Τετάρτη, 30 Απρίλιος 2014 16:47

Πρόκριση για Τσέλσι, διπλό με κάλυψη ο ΠΑΟ

Γράφτηκε από τον

Μια γεμάτη ημέρα με τρεις σημαντικές αναμετρήσεις για Champions League και Superleague είναι η σημερινή. Καταρχάς για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογικη διοργάνωση η Τσέλσι υποδέχεται την Ατλέτικο στον επαναληπτικό του 0-0 στη Μαδρίτη. Από αυτόν τον αγώνα θα προκύψει ο δεύτερος φιναλίστ του τελικού, αφού η Ρεάλ μετά το θριαμβευτικό 4-0 μέσα στο Μόναχο, πήρε την πρόκριση για τη Λισαβόνα. Στο εγχώριο πρωτάθλημα, σήμερα αρχίζουν τα πλέι οφ με τον Ατρόμητο να φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ τον Αστέρα Τρίπολης.

 

Πρόκριση για Τσέλσι

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το δεύτερο ημιτελικό του Champions League ανάμεσα στην Τσέλσι και την Ατλέτικο Μαδρίτης όπου θα πάμε με την πρόκριση των Άγγλων που παίζεται σε απόδοση 2.00. Η Ρεάλ Μαδρίτης περιμένει από χθες να μάθει τον αντίπαλό της στο μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Τσέλσι και Ατλέτικο ξεκινούν σήμερα από την... ίδια θέση, ελέω του ισόπαλου 0-0 του πρώτου αγώνα στο «Βιθέντε Καλδερόν». Οι «μπλε» έχουν ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση, καθώς αγωνίζονται μέσα στο «σπίτι» τους και επειδή έδειξαν την περασμένη Τρίτη στη Μαδρίτη ότι γνωρίζουν πολύ καλά το πώς να «κλειδώνουν» τις αντιπάλους με επικίνδυνη επιθετική γραμμή. Κάτι, άλλωστε, που αποδείχθηκε και στο κυριακάτικο ντέρμπι τίτλου με τη Λίβερπουλ, όπου η διπλή ζώνη άμυνας του Μουρίνιο απέφερε καρπούς και οι Λονδρέζοι έφυγαν με το νικηφόρο 0-2 από το «Άνφιλντ». Τεράστια η δίψα για την πρόκριση στο στρατόπεδο της Τσέλσι, καθώς επιθυμεί να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο «άθλο», ήτοι την κατάκτηση τριών ευρωπαϊκών τροπαίων σε μία τριετία. «Λυσσασμένος» για την πρόκριση είναι και ο ίδιος ο «Special One», που φιλοδοξεί να μετατραπεί στον πρώτο προπονητή, ο οποίος θα έχει σηκώσει την «κούπα με τα αυτιά» με τρεις διαφορετικούς συλλόγους. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει κατορθώσει να κρατά «ζωντανή» την ομάδα τόσο στο παιχνίδι για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, όσο και σε αυτό για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς η Τσέλσι να έχει τραβήξει πάνω της τα βλέμματα με το εντυπωσιακό της ποδόσφαιρο. Στο 4-1-1 το σερί των «μπλε» στην τελευταία εξάδα αγώνων για όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους στα 4/6 τελευταία παιχνίδια τους για το Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, μετρούν 4/4 νίκες με ανέπαφη εστία στα ισάριθμα τελευταία «εντός» για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Ο Μουρίνιο τόνισε μεταξύ άλλων στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Στην προπόνηση συμμετείχαν όλοι οι παίκτες, ακόμα και οι τιμωρημένοι, οι τραυματίες και αυτοί που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Το αποφάσισα επειδή ήθελα να τους δείξω ότι ο καθένας έχει κάτι να προσφέρει. Η Ατλέτικο αποτέλεσε το μεγάλο μου αντίπαλο για τρία συνεχόμενα χρόνια (σ.σ. στον πάγκο της Ρεάλ), όμως πάντα αντιμετώπιζα με σεβασμό αυτό το κλαμπ. Το αυριανό (σ.σ. σημερινό) είναι ένα παιχνίδι λεπτομερειών, στο οποίο ίσως ένα γκολ θα κάνει τη διαφορά. Για 90 λεπτά οι παίκτες είναι πολύ πιο σημαντικοί από τον προπονητή. Εγώ τους εμπιστεύομαι απόλυτα, όποτε είμαι ήρεμος». Αποθεραπεύθηκαν και είναι διαθέσιμοι για το σημερινό ματς ο «κάπτεν» Τζον Τέρι, ο μεσοεπιθετικός Εντέν Αζάρ και ο επιθετικός Σαμουέλ Ετό. Μάλιστα, ο Τέρι θα ξεκινήσει σίγουρα στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Βέλγος εξτρέμ έχει μοιρασμένες πιθανότητες για ενδεκάδα. Επιστρέφει από τιμωρία ο Ιβάνοβιτς, ενώ στο όριο καρτών βρίσκονται οι Νταβίντ Λουίζ και Γουίλιαν.

Διπλό με DNB ο Παναθηναϊκός

Από τα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος επιλέγουμε το «Διπλό» DNB του Παναθηναϊκού μέσα στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο σε απόδοση 1.85. «Μεθυσμένη πολιτεία» ο Παναθηναϊκός, ο οποίος το Σάββατο μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο τον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ, επικράτησε 4-1 και κατέκτησε πανηγυρικά τον τίτλο. Ο Γιάννης Αναστασίου τις επόμενες ημέρες επιχείρησε να «προσγειώσει» τους ποδοσφαιριστές του και να τους… θυμίσει ότι η σεζόν δεν τελείωσε ακόμα, καθώς απομένουν έξι ακόμα παιχνίδια στα οποία οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ξεκίνημα γίνεται σήμερα σε μία δύσκολη έδρα και ο Παναθηναϊκός καλείται να αποδείξει ότι δεν… άδειασε μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Μία νίκη στο Περιστέρι θα του δώσει σημαντικό πλεονέκτημα από νωρίς, ωστόσο μακριά από την έδρα του η συγκομιδή του δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Συγκεκριμένα, στις εννέα τελευταίες εξόδους του σε Σούπερλιγκ και Κύπελλο πανηγύρισε τρεις μόνο νίκες, στα έξι υπόλοιπα παιχνίδια ο απολογισμός του αποτελείται από δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, ενώ στα ματς στα οποία ηττήθηκε πέτυχε ένα μόλις γκολ. Στη Βαθμολογία Σούπερλιγκ Πλέι οφ 3 ομάδες αρχίζουν με δύο βαθμούς (Ατρόμητος, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός), ενώ ο Αστέρας αρχίζει χωρίς βαθμούς.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοίχημα, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.