Τρίτη, 13 Μάιος 2014 14:08

Άσσος με κάλυψη η Τσιταντέλα

Γράφτηκε από τον

Μία μέρα πριν τον μεγάλο τελικό του Europa League ανάμεσα στη Σεβίλλη και την Μπενφίκα, θα κινηθούμε σε χαλαρούς ρυθμούς καθώς κρατάμε στα χέρια μας ένα κουπόνι με λίγους αγώνες. Την τιμητική της έχει η Β’ Ιταλίας, όπου διεξάγεται η εμβόλιμη 39η αγωνιστική.

 

Άσσος με DNB η Τσιταντέλα

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά ποδοσφαίρου με τον «Άσσο» Draw No Bet της Τσιταντέλα με αντίπαλο την Παλέρμο σε απόδοση 1.90. Η Τσιταντέλα έδωσε συνέχεια στις εκπληκτικές εμφανίσεις των τελευταίων αγωνιστικών επικρατώντας εκτός έδρας (1-2) της Τράπανι. Αν και βρέθηκε να χάνει μόλις στο 12' από την εκτέλεση πέναλτι του Μπάσο, είχε τον τρόπο να γυρίσει το ματς και να πάρει ακόμα μία πολύτιμη νίκη. Πριν έρθει το ημίχρονο ο Τζούριτς ισοφάρισε (28') και το νικητήριο γκολ πέτυχε στο 57' ο Παολούτσι. Το γεγονός ότι στο επόμενο λεπτό η αντίπαλός της έμεινε με παίκτη λιγότερο έπαιξε σημαντικό ρόλο και με αυτή τη νίκη και το τρομερό ντεμαράζ κατάφερε για πρώτη φορά να περάσει πάνω από την κόκκινη γραμμή των playout. Πάρα πολύ δύσκολο το πρόγραμμά της μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας, αφού μετά την Παλέρμο παίζει εντός έδρας με την Έμπολι, ενώ οι εκτός έδρας υποχρεώσεις της είναι με τις -σε καλή κατάσταση- Μπάρι και Βίρτους Λαντσιάνο.

Over αυτή την φορά στο Άρτλαντ, κουρασμένη η Νανσί, ευκαιρία για Παρί

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ όπου επιλέγουμε από τη Γερμανία το Over 147.5 πόντους στην αναμέτρηση Άρτλαντ – Μπάμπεργκ σε απόδοση 1.90. Σήμερα η πρωταθλήτρια Μπάμπεργκ παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Αν γίνει το 2-0 υπέρ της Άρτλαντ τότε η κατάσταση δυσκολεύει πάρα πολύ γιατί η Άρτλαντ έχει αποδείξει ότι ξέρει πώς να διαχειρίζεται την Μπάμπεργκ. Στον αγώνα του πρωταθλήματος η Άρτλαντ είχε νικήσει 71-68 ενώ στο Μπάμπεργκ επικράτησε η γηπεδούχος 78-72 στο τέλος. Μόνο η Μπάγερν φέτος έχει δείξει καλύτερη συμπεριφορά απέναντι στους πρωταθλητές της Μπάμπεργκ. Επομένως σήμερα δεν μπορούμε να επιλέξουμε την Μπάμπεργκ να επικρατήσει ώστε να «ρεφάρει» την ήττα του Σαββάτου. Η Άρτλαντ είναι πολύ έμπειρη ομάδα και θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της σε όλα τα παιχνίδια που θα δώσει στα πλέι-οφ. Οδηγείται από τον κοντορεβυθούλη Χόλστον που γύρισε μετά από μια χρονιά στην Τουρκία. Αν και δεν είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας όπως ήταν οργανώνει όπως πρέπει την ομάδα και την ηρεμεί στα κρίσιμα. Επιλογή από τον αποψινό αγώνα είναι το Over 147.5. Γενικά το 147,5 είναι πολύ μικρό όριο για γερμανικό ζεύγος. Μπορεί οι δύο ομάδες μέχρι σήμερα να έχουν βγάλει δύο Under (71-68, 73-68) αλλά σε αυτό συνετέλεσαν οι πολλές άστοχες βολές παρά τα πολλά φάουλ που σφύριξαν οι διαιτητές. Επιπλέον ο κόουτς Φλέμινγκ της Μπάμπεργκ επιτέλους θα κατάλαβε ότι όταν πάει ο αγώνας σε αργό ρυθμό με την Άρτλαντ τότε έχουν πρόβλημα. Αλλαγή ρυθμού λοιπόν λόγω της ανάγκης για νίκη από την Μπάμπεργκ και Over. Κάτι που μπορεί να βοηθήσει το Over είναι οι πολλές βολές στο τέλος φαινόμενο που είναι πολύ συχνό στο γερμανικό μπάσκετ.

Από τη Γαλλία επιλέγουμε το +4.5 της Παρί Λεβαλουά με αντίπαλο τη Νανσί σε απόδοση 1.93. Την Κυριακή που πέρασε η Νανσί αγωνίστηκε στον τελικό κυπέλλου Γαλλίας με αντίπαλο τη Ναντέρ. Ο τελικός διεξήχθη στο Παρίσι και η Ναντέρ αναδείχθηκε κυπελλούχος επικρατώντας 55-50. Στη Γαλλία οι ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά σε επίπεδο γι’αυτό και οι πρώτες Στρασβούργο και Λιμόζ είχαν διαφορά μονάχα 3 νίκες από τις τελευταίες ομάδες της οκτάδας. Οπότε πάντα τα πλέι-οφ έχουν εκπλήξεις από νωρίς. Χθες δεν έσπασε έδρα αφού Λιμόζ και Στρασβούργο έκαναν το 1-0 στη σειρά με Βιλερμπάν και Σαλόν Σαονέ αντίστοιχα. Η προημιτελική φάση στην Γαλλία είναι στις δύο νίκες. Σήμερα λοιπόν στο Νανσί αναμετρώνται δύο παρόμοιες ομάδες. Η Νανσί είναι ιστορική ομάδα με τίτλους τα τελευταία 10 χρόνια. Η Παρί σχεδόν πάντα ξεκινάει με όνειρα για τίτλο τε τελευταία χρόνια (ιδρύθηκε το 2007) αλλά δεν έχει καταφέρει να φτάσει ούτε σε τελικό πρωταθλήματος. Σήμερα η συγκυρία είναι καλή για την Παρί γιατί πετυχαίνει μια Νανσί κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια του κυπέλλου. Ο τελικός κυπέλλου ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι και αποδεικνύεται από το πολύ χαμηλό 55-50. Δύο μέρες μονάχα μετά ξεκινούν τα πλέι-οφ για τη Νανσί και είναι δύσκολο να παρουσιαστεί φρέσκια και έτοιμη. Στα δύο φετινά παιχνίδια μεταξύ τους η Νανσί κέρδισε εντός 66-59 ενώ η Παρί κέρδισε στο Παρίσι με 84-73.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.