Τρίτη, 27 Μάιος 2014 14:16

Με κάλυψη η Μολδαβία, δεν χάνει η Πόντε Πρέτα

Γράφτηκε από τον

Έχοντας μπει για τα… καλά σε ρυθμούς Μουντιάλ και μετρώντας αντίστροφα για την έναρξη της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης της υφηλίου, αρχίζουν σιγά – σιγά να μας απασχολούν τα φιλικά προετοιμασίας των ομάδων που θα λάβουν μέρος στη μεγάλη γιορτή της Βραζιλίας.

Η Εθνική μας αγωνίζεται το Σάββατο κόντρα στην Πορτογαλία, ενώ σήμερα μία εκ των αντιπάλων μας στο Γ’ όμιλο η Ιαπωνία αντιμετωπίζει την Κύπρο. Η Εθνική Γαλλίας που βρίσκεται επικεφαλής του 5ου ομίλου και έχει αντιπάλους τις Ελβετία, Εκουαδόρ και Ονδούρα τεστάρεται σήμερα κόντρα στη Νορβηγία, ενώ και οι ΗΠΑ που συμμετέχουν στον 7ο όμιλο έχοντας αντιπάλους τη Γερμανία, την Πορτογαλία και την Γκάνα προετοιμάζονται αντιμετωπίζοντας το Αζερμπαϊτζάν.

Με κάλυψη η Μολδαβία

Στοιχηματικά θα μας απασχολήσει ένα φιλικό χωρίς… άρωμα Μουντιάλ. Πρόκειται για τον αγώνα Μολδαβία – Καναδάς όπου θα πάμε με τον «Άσσο» Draw No Bet σε απόδοση 1.85. Με την αναμέτρηση επί των Καναδών συνεχίζει την προετοιμασία της η ομάδα του Καράς για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου την περιμένει αρκετά δύσκολο έργο απέναντι σε Ρωσία, Σουηδία, Μαυροβούνιο, Αυστρία και Λιχτενστάιν, έστω κι αν λείπει από τον όμιλο το πολύ μεγάλο όνομα. Φυσικά δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ, κάτι μάλιστα που δεν έχει καταφέρει ποτέ στην ιστορία της, τουλάχιστον μετά το 1994 οπότε κι έγινε ανεξάρτητο κράτος.

Πέντε φιλικά έχουν δώσει εντός 2014 οι Μολδαβοί, μετρώντας τρεις ήττες και δύο νίκες, που ήρθαν στα ισάριθμα πιο πρόσφατά τους ματς μάλιστα, αλλά αμφότερα με πολύ αδύναμες ομάδες, όπως η Ανδόρα και η Σαουδική Αραβία. Το τελευταίο που έχει προργραμματιστεί πριν τα προκριματικά του Σεπτεμβρίου, είναι αυτό με το Καμερούν στις 7 Ιουνίου. Η πλειοψηφία των παικτών που βρίσκονται στην 23μελη αποστολή αγωνίζονται στη Μολδαβία (13) και στο ρωσικό πρωτάθλημα (9) και μόνο ο μέσος Ιονίτα παίζει στην ελβετική Ααράου. Από το ρόστερ της ξεχωρίζει ο αμυντικός Αλεξάντρου Επουρεάνου της Ανζί, αλλά και ο 22χρονος μεσοεπιθετικός Εγκέν Σιντορένκο με 6 γκολ στα 12 τελευταία της ματς.

Από την άλλη πλευρά σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο Καναδάς, που ψάχνει την πρώτη νίκη του μετά από 15 συνεχείς ανεπιτυχείς προσπάθειες. Η τελευταία που πανηγύρισε ήταν επί της Κούβας με 3-0 τον Οκτώβριο του 2012! Ο απολογισμός τους δε έκτοτε είναι 0-4-11, διάστημα μάλιστα όπου έχουν σκοράρει τρία γκολ όλα κι όλα σε επίσημα και φιλικά ματς! Με αυτά τα δεδομένα θα επιλέξουμε τον «Άσσο» έχοντας βέβαια την κάλυψη στην ισοπαλία, αφού με το Draw No Bet που επιλέγουμε αν ο αγώνας έρθει «Χ» μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας.

Κρατάει εκτός η Πόντε Πρέτα

Από τη Βραζιλία και συγκεκριμένα από τη Β’ Κατηγορία που σήμερα έχει έντονη δράση επιλέγουμε το Χ2 της Πόντε Πρέτα κόντρα στην Παρανά σε απόδοση 2.00. Κάποια στιγμή θα έχανε η Πόντε Πρέτα, παρόλο που κάθε αγωνιστική έκανε τα πάντα για να διευρύνει το εκπληκτικό αήττητο ρεκόρ της. Τα κατάφερε στις πρώτες 7 αγωνιστικές, αλλά δεν άντεξε εκτός έδρας κόντρα στη Σεαρά, απ' την οποία έχασε 3-2, παίζοντας με 10 παίκτες απ' το 72'. Έμειναν στους 10 πόντους οι φιλοξενούμενοι, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα έπειτα απ' τη μείωση των εσόδων απ' τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Οι πληρωμές είναι δύο μήνες πίσω, ωστόσο ο προπονητής, Ντάντο Καλβακάντι, εξήγησε: «Δε μας επηρεάζουν αυτά τα θέματα. Το ενδιαφέρον μας βρίσκεται μόνο μέσα στο γήπεδο. Ξέρουμε ότι η διοίκηση κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί». Θα τους στηρίξουμε σήμερα καθώς διαθέτουν ένα «σφιχτό» σύνολο που παλεύει όλα τα παιχνίδια και δύσκολα χάνει, αφού το 2.00 απόδοση που δίνεται το Χ2 (διπλή ευκαιρία) θεωρείται καλοπληρωμένο.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Εθνική Αγγλίας και την Εθνική Πορτογαλίας σε δύο εκπληκτικά αφιερώματα.