Τρίτη, 06 Μάιος 2014 15:32

Πρεμιέρα στα πλέι οφ της Α1

Γράφτηκε από τον

Η χθεσινή μέρα αν και «χαλαρή» στοιχηματικά έκρυβε εκπλήξεις καθώς η Λίβερπουλ παρότι προηγήθηκε με 3-0 κατάφερε να αναδειχθεί ισόπαλη 3-3 και ουσιαστικά «χάρισε» το πρωτάθλημα στη Μάντσεστερ Σίτι. Σήμερα θα πλεύσουμε πάλι σε… ήρεμα νερά καθώς το κουπόνι μας είναι και πάλι μικρό, αναμένοντας την αυριανή μέρα, όπου ξεχωρίζει η 3η αγωνιστική για τα πλέι οφ της Superleague.

Στο Μπάσκετ από την άλλη πλευρά, αρχίζει η δράση των πλέι οφ της Α1 με όλα τα ζευγάρια να ρίχνονται στη μάχη για την πρώτη νίκη στη σειρά των αγώνων. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν θεωρητικά εύκολο έργο καθώς αντιμετωπίζουν τον Άρη και τον Απόλλωνα Πάτρας, ενώ Πανιώνιος και ΠΑΟΚ θέλουν μπουν στην τετράδα ξεπερνώντας γρήγορα και εύκολα τα εμπόδια του ΚΑΟΔ και της Κηφισιάς αντίστοιχα.

 

Κρατάει η Σατορού κόντρα στην Ντιζόν

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το Χ2 της Σατορού κόντρα στην Ντιζόν σε απόδοση 2.05. Ήθελε πάση θυσία το τρίποντο στο εντός έδρας ματς με τη Λαβάλ, αφού ουσιαστικά θα κλείδωνε την παραμονή της, στο φινάλε όμως ισοφαρίστηκε κι αρκέστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας. Ήταν μάλιστα η τρίτη διαδοχική για τη Σατορού, με το τελικό αποτέλεσμα πάντως να αποδίδει δικαιοσύνη. Χωρίς νίκη εδώ και πέντε αγωνιστικές, αλλά και πάλι βρίσκεται σε σαφώς πλεονεκτική θέση, με το +4 που τη χωρίζει από την τελευταία τετράδα. Είναι πάντως σαφώς βελτιωμένη η εικόνα της υπό τις οδηγίες του τεχνικού Γκαρσία, κυρίως σε ό,τι αφορά τον αμυντικό τομέα, ενώ έχει ανεβάσει και τις επιθετικές της επιδόσεις, παρ' ό,τι συνεχίζει να δυσκολεύεται πολύ στο σκοράρισμα. Αξιοσημείωτο από τα επτά θετικά αποτελέσματα που έχει εκτός έδρας φέτος (2-5-10), τα πέντε ήταν στις έξι τελευταίες της εξόδους (2-3-1)!

 

Πράξη πρώτη για την προημιτελική φάση των πλέι-οφ της Α1

 Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ όπου σήμερα ανοίγει η αυλαία των πλέι οφ της ελληνικής Α1. Η προημιτελική φάση περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις: Ολυμπιακός – Άρης (16.05), Πανιώνιος – ΚΑΟΔ (18.00), Παναθηναϊκός – Απόλλων Πάτρας (19.15) και ΠΑΟΚ – ΑΕΝΚ Δημούλας (20.00). Η ομάδα που προκρίνεται είναι αυτή που θα κάνει δύο νίκες. Στοιχηματικά θα μας απασχολήσει αρχικά η αναμέτρηση Πανιώνιος – ΚΑΟΔ όπου θα πάμε με το Under 149.5 πόντους σε απόδοση 1.90. Ο Πανιώνιος κατέκτησε την τρίτη θέση έχοντας σταθερότατη πορεία σε όλη την κανονική περίοδο με ρεκόρ 18-8. Στα τελευταία παιχνίδια τα πήγε καλά με τρεις νίκες επί ΠΑΟΚ, ΑΓΟΡ και Απόλλωνα Πάτρας και ηττήθηκε την τελευταία αγωνιστική από τον Ολυμπιακό με 66-76. Ο ΚΑΟΔ πήρε την έκτη θέση στο τέλος της κανονικής περιόδου αφού ο ίδιος νίκησε στα Τρίκαλα 108-103 μετά από καταπληκτικό παιχνίδι και εκμεταλλεύθηκε την ήττα του Άρη στη Ρόδο από τον Κολοσσό. Έτσι πέφτει πάνω στον Πανιώνιο που είναι φυσικά πιο βατός αντίπαλος για να κυνηγήσει όλες τις πιθανότητες για τετράδα. Τις τελευταίες εβδομάδες ο Σφαιρόπουλος είχε στήσει την ομάδα εντελώς αμυντικά για να είναι έτοιμοι οι παίχτες στα πλέι-οφ.

Ο ΚΑΟΔ έκανε το σκορ ΝΒΑ με τα Τρίκαλα αλλά σήμερα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Στα δύο παιχνίδια που έδωσαν φέτος Πανιώνιος και ΚΑΟΔ η κάθε ομάδα είχε από μία νίκη. Ο ΚΑΟΔ νίκησε στην Δράμα 76-63 και ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη 77-71. Το χάντικαπ δίνεται -8.5 για τον Πανιώνιο και καλύτερα να μην μπλέξουμε παρά το γεγονός ότι φαίνεται πως οι ομάδες θα φτάσουν στα τρία ματς. Τώρα φτάσαμε στα κρίσιμα ματς και πιθανώς να δούμε νευρικότητα. Με το σκεπτικό ότι θα επικρατήσει ο αργός ρυθμός του Σφαιρόπουλου επιλογή αποτελεί το Under 149.5.

 Κλείνουμε με το +8.5 της ΑΕΝΚ Δημούλας κόντρα στον ΠΑΟΚ σε απόδοση 1.90. Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τέταρτος στην κανονική περίοδο με ρεκόρ 15-11 και δεν κατάφερε να διεκδικήσει την τρίτη θέση λόγω των δύο ηττών που υπέστη από τον Πανιώνιο. Την τελευταία αγωνιστική νίκησε 88-74 τον Ίκαρο Χαλκίδας παίζοντας σοβαρά ενώ το ενδιαφέρον το είχε ο Ίκαρος που ήθελε να σωθεί.

Η ΑΕΝΚ βρέθηκε δίκαια στην πέμπτη θέση με ρεκόρ 14-12 και την τελευταία αγωνιστική αγωνίστηκε τίμια στην Ελευσίνα κερδίζοντας τον Πανελευσινιακό που καιγόταν 71-63. Η ΑΕΝΚ έχει κάνει όνειρα για την τετράδα και ο ΠΑΟΚ είναι βατός αντίπαλος σε αυτή την φάση. Βασίζεται στην εμπειρία των Κακιούζη, Λιακόπουλου, Μπάρλου και Τσαλδάρη και ο κόουτς Παπαθεοδώρου περιμένει να δει αν ο Ρέι Ρις, που αντικατέστησε τον Κρόκερ, θα βοηθήσει. Ο ΠΑΟΚ θέλει κλασσικά τετράδα και να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια με τον Πναθηναϊκό στην ημιτελική φάση. Τα δύο παιχνίδια μεταξύ τους ήταν εντυπωσιακά με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί 92-83 μετά από παράταση στην Πυλαία και την ΑΕΝΚ να κερδίζει 95-86 στην Κηφισιά. Αναμένεται σκληρό ματς και η ΑΕΝΚ μπορεί να μείνει κοντά στο σκορ. Ο ΠΑΟΚ γενικά δεν άνοιγε πολύ τα σκορ στην έδρα του αι οι διαφορές νικών του ήταν σε πλειοψηφία κάτω από τους 10 πόντους. Με εννέα πόντους νίκησε την ΑΕΝΚ και τον Πανελευσινιακό αλλά μετά από παρατάσεις. Αξίζει ένα ποντάρισμα στο +8.5 της ΑΕΝΚ που είναι πολύ σοβαρή ομάδα.

 Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοίχημα, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.