Πέμπτη, 22 Μάιος 2014 16:36

Πρώτος τελικός «αιωνίων»

Γράφτηκε από τον
Πρώτος τελικός «αιωνίων»

Ξεκινούν σήμερα οι τελικοί της Α1 απόψε με το ζεύγος Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός να αναμετρώνται για ένατη συνεχόμενη χρόνια για τη στέψη του πρωταθλητή.

Πλεονέκτημα έδρας έχει ο Παναθηναϊκός αφού τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο με ρεκόρ 25-1. Ο Ολυμπιακός τέλειωσε με ρεκόρ 24-2 αλλά επειδή ξεκίνησε με -2 βαθμούς η διεκδίκηση της πρώτης θέσης ήταν κάτι το σχεδόν αδύνατο. Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στους τελικούς νικώντας 3-0 τον ΠΑΟΚ στην ημιτελική φάση. Δυσκολεύθηκε πάρα πολύ στο ΟΑΚΑ όπου πήρε τις δύο πρώτες νίκες στα τελευταία λεπτά με σκορ 89-83 και 83-77 αντίστοιχα. Στον αγώνα που έγινε στην Πυλαία τη Δευτέρα παρουσιάστηκε πιο σοβαρός και καθάρισε σχετικά εύκολα με 72-65. Παραδόξως για τους τελευταίους μήνες, κορυφαίος του ΠΑΟ στην ημιτελική σειρά ήταν ο Διαμαντίδης ο οποίος σκόραρε 17 πόντους σε κάθε ένα από τα τρία παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός φάνηκε να έχει πιο εύκολο έργο με αντίπαλο τον Πανιώνιο αφού στα δύο πρώτα παιχνίδια που έγιναν στο ΣΕΦ διέλυσε τον αντίπαλό του με 78-43 και 84-58 αντίστοιχα. Ματσάρα έγινε στη Νέα Σμύρνη την προηγούμενη Δευτέρα που ο Ολυμπιακός επικράτησε τελικά στην παράταση 93-90 ( κανονικός αγώνας 79-79) και προκρίθηκε στους τελικούς με 3-0. Ο Πανιώνιος ήταν μονίμως μπροστά στο σκορ και διατηρούσε την διαφορά άνω από τους 10 πόντους στις αρχές της τετάρτης περιόδου. Στο τέλος του αγώνα ισοφάρισε ο Μάντζαρης και έστειλε τον αγώνα στην παράταση ενώ στην παράταση ήρωας αναδείχθηκε ο Σπανούλης που σκόραρε σε τρίποντο για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του. Οι τελικοί της Α1 τελειώνουν όταν μια ομάδα φτάσει τις τρεις νίκες και διεξάγονται με το σύστημα 1-1-1-1-1 δηλαδή οι ομάδες αλλάζουν έδρα σε κάθε επόμενο παιχνίδι.Ο αποψινός πρώτος τελικός είναι η έκτη φετινή αναμέτρηση των «αιωνίων» αφού έδωσαν 2 αγώνες για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, στον ημιτελικό κυπέλλου και δύο αγώνες για το TOP-16 της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός προηγείται με 3-2 νίκες. Πήρε τα τρία παιχνίδια στην έδρα του, 58-48 για την Α1, 67-59 για το κύπελλο και 66-62 για την Ευρωλίγκα ενώ ο Ολυμπιακός πήρε το ματς του πρωταθλήματος με 55-45 και τον τελευταίο αγώνα του ΤΟΡ-16 με 68-65. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των αναμετρήσεων είναι το πολύ χαμηλό σκορ. Στο ντέρμπι του ελληνικού μπάσκετ έχουμε υψηλότερο σκορ το 133 του ΣΕΦ κάτι που δηλώνει ότι στην πραγματικότητα δεν βλέπουμε μπάσκετ.

Η σωστή πρόβλεψη για απόψε είναι το Under αλλά πως να πάει το χέρι σε όρια 136 και 137 που «σπάνε» με ένα και μόνο καλό δεκάλεπτο. Επιλογή μπορεί να βρεθεί από την πληθώρα στοιχημάτων που προσφέρει ο Stoiximan για τους τελικούς της Α1. Θα πάμε με το head-to-head Διαμαντίδης-Σπανούλης. Προσφέρεται 1.5 πόντος στον Διαμαντίδη και αυτό θα είναι η επιλογή μας. Τέτοια στοιχήματα βγαίνουν από τη στατιστική γι’αυτό και φαίνονται φυσιολογικά τις περισσότερες φορές. Όμως μιλάμε για ένα ζεύγος παιχτών που έχουν εντελώς διαφορετική συμπεριφορά στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ας αναφέρουμε τι έκαναν οι δύο αθλητές στα πέντε μεταξύ τους παιχνίδια μέχρι σήμερα. Στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος ο Διαμαντίδης είχε 16 και ο Σπανούλης είχε 2, στο δεύτερο παιχνίδι πρωταθλήματος ο Διαμαντίδης είχε 10 πόντους και ο Σπανούλης 3, στον ημιτελικό κυπέλλου ο Διαμαντίδης είχε 10 και ο Σπανούλης 8, στο πρώτο παιχνίδι του ΤΟΡ-16 ο Διαμαντίδης είχε 9 και ο Σπανούλης είχε 6 ενώ στο τελευταίο τους παιχνίδι ο Διαμαντίδης είχε 2 ενώ ο Σπανούλης είχε 9. Τέσσερα στα πέντε λοιπόν παιχνίδια ο Διαμαντίδης είχε περισσότερους πόντους από τον Σπανούλη. Επιπλέον συμπέρασμα είναι ότι ο Σπανούλης δεν παίζει καλά απέναντι στον Παναθηναϊκό αφού ούτε μία φορά δεν έφτασε διψήφιο αριθμό. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τα τρία πολύ καλά παιχνίδια που έκανε ο Διαμαντίδης στη σειρά με τον ΠΑΟΚ με ωθούν στο να επιλέξουμε το h2h υπέρ του. Head-to-head πόντοι Διαμαντίδης +1.5 vs Σπανούλης.

Δεύτερη επιλογή από τον αγώνα είναι το ρισκαδόρικο Under 4 πόντοι του Σίμονς. Πάντα έχουν ρίσκο αυτά τα τόσο μικρά όρια για παίχτη όμως ο Σίμονς στα πέντε παιχνίδια που έχει παίξει αντιμέτωπος με την γραμμή ψηλών του Παναθηναϊκού είχε 2,3, 2, 0, 3 πόντους σε μέσο όρο συμμετοχής σχεδόν 10 λεπτά ανά παιχνίδι. Στα τέσσερα από αυτά τα πέντε παιχνίδια δεν βρισκόταν καν στην ομάδα ο Σερμαντίνι ο οποίος του έχει κόψει λεπτά συμμετοχής. Όπως είναι γνωστό σε μια σειρά πλέε-οφ ο πρώτος αγώνας έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί με «σπάσιμο» έδρας αλλάζει εντελώς η σειρά. Ο Σίμονς δεν θα πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής ούτε σήμερα και όποτε βρεθεί στο παρκέ θα βρει μπροστά του πολλά προβλήματα με τους Γκιστ, Λάσμε ακόμα και με τον αναγεννημένο Μαυροκεφαλίδη. Επιλογή λοιπόν το Under 4 πόντοι του Σίμονς με το ρίσκο που εμπεριέχει.

Άσσος με κάλυψη η Βιτόρια Μπαΐα

Από τη Βραζιλία επιλέγουμε τον «Άσσο» Draw No Bet της Βιτόρια Μπαΐα με αντίπαλο την Ατλέτικο Μινέιρο σε απόδοση 1.85. Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη δυναμική που της δίνει ο κόσμος όταν αγωνίζεται εντός έδρας χάνοντας με 1-0 απ’ την Παλμέιρας πέφτοντας ακόμα περισσότερο, στη 15η θέση. Η μοναδική νίκη που έχει πετύχει ως τώρα ήταν εκτός έδρας επί της επί της Φλουμινένσε με 2-1 τη στιγμή που μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό της έχει μία ισοπαλία και μία ήττα με τα τέρματα να είναι κατά της με 3-2. Θέλει να εκμεταλλευτεί τις απουσίες της Ατλέτικο Μινέιρο, ώστε να πετύχει την πρώτη νίκη μέσα στο σπίτι της.

Με κάλυψη η Ουγγαρία

Κλείνουμε με τον Άσσο DNB της Ουγγαρίας με αντίπαλο τη Δανία που πληρώνει 2.25 σε Διεθνές Φιλικό που διεξάγεται σήμερα. Η Δανία δεν έχει νικήσει ποτέ εκτός έδρας την Ουγγαρία. Νέα σελίδα στους Ούγγρους μετά τον αποκλεισμό από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου δεν κατάφερε να περάσει τη δεύτερη Ρουμανία. Ο Ατίλα Πιντέρ πήρε το χρίσμα για να οδηγήσει την ομάδα στο Εuro και στα φιλικά του Μαΐου και του Ιουνίου αναμένεται να κάνει τις δοκιμές που θέλει για να καταλήξει στους έμπιστούς του. Ο Πιντέρ πέρασε δύο ώρες την προηγούμενη του αγώνα αναλύοντας τον αντίπαλο στο βίντεο, ενώ στην απογευματινή προπόνηση έριξε το βάρος στο τρανζίσιον. «Τα παιδιά έχουν κάνει σπουδαία δουλειά τις τελευταίες μέρες. Πιστεύω ότι θα έχουμε κέρδος από το ματς». Όλοι οι τερματοφύλακες που θα δώσουν το παρών στην αποστολή, ανάμεσά τους και ο Μέγιερι του Ολυμπιακού, δεν έχουν ξαναφορέσει τη φανέλα της Εθνικής. Ο Τζούτζακ χαρακτήρισε ποιοτική ομάδα τους Δανούς, αλλά τόνισε ότι όλη η ομάδα θέλει να δώσει χαρά στους φιλάθλους της με νίκες στα φιλικά. O Πιντέρ δεν κατάφερε να κρατήσει τα νεύρα του σε αγώνα του γιου του και τιμωρήθηκε με... μαθήματα διαχείρισης θυμού!

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1. Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Εκλογές στην κατηγορία Στοίχημα Εκλογές 2014 .