Τρίτη, 20 Μάιος 2014 14:20

Δε χάνει η Κάλμαρ, νίκες για Σόγκνταλ και Ρανχάιμ

Γράφτηκε από τον

Αναμένοντας με μεγάλη αγωνία και ενδιαφέρον τον τελικό του Champions League το Σάββατο και πιο πριν τον εναρκτήριο αγώνα για τα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος της Α1 την Πέμπτη μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού θα κινηθούμε και σήμερα σε χαλαρούς ρυθμούς επιλέγοντας αγώνες από τα σκανδιναβικά πρωταθλήματα. 

 

Δε χάνει η Κάλμαρ

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά ποδοσφαίρου με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι το Χ2 της Κάλμαρ κόντρα στη Χάκεν σε απόδοση 2.10. Είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της Allsvenskan και έχοντας πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και αν επικρατήσει της Χάκεν θα πιάσει για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή τη Μάλμε, έστω και προσωρινά, καθώς η Μάλμε θα έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Έχει την καλύτερη άμυνα με μόλις πέντε γκολ παθητικό, ενώ εκτός έδρας τα πηγαίνει περίφημα έχοντας τρεις νίκες και μία ισοπαλία με τα τέρματα να είναι υπέρ της 7-2.

Παίρνουν το «τρίποντο» Σόγκνταλ και Ρανχάιμ

Από τη Νορβηγία επιλέγουμε από την Α’ κατηγορία τον «Άσσο» της Σόγκανταλ κόντρα στην Μπραν σε απόδοση 2.25 και από τη Β’ Κατηγορία τον «Άσσο» της Ρανχάιμ με αντίπαλο τη Χοντ που πληρώνει απόδοση 2.10. Σε καλή κατάσταση βρίσκεται εδώ και περίπου 15 ημέρες η Σόγκνταλ παίρνοντας την πρόκριση για την τρίτη φάση του κυπέλλου επί της Ασάνε Ούλσετ, νικώντας τη Στάρτ με 2-1 εντός έδρας και φέρνοντας ισοπαλία 2-2 στην έδρα της Ααλέσουντ. Έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα με 18 γκολ παθητικό, όμως αρκετές φορές έχει κάνει την έκπληξη παίρνοντας βαθμό απ’ το πουθενά φτάνοντας αυτή τη στιγμή στη 12η θέση.  Η Ρανχάιμ, με την οποία θα πάμε κόντρα στη Χοντ, βρίσκει ρυθμό παιχνίδι με το παιχνίδι και παρουσιάζεται όλο και πιο βελτιωμένη. Η ομάδα του Τροντ Νόρντσταϊν την προηγούμενη αγωνιστική πέρασε με νίκη από την έδρα της Κρίστιανσουντ με 3-0. Ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αναμέτρηση, προηγήθηκε στο 58' με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ. Στο 90' έκανε το 2-0 με τον ίδιο τρόπο, ενώ ένα λεπτό αργότερα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της είναι αήττητη και έχει τρεις νίκες.

Υπερασπίζεται το +7.5 η Μπεσίκτας στον «τελικό» με Γαλατασαράι

Κλείνουμε με Μπάσκετ όπου από την Τουρκία επιλέγουμε το +7.5 της Μπεσίκτας με αντίπαλο τη Γαλατασαράι σε απόδοση 1.85. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει η παράδοση στην Τουρκία να μένει έξω από την προημιτελική φάση κάποια ομάδα που τερμάτισε στην τετράδα στην κανονική περίοδο. Πέρσι και πρόπερσι ήταν η Ούλκερ. Φέτος ήδη αποκλείστηκε η Εφές του Βαγγέλη Αγγέλου που χθες ηττήθηκε εντός από την Πινάρ 67-73. Η Γαλατασαράι είναι μία από αυτές που κινδυνεύει με απολεισμό. Τα κατάφερε το Σάββατο να «ρεφάρει» την ήττα εντός του πρώτου αγώνα αλλά για να συμβεί αυτό ζορίστηκε πάρα πολύ. Η Μπεσίκτας είναι πολύ δουλεμένη ομάδα και αυτό αποδεικνύεται από το τελείωμα που έκανε στην κανονική περίοδο. Από τις 22 Φεβρουαρίου και μετά έκανε 11 νίκες και μία μόλις ήττα, από την Τόφας 79-85. Ήταν λοιπόν πολύ πιθανό να δούμε μια πολύ κλειστή σειρά με την Γαλατασαράι. Μεγάλο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης σε όλα τα αθλήματα και πιθανώς σήμερα να τελειώσει η σειρά με ένα άλλο ένα πολύ κλειστό παιχνίδι. Στα τέσσερα φετινά παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες η κάθε μία έχει δύο νίκες, το 66-64 του Σαββάτου και 87-82 της κανονικής περιόδου για Γαλατασαράι ενώ η Μπεσίκτας έκανε το 1-0 στα πλέι-οφ με 72-70 και είχε νικήσει στην κανονική περίοδο 82-78. Υποτιμούν λοιπόν οι εταιρίες την Μπεσίκτας με το +7.5 χάντικαπ και αυτό θα είναι η επιλογή μας. Φαβορί λόγω έδρας η Γαλατασαράι αλλά όπως έχει δείξει δεν μπορεί να νικήσει εύκολα την Μπεσίκτας. Επιλογή λοιπόν το Μπεσίκτας +7.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1. Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Εκλογές στην κατηγορία Στοίχημα Εκλογές 2014 .