Πέμπτη, 15 Μάιος 2014 14:07

Κρατάει η Γκρόιτερ Φιρτ, νίκες για ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ΑΪΚ

Γράφτηκε από τον

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι η Σεβίλλη κατέκτησε το3ο της Europa League επιβεβαίωνοντας και το στοίχημά μας σε απόδοση 2.30. Σήμερα αν και Πέμπτη υπάρχει αρκετά μεγάλη δράση για τα δεδομένα της ημέρας αλλά και της περιόδου. Παρ’ όλα αυτά τόσο σε Ρωσία, όσο και σε Βέλγιο, Ελβερία και Σουηδία διεξάγονται αρκετοί αγώνες, ενώ σε Γερμανία και Ολλανδία το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους αγώνες μπαράζ.

 

Νίκη και πρωτάθλημα για την ΤΣΣΚ Μόσχας

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά στοιχήματος από τη Ρωσία, όπου σήμερα διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική. Ξεχωρίζουμε τον «Άσσο» της ΤΣΣΚ Μόσχας κόντρα στη συντοπίτισσα Λοκομοτίβ που πληρώνει απόδοση 1.85. Η μεγάλη κερδισμένη της προτελευταίας αγωνιστικής ήταν η ΤΣΣΚΑ καθώς μετά τις ήττες των Ζενίτ και Λοκομοτίβ από Ντιναμό και Ροστόφ αντίστοιχα και τη δική της επικράτηση επί της Τομ Τομσκ με 2-0 κρατάει απ’ το πουθενά τον τίτλο στα χέρια της! Είναι πρώτη με 61 βαθμούς και με νίκη επί της Λοκομοτίβ εντός έδρας κατακτά τον τίτλο αδιαφορώντας το τι θα συμβεί στον αγώνα της Ζενίτ, ενώ σε πιθανή ισοβαθμία με την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης χάνει τον τίτλο. Αν ηττηθεί απ’ τη Λοκομοτίβ και η Ζενίτ πάρει έστω έναν βαθμό, τότε από πρώτη θα βρεθεί στην τρίτη και θα χάσει και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δε χάνει η Γκρόιτερ Φιρτ κόντρα στο Αμβούργο

Περνάμε στη Γερμανία όπου σήμερα διεξάγεται το πρώτο μπαράζ για στη Γερμανία με το Αμβούργο να θέλει να διατηρηθεί στην Bundesliga και την Γκρόιτερ Φιρτ να επιδιώκει να βρίσκεται αυτή του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία. Εμείς θα πάμε με το Χ2 που πληρώνει απόδοση 2.10. μάδα με ιστορία, όπως άλλωστε και το Αμβούργο, με το οποίο τη δεκαετία του '20 ανταγωνιζόταν για το πρωτάθλημα Γερμανίας. Η Παρότι δυσκολεύτηκε, επικράτησε τελικά με 2-0 της Σαντχάουζεν. Ωστόσο, η νίκη δεν ήταν αρκετή για να περάσει την Πάντερρμπορν και πληρώνει περισσότερο την εντός έδρας ήττα από την Μόναχο 1860, που ήταν αδιάφορη, αλλά και τις βαθμολογικές απώλειες στα πέντε από τα τελευταία εννιά ματς. Έτσι, καλείται μέσω των μπαράζ να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία. «Το ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο δείχνει πόση απόσταση έχουν διανύσει ο σύλλογος και οι παίκτες. Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε και είμαστε άνετοι με το ότι είμαστε το αουτσάιντερ. Ξέρουμε με ποιον παίζουμε, αλλά ξέρουμε επίσης ότι μπορούμε να τους προκαλέσουμε προβλήματα», τόνισε ο προπονητής Φρανκ Κράμερ.

 

Διπλή ευκαιρία η Λόκερεν

 

Από το Βέλγιο επιλέγουμε το 1Χ της Λόκερεν με αντίπαλο τη Σταντάρ Λιέγης σε απόδοση 2.00. Πιο ελεύθερα από κάθε άλλη ομάδα παίζει στα πλέι οφ η Λόκερεν, που έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα απ' την κατάκτηση του Κυπέλλου. Οι γηπεδούχοι παίζουν χωρίς άγχος και πίεση για το αποτέλεσμα, δίχως σκοπιμότητες και στα περισσότερα απ' τα παιχνίδια τους έχουν κάνει καλές εμφανίσεις. "Ανοιχτές" οι αναμετρήσεις τους, τουλάχιστον τρία γκολ σημειώθηκαν στις τελευταίες έξι, δείγμα του αγωνιστικού χαρακτήρα της Λόκερεν. Κόντρα στη Ζούλτε Βάρεγκεμ πάντως την περασμένη εβδομάδα έκανε τη χειρότερη εμφάνιση της στα πλέι οφ και θα μπορούσε να δεχτεί πάρα πολλά γκολ. Επιστρέφει σήμερα ο Μέρτενς (ΑΜ 11/0).

 

Παίρνει το «τρίποντο» η ΑΪΚ

Στη Σουηδία ξεχωρίζει στοιχηματικά ο Άσσος της ΑΪΚ με αντίπαλο την Έλφσμποργκ σε απόδοση 2.22. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Μιάλμπι στη Στοκχόλμη, η ΑΪΚ κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει το ματς με 2-1 ανεβαίνοντας στην έκτη θέση. Συνεχίζει να προβληματίζει πάντως με την απόδοσή της και με την ευκολία που δέχεται γκολ έχοντας μαζέψει την μπάλα απ’ τα δίχτυα της 14 φορές, μια ομάδα που πηγαίνει για πρωτάθλημα. Δεν θέλει να μείνει κι’ άλλο πίσω ο σύλλογος της πρωτεύουσας και θα προσπαθήσει να κάμψει την αντίσταση της Έλφσμποργκ εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η αντίπαλός της παίζει στον τελικό κυπέλλου την Κυριακή.

 

Δε χάνει η Λανούς στη Βολιβία

Τέλος για το Κόπα Λιμπερταδόρες επιλέγουμε το Χ2 της Λανούς με αντίπαλο την Μπολιβάρ σε απόδοση 2.20. Πρόκειται για αγώνα ρεβάνς για την προημιτελική φάση του Κόπα Λιμπερταδόρες. Στο πρώτο παιχνίδι στην Αργεντινή οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, αν το σκορ είναι ίδιο με αυτό του πρώτου αγώνα ακολουθούν κατευθείαν πέναλτι, χωρίς παράταση. Όντας η κάτοχος του Κόπα Σουνταμερικάνα, ο μεγάλος στόχος που ετέθη για το πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι η κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες. Για να συνεχίσει να το διεκδικεί, όμως, πρέπει πρώτα να περάσει από το… βουνό (κυριολεκτικά) της Λα Παζ, στο οποίο έχουν δυσκολευτεί πολλές ομάδες. Για να αποφύγει, μάλιστα, στο μέτρο του δυνατού τις επιπτώσεις του υψομέτρου, η αποστολή της Λανούς κατέλυσε αρχικά στη Σάντα Κρουζ και θα ταξιδέψει με πτήση τσάρτερ στη Λα Παζ λίγες μόνο ώρες πριν από την πρώτη σέντρα του αγώνα.Στο πρωτάθλημα της χώρας της το Σαββατοκύριακο ηττήθηκε 3-1 εκτός έδρας από την Μπόκα Τζούνιορς, με το αποτέλεσμα αυτό να βάζει τέλος σε ένα αήττητο σερί πέντε αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις. Βέβαια, είχε το μυαλό της στο σημερινό ματς και παρατάχθηκε με αρκετούς αναπληρωματικούς. Στο Κόπα Λιμπερταδόρες, άλλωστε, στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια της μετρά τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Διαθέσιμοι σε σχέση με τον πρώτο αγώνα με την Μπολιβάρ οι επιθετικοί Σταντιάγο Σίλβα και Ακόστα, αλλά και ο μέσος Ορτίς.

 

Υποτιμάται με +10.5 η Άρτλαντ, τελειώνει τη σειρά με Over η Άλμπα

 

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ όπου έχουμε επιλέξει 2 σημεία από τα πλέι φο του Πρωταθλήματος. Από τον αγώνα Άλμπα Βερολίνου – Ουλμ επιλέγουμε το Over 157.5 πόντους σε απόδοση 1.90. Σήμερα πιθανότατα θα τελειώσει η σειρά με το 3-0 της Άλμπα. Η Ουλμ είχε τις ευκαιρίες της αλλά τις πέταξε αφού σε δύο σερί παιχνίδια έχασε το προβάδισμα που διατηρούσε για σχεδόν 30 λεπτά. Το πλεονέκτημα που προσφέρεται στην Ουλμ είναι 11.5 πόντοι. Μεγάλο φαίνεται ακόμα και αν στο πρώτο ατς η διαφορά έφτασε τους 20 παραδόξως. Όμως δεν μπορούμε να ξέρουμε την ψυχολογία των παιχτών της Ουλμ που έδειξαν εξαιρετική εικόνα αλλά κατέστρεφαν την εικόνα τους στο τέλος. Επιλογή προκύπτει από τα σύνολα αγώνα και είναι το Over 157.5. Φέτος οι ομάδες έχουν δώσει πέντε παιχνίδια ήδη μεταξύ τους και η Άλμπα έχει πέντε νίκες. Στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια τα σκορ ξεπέρασαν το σημερινό όριο (90-89, 86-80, 92-87, 102-74) και το μοναδικό που ήταν Under ήταν το πρώτο ματς των πλέι-οφ που τέλειωσε 86-66 παραδόξως επειδή η διαφορά ξέφυγε πολύ στο τέλος για την Άλμπα. Ισχυροποιείται το Over από την γενική παρουσία της Ουλμ σε τέτοια ματς. Δεν ξέρει πώς να σπάσει έδρα και πάει το παιχνίδι στον δικό της ρυθμό που είναι πολύ γρήγορος. Επιλογή λοιπόν Over 157.5.

 

Για την αναμέτρηση Μπάμπεργκ – Άρτλαντ επιλέγουμε το +10.5 των φιλοξενούμενων σε απόδοση 1.90. Η παράδοση που λέει ότι το ζεύγος Μπάμπεργκ-Άρτλαντ είναι αμφίρροπο αποδεικνύεται σε αυτή τη σειρά των πλέι-οφ. Πολύ καλύτερη η Άρτλαντ και στα δύο ματς αφού το δίκαιο σκορ θα ήταν το 2-0 υπέρ της. Πάντως είναι ήδη επιτυχία της που έχει πάρει μία νίκη και δεν έπαθε αυτό που έχιε πάθει η Ουλμ η οποία ήταν καλύτερη για 30 λεπτά των δύο μέχρι τώρα αγώνων αλλά τελικά ηττάται στη σειρά 0-2. Οι book υποτιμούν και πάλι την Άρτλαντ προσφέροντάς της πλεονέκτημα 10.5 πόντων. Το +10.5 της Άρτλαντ δεν έχει καμία μπασκετική λογική για την ομάδα που έχει εμφανιστεί καλύτερα στη σειρά. Έστω και με ρίσκο το Άρτλαντ +10.5 παίζεται. Όσον αφορά τα σύνολα, πάλι για Over πάει ο αγώνας αλλά φοβίζει το προχθεσινό πεντάλεπτο που έμειναν οι δύο ομάδες στο 71-68. Επομένως μένουμε με το χάντικαπ της Άρτλαντ δηλαδή Άρτλαντ +10.5.

 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1. Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Εκλογές στην κατηγορία Εκλογές 2014 - Στοίχημα.