεται 2-2. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση που το σκορ είναι ίδιο με αυτό του πρώτου αγώνα ακολουθούν κατευθείαν πέναλτι, χωρίς παράταση. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί σε ε υψόμετρο 3.650 μέτρων διεξάγεται η αναμέτρηση. Η Μπολιβάρ έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Μεξικό και θέλει σήμερα τα… τελειώσει τη δουλειά στο υψόμετρο της Λα Παζ. Το Σάββατοκύριακο μπορεί να ηττήθηκε 1-0 από τη Δε Στρόνγκεστ για το πρωτάθλημα της Βολιβίας, αλλά αυτό που την ενδιαφέρει πρώτιστα είναι το Κόπα Λιμπερταδόρες. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση, άλλωστε είναι αήττητη εδώ και έξι ματς (3-3-0) και χαρακτηριστικές για το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της είναι οι δηλώσεις του προπονητή της, Χαβιέ Ασκαργότα: «Για τους παίκτες μου το ματς με τη Λεόν είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι της ζωής τους», είπε, για να συμπληρώσει: «Αισθανόμαστε δυνατοί, αλλά παράλληλα, πρέπει να είμαστε και προσεκτικοί. Θέλουμε όσο τίποτα άλλο να περάσουμε στην επόμενη φάση, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε τον ενθουσιασμό μας να μας παρασύρει και να αγωνιστούμε μυαλωμένα».

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.