Δευτέρα, 12 Μάιος 2014 14:43

Στήριγμα η Ρόζενμποργκ, δε χάνει η ΓΚΑΪΣ

Γράφτηκε από τον

Ένας μήνας έμεινε για την πρεμιέρα του Μουντιάλ και τα μεγάλα πρωταθλήματα ολοκληρώνονται σιγά – σιγά. Ήδη μέσα στο Σαββατοκύριακο μας «αποχαιρέτησαν» η Μπουντεσλίγκα και η Πρέμιερ Λιγκ, ενώ στην Ισπανία όλα θα αποφασιστούν την τελευταία αγωνιστική στο μεγάλο ντέρμπι που θα κρίνει τον τίτλο ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο κουπόνι της Δευτέρας, οι Σκανδιναβοί έχουν την τιμητική τους και από εκεί προκύπτουν όλες μας οι επιλογές.

 

Χωρίς περιθώρια η Ρόζενμποργκ

Ξεκινάμε τα προγνωστικά ποδοσφαίρου μας από το δυνατό σημείο της ημέρας που δεν είναι άλλο από το «Διπλό» σε απόδοση 1.75 στον αγώνα Σάντνες – Ρόζενμποργκ για την Α’ κατηγορία της Νορβηγίας. Με μία μόλις νίκη σε επτά αγωνιστικές η Σάντνες βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας με πέντε βαθμούς, μαζί με τη Χάουγκεσουντ. Έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση με επτά τέρματα στο ενεργητικό της και παράλληλα τη δεύτερη χειρότερη άμυνα με 15 γκολ παθητικό, μιας και έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος. Στόχος της είναι η παραμονή στην κατηγορία, όμως έχει ένα ελλιπές ρόστερ που δεν μπορεί να σταθεί με αξιώσεις την Tippeligaen, ειδικά κόντρα σε ομάδες τόσο μεγάλου βεληνεκούς όπως η Ρόζενμποργκ. Με τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα στις επτά πρώτες αγωνιστικές η Ρόζενμποργκ δεν δικαιώνει τις προσδοκίες που φέτος την είχαν και πάλι ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας ήδη μείνει πίσω επτά βαθμούς απ’ την πρωτοπόρο Μόλντε. Έχει πολύ καλό υλικό για τα δεδομένα του νορβηγικού πρωταθλήματος, παρόλα αυτά, και σήμερα δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες, ώστε να διατηρήσει την επαφή τις με τις πρώτες θέσεις.

 

Δε χάνει η ΓΚΑΪΣ

Συνέχεια από τη Β’ κατηγορία της Σουηδίας και τον αγώνα ΓΚΑΪΣ – Σίριους, στον οποίο θα πάμε με το «1Χ» σε απόδοση 1.95. Η ονειρική πορεία της Σίριους απ’ την άνοδό της στη δεύτερη κατηγορία, αλλά και την πορεία της στο Κύπελλο Σουηδίας φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά αποκλείοντας παράλληλα τις Γκέτεμποργκ και Τζουργκάρντεν είχαν ανεβάσει επικίνδυνα ψηλά τον πήχη για τη Σίριους. Όμως μετά το επιβλητικότατο 5-1 της πρεμιέρας επί της Σιριάνσκα εκτός έδρας, είναι σαν να έχει πέσει ο «διακόπτης», καθώς στα πέντε παιχνίδια που ακολούθησαν έχει τρεις ήττες, μία ισοπαλία και μόλις νίκη. Η ΓΚΑΪΣ από την άλλη ούτε στο χειρότερο «εφιάλτη» τους δεν θα περίμενε ένα τόσο τραγικό ξεκίνημα έχοντας μία μόλις νίκη σε έξι αγωνιστικές μένοντας στην τελευταία θέσης. Ξεκίνησε τη χρονιά ακόμα και με όνειρα για άνοδο, όμως δεν δικαιώνεται απ’ το αρκετά ελπιδοφόρο ρόστερ της έχοντας ως κάκιστο επιθετικό απολογισμό μόλις τέσσερα γκολ, που είναι ο χειρότερος στην Superettan. Το θέμα είναι πότε θα πάρει μπροστά, γιατί ομάδα για να παλεύει για την παραμονή της δεν είναι σε καμία περίπτωση και σήμερα θεωρούμε ότι θα καταφέρει να πάρει τουλάχιστον το βαθμό.

 

Με το μομέντουμ της Κουόπιο

Ολοκληρώνουμε τις σημερινές μας προτάσεις από τη Φινλανδία και τον αγώνα Βάασα – Κουόπιο, με την επιλογή μας να είναι το «Χ2» σε απόδοση 2.00. Στην έδρα της Γιάρο δοκιμάστηκε την προηγούμενη αγωνιστική η Βάασα, δεν εκμεταλλεύτηκε κάποια από τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε και ηττήθηκε 1-0. Με το αποτέλεσμα αυτό παρέμεινε για τρίτο διαδοχικό ματς μακριά από τις νίκες, καθώς είχαν προηγηθεί η ήττα στο γήπεδό της με 0-2 από την Ελσίνκι και η ισοπαλία 1-1 με τη Μιλικόσκι, εκτός έδρας. Από την άλλη, η αλλαγή προπονητή ωφέλησε την Κουόπιο, η οποία στα δύο ματς που έχει δώσει με τον Ραγιαμάκι στον πάγκο παραμένει αήττητη. Αρχικά, αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ίντερ Τούρκου με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική επικράτησε στο γήπεδό της 1-0 της Ροβανιέμι. Αυτή η νίκη, μάλιστα, είναι η μοναδική που έχει πανηγυρίσει στη φετινή Βεϊκαουσλίγκα μετά από έξι ματς (1-1-4) και τη βοήθησε να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Θεωρούμε ότι και σήμερα μπορεί να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και να φύγει τουλάχιστον με το βαθμό της ισοπαλίας από το γήπεδο.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1..