Σάββατο, 27 Ιούνιος 2020 12:42

Στο... Πι και Φι: "Δώρο"... παραμονής

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Φινάλε έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Α' και τη Β' Γερμανίας, που ήταν τα πρώτα πρωταθλήματα που ξεκίνησαν μετά την καραντίνα.

Στη δεύτερη κατηγορία της χώρας, όλα είναι ανοιχτά για το τρίτο εισιτήριο που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου, αλλά και στην ουρά. Εκεί όπου Καρλσρούη και Νυρεμβέργη δίνουν μάχη για να αποφύγουν το μπαράζ παραμονής. Η Νυρεμβέργη έχει 2 βαθμούς διαφορά από την Καρλσρούη και αν νικήσει εκτός έδρας τη Χολστάιν εξασφαλίζει την παραμονή. Με ισοπαλία ή ήττα θα πρέπει να μην κερδίσει η Καρλσρούη, που παίζει επίσης εκτός έδρας με την Γκρόιτερ Φιρτ. Η τελευταία δεν θα στεναχωρηθεί αν η μισητή της αντίπαλος... υποβιβαστεί. Ως εκ τούτου προσμένουμε από την Γκρότερ να κάνει ένα... δώρο στην Καρλσρούη,, η οποία θα εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες για να αποφύγει το μπαράζ της σωτηρίας. Το διπλό προκύπτει από τη διάθεση των γηπεδούχων και όχι από τη δυναμικότητα των δύο ομάδων. Σε τιμές διπλασιασμού αξίζει το ρίσκο.

Στην Ιταλία, η Τζένοα φιλοξενείται από την ουραγό και καταδικασμένη Μπρέσια και αν δεν κερδίσει θα είναι άξια της μοίρας της. Η Τζένοα είναι οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και με δεδομένο ότι ακολουθεί η Γιουβέντους, δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών.

Σε δύσκολη θέση είναι και η... γειτόνισσα Σαμπντόρια που θα υποδεχτεί την άνετη βαθμολογικά Μπολόνια. Το μονόπλευρο κίνητρο μας ωθεί στον άσο.

Στα πλέι - άουτ της Σούπερ Λίγκα, ο Παναιτωλικός θα αντιμετωπίσει στο Αγρίνιο τον Αστέρα Τρίπολης με μοναδικό σκοπό τη νίκη, που θα τον φέρει κοντά στην παραμονή. Οι Αρκάδες παίζουν μόνο για το γόητρο και οι γηπεδούχοι για την επιβίωσή τους. Πάμε με την ομάδα που "καίγεται".

Τα ίδια λίγο πολύ ισχύουν και στο ζευγάρι Ντέρμπι - Ρέντινγκ για την Τσάμπιονσιπ. Η πρώτη αν κερδίσει θα μπει στο κόλπο των πλέι -οφ ανόδου, ενώ η Ρέντινγκ έχει χάσει το... τραίνο. 10-7-2 είναι ο απολογισμός της Ντέρμπι στην έδρα της και τέτοια ματς ξέρει να τα παίρνει.

Τέλος στην Ισπανία, η Θέλτα είναι... άλλη ομάδα μετά τη διακοπή και βρίσκεται "αγκαλιά" με την παραμονή. Η Μπαρτσελόνα δεν πείθει και θα έχει και απουσίες. Με τον αέρα του... αουτσάιντερ η Θέλτα μπορεί να βάλει δύσκολα στη μεγάλη της αντίπαλο. Αποφεύγουμε το σημείο και πάμε με τα πολλά γκολ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

165. Ντέρμπι - Ρέντινγκ 1 2.02

215. Θέλτα - Μπαρτσελόνα όβερ 2,5 1.70

221. Μπρέσια - Τζένοα 2 2.33

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

495. Γκρόιτερ Φιρτ - Καρλσρούη 2 2.04

539. Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης 1 1.80

555. Σαμπντόρια - Μπολόνια 1 2.15