Σάββατο, 29 Αύγουστος 2020 12:19

Στο... Πι και Φι: Με το... αουτσάιντερ στον τελικό

Γράφτηκε από τον
Στο... Πι και Φι: Με το... αουτσάιντερ στον τελικό

Καλημέρα σας. Στο άδειο ΟΑΚΑ και με καθυστέρηση... 35 ημερών θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 9 μ.μ. ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας, , ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Φθάσαμε τέλος Αυγούστου και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η περσινή σεζόν, με το τελευταίο παιχνίδι αυτής, να περνά από... χίλια κύματα μέχρι να διεξαχθεί. Οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν αύριο με τα.... περσινά ρόστερ και οι μπουκ έχουν βγάλει αποδόσεις με βάση τα όσα είδαμε μέχρι τον Ιούλιο. Από τότε όμως έχουν αλλάξει πολλά.
Καταρχάς δεν υπάρχει φόρμα, έπειτα από τόση απραξία. Πριν από ένα μήνα, όντως ο Ολυμπιακός ήταν το μεγάλο φαβορί, όμως τώρα έχει να δώσει επίσημο ματς από τη ρεβάνς με τη Γουλβς. Η δε Ενωση, περίπου 1,5 μήνα. Πάει όμως με λιγότερες απώλειες σε σχέση με τους "ερυθρόλευκους" οι οποίοι θα παραταχθούν ουσιαστικά με νέα αμυντική γραμμή, Ο γκολκίπερ Σα είναι τραυματίας, ο δεξιός μπακ Ομάρ πήγε στη Γαλατά και ο αριστερός μπακ Τσιμίκας έκανε τη μεταγραφή της χρονιάς (Λίβερπουλ), ενώ ο στόπερ Σεμέδο βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κορονοϊού. Αν στις παραπάνω απουσίες, προσθέσουμε και το Γκιγιέρμε που είναι στην πόρτα της εξόδου, γίνεται αντιληπτό το πόσο διαφορετικός θα παρουσιαστεί στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλει το νταμπλ.
Η ΑΕΚ, ωστόσο θα μπει με περισσότερο πάθος για να μην μείνει πάλι χωρίς ένα τρόπαιο. Δεν θα έχει Μπάρκα στα γκολπόστ και Βράνιες στην άμυνα, όμως αναμένεται να είναι στη μεσαία γραμμή ο Μάνταλος και μπροστά έχει ποιότητα με Λιβάγια και Ολιβέιρα. Σε αποδόσεις αουτσάιντερ αξίζει το ρίσκο στην Ενωση.
Στην Αγγλία κρίνεται σήμερα η πρώτη κούπα της χρονιάς. Η κυπελλούχος Αρσεναλ θα αναμετρηθεί με την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ στον τελικό του Σούπερ Καπ.
Η Λίβερπουλ είναι το φαβορί, αλλά η Αρσεναλ δεν θα πέσει αμαχητί. Ενα τουλάχιστον γκολ μπορεί να το πετύχει ώστε να επιβεβαιωθεί το αμφίσκορο
Στη Γαλλία η Ρεν άφησε καλές εντυπώσεις στην πρεμιέρα με τη Λιλ και άξιζε το διπλό. Η Μονπελιέ δεν έπαιξε και θα δώσει σήμερα το πρώτο ματς στο πρωτάθλημα. Η έδρα (επιτρέπονται μέχρι 5.000 θεατές) και η διαφορά ποιότητα μας ωθούν στον άσο.
Από τη Γαλλία θα κρατήσουμε και το διπλό της Μονακό στην έδρα της Μετς, της οποίας επίσης η πρεμιέρα αναβλήθηκε λόγω της συμμετοχής της Παρί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Μονεγάσκοι παρά την ισοπαλία με τη Ρεμς έδειξαν καλά στοιχεία και περιμένουμε να κάνουν "σεφτέ" στις νίκες.
Την πρώτη νίκη ψάχνει και η Εουπεν με αντίπαλο την Σιντ Τρρούιντεντ στο Βέλγιο. Οι γηπεδούχοι παίζουν καλά, ενισχύθηκαν στις μεταγραφές και ο αντίπαλος προσφέρεται για τρίποντο.
Στη Ρωσία, η Ρουμπίν δείχνει σε ανοδική πορεία με νίκες και καλό ποδόσφαιρο και κόντρα στην Τάμποφ έχει τον πρώτο λόγο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
230. Εουπεν - Σιντ Τρούιντεντ 1 2.02
232. Ρεν - Μονπελιέ 1 1.97
140. Αρσεναλ - Λίβερπουλ G.G. 1.55


ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
348. Μετς - Μονακό 2 1.98
376. Ρουμπίν - Τάμποφ 1 1.71
555. ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1 3.30