Παρασκευή, 16 Μάιος 2014 13:19

Επιλογές από το Final-4 της Euroleague

Γράφτηκε από τον

Η μεγάλη γιορτή της φετινής Euroleague έφτασε. Μετά από 249 παιχνίδια (256 μαζί με την προκριματική φάση του Βίλνιους) το Φόρουμ του Μιλάνου είναι έτοιμο να υποδεχθεί τις τέσσερις ομάδες που έφτασαν έως την τελική φάση της διοργάνωσης. Αυτές είναι οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μακάμπι Τελ Αβίβ και τα παιχνίδια του Final-4 θα μας απασχολήσουν στοιχηματικά.

Στο ποδοσφαιρικό κουπόνι, οι Σκανδιναβοί έχουν την τιμητική τους με δράση σε Νορβηγία, Φινλανδία και Σουηδία, ενώ στη Γαλλία ολοκληρώνεται σήμερα με την τελευταία αγωνιστική η Ligue 2.

Ειδικά στοιχήματα από την Euroleague

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά για στοίχημα από το Final 4 της Euroleague. Πρώτο χρονικά παιχνίδι είναι αυτό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη Μακάμπι Τελ Αβίν (19:00), με την επιλογή μας στην αγορά «σύνολο πόντων Άλεξ Τάιους» να είναι το Under 10.5 πόντοι σε απόδοση 1.91.  Ο Τάιους ήταν καταπληκτικός στη σειρά με την Αρμάνι και προσέφερε στην ομάδα του 13.5 πόντους ανά παιχνίδι. Γενικά ο μέσος όρος του σε 25 παιχνίδια στη σεζόν είναι 7.4 πόντους ανά παιχνίδι. Οπότε οι 13.5 πόντοι που σκόραρε απέναντι στην Αρμάνι μπορούν να θεωρηθούν παράδοξο. Επιπλέον απόψε θα συναντήσει αξεπέραστα εμπόδια απέναντι στην ίσως καλύτερη front-line του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, αυτή της ΤΣΣΚΑ. Οι περισσότεροι παίχτες της ΤΣΣΚΑ είναι ψηλά κορμιά και δημιουργούν double-team στη ρακέτα όποτε χρειαστεί. Στον αγώνα της Μόσχας δεν είχε αγωνιστεί ενώ στο 76-81 του Τελ Αβίβ αγωνίστηκε και είχε 6 πόντους. Ο Τάιους δεν είναι κάποιος εξαιρετικός αθλητής από πλευράς ταλέντου απλά έχει πολύ δυνατά φυσικά χαρακτηριστικά. Θα τα βρει σκούρα με τους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ οπότε το Under 10.5 πόντων του είναι μια καλή επιλογή. Επομένως επιλογή μας το Under 10.5 πόντοι του Άλεξ Τάιους.

Στο άλλο ματς της ημέρας, το «κλάσικο» της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης θα πάμε με το Over 4 ασίστ στην αγορά «σύνολο ασίστ Σέρχιο Ροντρίγκεζ» σε απόδοση 1.80. Ο Σέρχιο έχει 5 ασσίστ ανά παιχνίδι στην φετινή Ευρωλίγκα. Στα παιχνίδια του απέναντι στην Μπαρτσελόνα είχε 6 ασίστ στο παιχνίδι του πρώτου γύρου για την ACB, 6 ασίστ στο παιχνίδι του Σαββάτου πάλι για την ACB, 4 ασίστ στον τελικό κυπέλλου και 1 μονάχα στον αγώνα του σούπερ καπ που έγινε στην αρχή της χρονιάς. Είναι λογικό να περιμένουμε απόψε από τον Σέρχιο Ροντρίγκεζ να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της προσπάθειας της Ρεάλ για πρόκριση στον τελικό. Η ψυχολογία του αθλητή είναι στα ύψη λόγω του βραβείου που κέρδισε χθες ως MVP της χρονιάς για την Ευρωλίγκα και παρά το γεγονός ότι έρχεται από τον πάγκο τα στατιστικά είναι υπέρ του. Επομένως επιλογή αποτελεί το Over 4 ασίστ του Σέρχιο Ροντρίγκεζ.

Νορβηγική δυάδα

Στο ποδόσφαιρο, αρχίζουμε από τη Νορβηγία και τον αγώνα Χάουγκεσουντ – Οντ Γκρένλαντ με την επιλογή μας να είναι ο «1 DNB» (το ποντάρισμά μας επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας) σε απόδοση 2.20. Η Οντ Γκρένλαντ μέχρι στιγμής οφείλει την ένατη θέση στην οποία και βρίσκεται στις καλές εντός έδρας εμφανίσεις της, μιας και εκτός δεν έχει καταφέρει να νικήσει μετά από τέσσερις αγώνες. Η Χαούγκεσουντ, από την άλλη, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμα εντός έδρας μετά από τέσσερα παιχνίδια και μοιραία βρίσκεται στην προτελευταία θέση, ωστόσο θεωρούμε ότι σήμερα ήρθε η ώρα να πανηγυρίσει το παρθενικό «τρίποντο» στο γήπεδό της, απέναντι σε μία αντίπαλο που μόνο… τρόμο δεν προκαλεί. Μένουμε στη Νορβηγία, αλλά πάμε στη Β’ κατηγορία και τον «Άσσο» σε απόδοση 2.00 στην αναμέτρηση Άλτα – Στρόμεν. Η Άλτα είναι αήττητη σε τρία ματς φέτος στην έδρα της με απολογισμό δύο νίκες κα μία ισοπαλία, από τη στιγμή που η Στρόμεν μακριά από το γήπεδό της χάνει σημαντική από τη δύναμή της, έχοντας σε τρία ματς μία ισοπαλία και δύο ήττες, δεχόμενη επτά γκολ συνολικά, ενώ πέτυχε μόλις δύο.

«Αντέχει» στο Ελσίνκι η Μιλικόσκι

Επιλογή προκύπτει και από τη Φινλανδία, από τον αγώνα Ελσίνκι – Μιλικόσκι, με την πρότασή μας να είναι η Μιλικόσκι με χάντικαπ +1 σε απόδοση 2.20 (Το στοίχημά μας επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Μιλικόσκι ή ισοπαλίας. Αν η Μιλικόσκι ηττηθεί με ένα γκολ διαφορά τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας).  Τέσσερα παιχνίδια έχει δώσει η Ελσίνκι με τον Μίκα Λεκόσουο στον πάγκο, τρία στη Βεϊκαουσλίγκα και ένα στο Κύπελλο, και η επιτυχία της είναι απόλυτη καθώς έχει πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες χωρίς, μάλιστα, να δεχθεί γκολ. Την προηγούμενη αγωνιστική ταξίδεψε στο φινλανδικό Βορρά και επικράτησε δύσκολα 0-1 της Ροβανιέμι.  Εξαιρετική εκκίνηση έχει πραγματοποιήσει στο φετινό πρωτάθλημα η Μιλικόσκι και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης. Την προηγούμενη αγωνιστική υποδέχθηκε τη Γιάρο της οποίας επικράτησε 3-2, με τη νίκη της αυτή να είναι η πέμπτη στα οκτώ παιχνίδια που έχει δώσει στη Βεϊκαουσλίγκα, ενώ στα τρία υπόλοιπα μετρά δύο ισοπαλίες και μία ήττα, την οποία τη γνώρισε μακριά από το γήπεδό της από τη Μάριεχαμν με 2-1.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.