Σάββατο, 14 Νοέμβριος 2020 12:02

Στο... Πι και Φι: Στο προσκήνιο οι εθνικές

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Οι εθνικές ομάδες έχουν την... τιμητική τους στο κουπόνι του Σαββατοκύριακου, καθώς διεξάγονται τα ματς για το Nations League του 2020, ενώ μεσοβδόμαδα θα γίνει η τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης.

Δράση έχουμε και στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας, όσον αφορά την Ευρώπη. Στο Α’ γκρουπ του Nations League ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Βέλγιο Αγγλία και Πορτογαλία – Γαλλία. Στοιχηματικά, θα μας απασχολήσει η αναμέτρηση στο Λέουβεν, με το Βέλγιο να μην έχει το αβαντάζ της έδρας, αφού ο αγώνας διεξάγεται χωρίς θεατές, αλλά να παραμένει φαβορί για τη νίκη. Οι Βέλγοι με τρίποντο θα σφραγίσουν την πρωτιά του ομίλου, παίρνοντας ρεβάνς και για την ήττα στην Αγγλία. Νίκη για την πρωτιά στον όμιλο της, θέλει και η Ισπανία, η οποία φιλοξενείται από την Ελβετία. Η Ισπανία οδηγεί την κούρσα στον 4ο όμιλο με 7 βαθμούς, ενώ οι γηπεδούχοι είναι ουραγοί με 2 βαθμούς. Με διπλό η Ισπανία θα διατηρηθεί στην κορυφή και θα παίζει για δύο αποτελέσματα την τελευταία αγωνιστική με τη Γερμανία (6 βαθμοί). Στο β’ γκρουπ, η Νορβηγία διεκδικεί με την Αυστρία (ισόβαθμες) την πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο. Οι πρωτοπόροι θα ανταμώσουν μάλιστα μεταξύ τους την προσεχή Τετάρτη στην έδρα της Αυστρίας. Ως εκ τούτου, η Νορβηγία δεν έχει περιθώρια για απώλειες απέναντι στη ντεφορμέ και αδιάφορη βαθμολογικά Ρουμανία. Μονόπλευρο το κίνητρο και στην αναμέτρηση Σλοβενία – Κόσοβο. Οι Σλοβένοι “καίγονται” για τη νίκη, με δεδομένο ότι η Ελλάδα υπολείπεται δύο βαθμούς και την έχει στο γήπεδό της την τελευταία αγωνιστική. Το Κόσοβο δεν ελπίζει κάτι στον 3ο όμιλο του γ’ γκρουπ, ενώ θα έχει και απουσίες. Από εκεί και πέρα, στην Α’ Αγγλίας η Σάντερλαντ έχει βλέψεις ανόδου και κόντρα στην υποδεέστερη ΜΚ Ντονς έχει τον πρώτο λόγο. Οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν διπλό σε έξι εξόδους και η Σάντερλαντ που έχει 11 βαθμούς περισσότερους από την αντίπαλό της, μετρά στο γήπεδό της τρεις νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.
Στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, η Εσπανιόλ ξεχωρίζει και θεωρείται φαβορί για τον τίτλο, έχοντας 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα σε 11 αγωνιστικές. Η Φουενλαμπράδα δεν χάνει εύκολα (2 ήττες), αλλά έχει πολλές ισοπαλίες (5), όμως οι πρωτοπόροι υπερέχουν σε ποιότητα και θα τους εμπιστευτούμε.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Φουενλαμπράδα – Εσπανιόλ 2 2.00
Σάντερλαντ – ΜΚ Ντονς 1 1.90
Ελβετία – Ισπανία 2 1.92

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Βέλγιο – Αγγλία 1 2.35
Ρουμανία – Νορβηγία 2 2.20
Σλοβενία – Κόσοβο 1 1.90