Πέμπτη, 08 Μάιος 2014 15:25

Στήριξη στην Ντέρμπι, ευκαιρία από το Λιμπερταδόρες

Γράφτηκε από τον

Μπορεί από το κουπόνι της Πέμπτης να απουσιάζουν τα «εμπορικά» πρωταθλήματα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι υπάρχει και έλλειψη στοιχηματικών ευκαιριών. Στην Αγγλία, ξεκινούν τα πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν ένα «εισιτήριο» για την Πρέμιερ Λιγκ και στην Ολλανδία αρχίζει ο δεύτερος γύρος των αγώνων διαβάθμισης. «Πλούσια» δράση υπάρχει και στη Σκανδιναβία, ενώ το Κόπα Λιμπερταδόρες βρίσκεται στην προημιτελική φάση. Παράλληλα, στο Μπάσκετ, θα επικεντρωθούμε στα πλέι οφ της Α1, με τους δεύτερους αγώνες των προημιτελικών να διεξάγονται σήμερα.

 

 «Περνάει» από το Μπράιτον η Ντέρμπι

Πρώτη σημερινή πρόταση το «2 DNB» σε απόδοση 2.10 στον αγώνα Μπράιτον – Ντέρμπι (το ποντάρισμά μας επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Πρόκειται για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα ημιτελικά των πλέι οφ στην Τσάμπιονσιπ, θα ακολουθήσει την Κυριακή (11/5) ρεβάνς στην έδρα της Ντέρμπι. Η Μπράιτον πήρε με δραματικό τρόπο το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ, καθώς την τελευταία αγωνιστική επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Νότιγχαμ Φόρεστ με σκόρερ τον Ουγιόα στις καθυστερήσεις και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Ρέντινγκ με την Μπέρνλι (2-2), τερμάτισε στην 6η θέση! Ο προπονητής της, Όσκαρ Γκαρσία, παραδέχθηκε ότι η ομάδα του είναι το αουτσάιντερ κόντρα στην Ντέρμπι, η οποία είχε εξασφαλίσει εδώ και κάποιο διάστημα την 3η θέση και περίμενε τη συμμετοχή της στα πλέι οφ με το στόχο της να είναι να πάρει το «εισιτήριο» για την Πρέμιερ Λιγκ. Στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της Τσάμπιονσιπ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τη Λιντς, με το αποτέλεσμα αυτό να βάζει τέλος σε ένα νικηφόρο σερί πέντε αγώνων το οποίο «έτρεχε». Έχει σήμερα τον πρώτο λόγο για τη νίκη, έχοντας, άλλωστε, κερδίσει στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (1-0 εντός, 2-1 εκτός).

 

Ολλανδική δυάδα

Συνέχεια από τους αγώνες διαβάθμισης στην Ολλανδία και το ματς Φένλο – Ντόρντρεχτ, με την επιλογή μας να είναι ο «1 DNB» σε απόδοση 2.30. Κόντρα στα προγνωστικά, η Ντόρντρεχτ έδωσε μεγάλη μάχη για τον τίτλο και την απευθείας άνοδο, την οποία τελικά έχασε απ' τη Βίλεμ. Στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν ήταν πρώτη στη βαθμολογία, ωστόσο "πλήρωσε" κάποιες γκέλες, αλλά και την ήττα στο ντέρμπι με τη Βίλεμ λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε, στις αρχές Απρίλη. Δεν κατάφερε να βρει ρυθμό σε κανένα σημείο της σεζόν η Φένλο, που θεωρούνταν μια απ' τις πιο ποιοτικές ομάδες της Eerste Divisie. Είχε αστάθεια, τις καλές εμφανίσεις διαδέχονταν μέτριες και αναπάντεχες γκέλες, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός μάχης τίτλου. Ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 5η θέση και τουλάχιστον απέφυγε τον πρώτο γύρο των πλέι οφ, ωστόσο καλείται να αντιμετωπίσει την Ντόρντρεχτ, που μέχρι την προτελευταία αγωνιστική έπαιζε για την απευθείας άνοδο. Στα "χαρτιά", η Φένλο είναι το αουτσάιντερ, με βάση την παράδοση της όμως στο ολλανδικό ποδόσφαιρο και την εμπειρία της, είναι ικανή για την έκπληξη και θα τη στηρίξουμε.

Ακόμη ένα σημείο ξεχωρίζουμε από τη συγκεκριμένη διοργάνωση και είναι το «2 DNB» σε απόδοση 2.35 στο Ντε Γκράαφστσαπ – Βάαλβαϊκ. Αφού ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία το εμπόδιο της Φορτούνα Σίταρντ, η Ντε Γκράαφστσαπ μπαίνει σήμερα στα δύσκολα των πλέι οφ. Το συνολικό σκορ 7-2 (4-1 στο πρώτο ματς, 3-1 στο δεύτερο) καταδεικνύει τη διαφορά των γηπεδούχων μετη Φορτούνα, ωστόσο σήμερα, κόντρα στη Βάαλβαϊκ της Eredivisie οι απαιτήσεις αυξάνονται. Η Βάαλβαϊκ τελικά δεν κατόρθωσε να αποφύγει τα μπαράζ παραμονής. Την τελευταία αγωνιστική έπρεπε να σκοράρει πολλά γκολ κόντρα στη Χέρενφεϊν για να υπερέχει στις ισοβαθμίες με άλλες ομάδες, έπαιξε επιθετικά, αλλά το "πλήρωσε" με την εντός έδρας ήττα με 3-0. Απογοήτευση υπάρχει στο στρατόπεδο των φιλοξενουμένων, διότι η χρονιά δεν πήγε καθόλου καλά, με μέτριο αγωνιστικό θέαμα και ελάχιστα θετικά αποτελέσματα. Στις τελευταίες 17 αγωνιστικές, η Βάαλβαϊκ κέρδισε μόλις τρεις φορές, είχε μόνο μια νίκη στα τελευταία 11 παιχνίδια. Εκτός έδρας, έχασε τα 4/6 τελευταία ματς. Σε κάθε περίπτωση όμως, μοιάζει το φαβορί κόντρα στην Ντε Γκράαφστσαπ.

 

Με χάντικαπ στο Λιμπερταδόρες

Φινάλε στα προγνωστικά ποδοσφαίρου από το Κόπα Λιμπερταδόρες και τον αγώνα για την προημιτελική φάση Ατλέτικο Νασιονάλ – Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ, με την επιλογή μας να είναι η Ντιφενσόρ με χάντικαπ +1 σε απόδοση 2.20 (Το στοίχημα μας επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας της Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ. Αν Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ ηττηθεί με ένα γκολ διαφορά τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας). Δεύτερος αγώνας σε διάστημα 24 ωρών ο σημερινός για την Ατλέτικο Νασιονάλ! Τα ξημερώματα της Πέμπτης αναμετρήθηκε με τη Σάντα Φε στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Απερτούρα της Κολομβίας και ηττήθηκε 1-0. Παρατάχθηκε, βέβαια, με αναπληρωματικούς. Στο Λιμπερταδόρες, τώρα, έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη και μάλλον δίκαια, καθώς στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την κάτοχο του τίτλου, Ατλέτικο Μινέιρο, με νίκη στην Κολομβία (1-0) και ισοπαλία στη Βραζιλία (1-1). Τη Δε Στρόνγκεστ απέκλεισε στην προηγούμενη φάση η Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ. Στο πρώτο μας ηττήθηκε 2-0, αλλά στη ρεβάνς στην έδρα της ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και πήρε την πρόκριση στα πέναλτι. Ταξίδεψε στην Κολομβία με στόχο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και θεωρούμε ότι έχει τη δυνατότητα να πετύχει το στόχο της.

 

Με Παναθηναϊκό και ΚΑΟΔ στα πλέι οφ της Α1

Από το Μπάσκετ και τα πλέι οφ της Α1, έχουμε ξεχωρίσει τον Παναθηναϊκό με χάντικαπ -12.5 σε απόδοση 1.93 στο ματς κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας και τη νίκη του ΚΑΟΔ απέναντι στον Πανιώνιο σε απόδοση 1.90.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να τελειώνει σύντομα τις υποχρεώσεις του στις σειρές μέχρι τους τελικούς με τον Ολυμπιακό ώστε να είναι ξεκούραστος. Αυτό είναι το τρίτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων σε έξι μέρες αφού και το Σάββατο, για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, ο Απόλλων υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό με τους «πράσινους» να νικούν 95-79. Χωρίς Μπολντς και Αργυρόπουλο πάμε για άλλη μία νίκη του ΠΑΟ με μεγάλη διαφορά. Στους 12.5 πόντους δίνεται το πλεονέκτημα για τον Απόλλωνα και ο Παναθηναϊκός φυσιολογικά δεν θα έχει πρόβλημα να το καλύψει. Επιλογή λοιπόν Παναθηναϊκός -12.5. 

Ο αγώνας ΚΑΟΔ - Πανιώνιος είναι οριακός γι’ αυτό και στις εταιρίες στοιχημάτων ζητείται ο νικητής χωρίς χάντικαπ. Στον αγώνα της κανονικής περιόδου που έγινε στη Δράμα, ο ΚΑΟΔ είχε νικήσει εύκολα 76-63. Στον Πανιώνιο ξέρουν ότι έχουν ακόμα μια ευκαιρία στην έδρα τους ακόμα και αν χάσουν σήμερα. Φυσικά καλύτερη ομάδα ο Πανιώνιος αλλά όχι κάποια που τρομάζει. Αξίζει ένα ποντάρισμα στην έδρα αφού στη Δράμα δείχνουν να πιστεύουν ότι μπορούν την τετράδα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι σε αυτή την έδρα γονάτισε ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός νίκησε στην παράταση αφού πρώτα ανέτρεψε μια πολύ δύσκολη κατάσταση εναντίον του. Επιλογή λοιπόν η νίκη του ΚΑΟΔ.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis, Formula 1. Μάθετε πρώτοι πως διαμορφώνονται οι αποδόσεις των κομμάτων στη νέα κατηγορία Εκλογές Στοίχημα.