Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020 11:30

Στο... Πι και Φι: Η ώρα... της Παρί

Γράφτηκε από τον

 

Καλημέρα σας. Η ώρα για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έφθασε. Ενας τελικός που θα μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος που διεξάγεται χωρίς θεατές. Ο τελικός της... πανδημίας.

Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου θα διεκδικήσουν την Κυριακή (10 μ.μ.) στη Λισαβόνα το βαρύτιμο τρόπαιο. Οι Γάλλοι για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ενώ οι Γερμανοί μετρούν πέντε κατακτήσεις και ετοιμάζονται να ράψουν το... έκτο αστέρι στη φανέλα τους. Τελευταία φορά που αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης ήταν το 2013. Η Παρί προσπαθούσε τόσα χρόνια να φθάσει κοντά στον τελικό, αλλά... Τα κατάφερε φέτος στην πιο περίεργη χρονιά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και θα τα δώσει όλα για να σηκώσει την κούπα.
Η Μπάγερν ταπείνωσε την Μπαρτσελόνα (8-2) στα προημιτελικά, πέρασε- όπως αναμενόταν -και το εμπόδιο της Λυών και μετρά μόνο νίκες (10) στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η φόρμα των Βαυαρών, η βαριά φανέλα και η εμπειρία κάνουν τους μπουκ να της προσφέρουν ως φαβορί (1.85) στον τελικό.
Η Παρί διαθέτει όμως παίκτες παγκοσμίου κλάσης και μπορεί να εκμεταλλευτεί τα κενά που υπάρχουν στην άμυνα της Μπάγερν, όπως φάνηκε με τη Λυών, που από καθαρή ατυχία δεν σκόραρε.
Βέβαια και η Μπάγερν σκοράρει συνέχεια με Λεβαντόφσκι και Γκνάμπρι σε δαιμονιώδη φόρμα, οπότε προμηνύεται σπουδαίος τελικός με γκολ και θέαμα. Σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι τα πάντα μπορούν να συμβούν.
Πιστεύουμε όμως, ότι ήρθε η ώρα της Παρί να πετύχει αυτό για το οποίο οι ιδιοκτήτες της έχουν ξοδέψει ένα σκασμό λεφτά την τελευταία δεκαετία. Σε αποδόσεις αουτσάιντερ θα ποντάρουμε τους Γάλλους.
Από εκεί και πέρα, ξεκίνησε από χθες και το γαλλικό πρωτάθλημα με τις ομάδες να έχουν να αντιμετωπίσουν και τα κρούσματα κορονοϊου. Γι’ αυτό και το ματς της Νις με τη Λανς θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο, μιας και στην περιοχή παρουσιάστηκαν αρκετά κρούσματα. Παρ’ όλα αυτά οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί για να ξεκινήσουν με νίκη τη σεζόν. Η Λανς επέστρεψε στην κατηγορία, αλλά θέλει ακόμα χρόνο για να “δέσει” και να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της Ligue 1. H Νις βάζει ψηλά τον πήχη (τριάδα) και τέτοια ματς οφείλει να τα παίρνει.
Στη Ρωσία ξεχωρίζει το ντέρμπι της Μόσχας ανάμεσα στη Σπαρτάκ και τη Λοκομοτίβ. Η Σπαρτάκ λόγο έδρας (θεατές στο 30% χωρητικότητας του γηπέδου) έχει προβάδισμα και θα την εμπιστευτούμε.
Στη Νορβηγία, η Ρόζενμποργκ με τον Χαρέιντε για πρώτη φορά στον πάγκο θα επιδιώξει να φύγει νικήτρια από την έδρα της Μιοντάλεν. Η τελευταία είναι ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων και δύσκολα θα αντέξει. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία έχει αλλάξει και τη ψυχολογία στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων.
Στο Βέλγιο η Γάνδη ξεκίνησε με δύο ήττες τη σεζόν και δεν θέλει να... τριτώσει το κακό απέναντι στην Αντβέρπ. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά στο 2.55 αξίζει το ρίσκο στη νίκη της καλύτερης ομάδας του ζευγαριού. Στη Σκωτία επιλέγουμε το γκολ – γκολ στο γειτονικό ντέρμπι Μάδεργουελ – Χάμιλτον. Οι δύο ομάδες θα ψάξουν την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
227. Μάδεργουελ – Χάμιλτον G.G. 1.85
294. Μιοντάλεν – Ρόζενμποργκ 2 1.80
295. Αντβερπ – Γάνδη 2 2.55


ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
481. Νις – Λανς 1 1.93
495. Σπαρτάκ – Λοκομοτίβ 1 2.35
101. Παρι Σ.Ζ. - Μπάγερν 1 3.20