Παρασκευή, 30 Μάιος 2014 14:14

Νίκη για Αβαΐ, κρατά η Βέρναμο

Γράφτηκε από τον

Έχοντας μπει για τα καλά σε ρυθμούς Μουντιάλ με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση που θα λάβει χώρα στη Βραζιλία να προετοιμάζονται δίνοντας φιλικά, η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει αύριο την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Πάντως το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα αγώνες για πρωταθλήματα που δεν έχουν ολοκληρωθεί όπως η Ιρλανδία, η Β’ Ιταλίας, η Σουηδία και η Β’ Βραζιλίας.

 

«Άσσος» η Αβαΐ κόντρα στην Α Μπε Σε

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι ο «Άσσος» της Αβαΐ κόντρα στην Α Μπε Σε σε απόδοση 1.83. Δε βιάζεται να βρει τον αντικαταστάτη του Πίνγκο η διοίκηση της Αβαΐ, που προς το παρόν δείχνει εμπιστοσύνη στον Ραούλ Καμπράλ. Η ομάδα επέστρεψε στις νίκες την περασμένη αγωνιστική κόντρα στη Ναούτικο (μάλιστα εκτός έδρας), βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας, στο -5 απ' την τετράδα, μετρώντας όμως ένα ματς λιγότερο. Σύμφωνα με όσα γράφονται στη Βραζιλία, οι υποψήφιοι για τον πάγκο της Αβαΐ είναι οι Μαουρίσιο Μπαρμπιέρι (πρώτος στόχος), Μαρτσέλο Τσαμούσκα, Γκιλμάρ Νταλ Πότζο και Ντάντο Καλβακάντι. Να εκμεταλλευτεί την έδρα της θέλει η Αβαΐ για δεύτερη φορά φέτος κόντρα στην Α Μπε Σε Νατάλ, όπου επιστρέφουν οι Μαρκίνιος (ME 4/0) και Ρομπέρτο (ΕΠ 4/1).

Κρατά η Βέρναμο στην έδρα της Λιούνγκσκίλε

Από τη Β’ Σουηδίας επιλέγουμε να στηρίξουμε εκτός έδρας τη Βέρναμο που στο Χ2 κόντρα στη Λιουνγκσκίλε προσφέρεται σε απόδοση 2.05. Η Βέρναμο μετά από εννέα αγωνιστικές είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους απ’ τη Λιούνγσκιλε, παραμένοντας η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα. Η Βάρναμο έχει την τρίτη καλύτερη άμυνα με εννέα γκολ παθητικό και την τρίτη καλύτερη επίθεση με 16 τέρματα, με τον εκτός έδρας απολογισμό της να είναι μία νίκη και τρεις ισοπαλίες. Κάποια στιγμή είναι βέβαιο ότι θα γνωρίσει την πρώτη της ήττα μιας και δεν είναι και η κορυφαία ομάδα της Superettan και το έργο της στην έδρα της δυνατής Λιούνγκσκιλε είναι αρκετά δύσκολο.

Καλύτερη η Κορκ Σίτι καλύπτει το χάντικαπ του -1

Από την Ιρλανδία τέλος, θα πάμε με το -1 της Κορκ Σίτι στον αγώνα με αντίπαλο την Άθλοουν Τάουν σε απόδοση 1.89. Το στοίχημά μας επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Κορκ με δύο γκολ διαφορά. Αν η Κορκ επικρατήσει με ένα γκολ διαφορά τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας. Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα πέτυχε η Κορκ που επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας της Μπρέι παραμένοντας δεύτερη με 30 βαθμούς, δύο λιγότερους από την Ντάνταλκ και δύο περισσότερους από τη Σάμροκ. Μεσοβδόμαδα ξεκουράστηκε καθώς ο αγώνας της με τη Σάμροκ για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ αναβλήθηκε και έτσι είχε την ευκαιρία να καταστρώσει τα σχέδια της για τον αγώνα με την Αθλόουν Τάουν, όπως λογικά θα πάρει τη νίκη, ελπίζοντας σε «στραβοπάτημα» της Ντάνταλκ για να βρεθεί στην κορυφή.

 

Ημιτελικοί πλέι-οφ Ιταλίας, Over το Αρμάνι-Σάσσαρι

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ όπου από την Ιταλία επιλέγουμε το Over 160.5 σε απόδοση 1.90 στο παιχνίδι για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος ανάμεσα στην Αρμάνι Μιλάνο και την Ντιναμό Σάσσαρι. Φτάσαμε στην ημιτελική φάση των ιταλικών πλέι-οφ και τα ζεύγη είναι Αρμάνι-Σάσσαρι και Σιένα-Ρόμα με τις πρώτες να έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Τώρα αλλάζει το σύστημα και αντί από το best-of-5 που ίσχυε στην προημιτελική φάση τώρα θα ισχύσει το best-of-7 δηλαδή νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τέσσερις νίκες. Απόψε ξεκινάει τους αγώνες το ζεύγος Αρμάνι-Σάσσαρι με την Αρμάνι να έχει το πλεονέκτημα έδρας επειδή κατέλαβε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

H Αρμάνι τερμάτισε πάρα πολύ εύκολα πρώτη, καθώς στην κανονική διάρκεια έχασε τελευταία φορά στις 23 Δεκεμβρίου. Από τότε πέτυχε 19 σερί νίκες και αν προσθέσουμε και τις δύο σερί νίκες απέναντι στην Πιστόια στα πλέι-οφ, το σερί της έφτασε στο 21-0. Τελικά δυσκολεύθηκε στη σειρά με την Πιστόια αφού ηττήθηκε στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια 71-82 και 82-84 αντίστοιχα. Τελικά πήρε την αγχώδη πρόκριση στο πέμπτο ματς νικώντας 88-78.  Η Σάσσαρι έκανε το 3-0 στην προημιτελική φάση με την Μπρίντιζι και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Η Σάσσαρι έσωσε το πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο αγώνα που νίκησε 75-73 με ανατροπή. Στη συνέχεια έκανε το 2-0 άνετα με 89-62 και τέλειωσε τη σειρά στο Μπρίντιζι με 82-75 αφού πρώτα ανέτρεψε το 63-50 κατά της στις αρχές της τετάρτης περιόδου.

Οι δύο ομάδες έχουν δώσει φέτος τρία παιχνίδια. Η Αρμάνι πήρε και τα δύο στο πρωτάθλημα με 75-69 και 88-78 στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος αλλά η Σάσσαρι πήρε το πιο σημαντικό παιχνίδι μεταξύ τους, τον προημιτελικό του κυπέλλου με 82-80 που άνοιξε τον δρόμο για την κατάκτηση του τροπαίου από την ομάδα της Σαρδηνίας. Πρώτο ματς απόψε λοιπόν στον ημιτελικό σε μια σειρά που ίσως κρατήσει πολύ καιρό γιατί η Σάσσαρι αν και κατώτερη ομάδα μπορεί να νικήσει παντού. Είναι είναι σαφώς ξεκούραστη επειδή τέλειωσε τις υποχρεώσεις της στα προημιτελικά την προηγούμενη Παρασκευή ενώ η Αρμάνι έπαιξε, και μάλιστα δυνατό αγώνα την Τρίτη. Η φρεσκάδα της Σάσσαρι ευνοεί το Over 160.5 γιατί είναι ομάδα που θέλει ενέργεια για να τρέξει σε αιφνιδιασμό και να σουτάρει ασταμάτητα. Η Αρμάνι στη σειρά με την Πιστόια έδειξε μια παράδοξη συμπεριφορά, εκτός του πρώτου αγώνα, κάνοντας πάρα πολύ γρήγορες επιθέσεις τη στιγμή που δε χρειαζόταν. Τέτοιο ρυθμό θα δώσει και απόψε πιθανώς και με την πάντα πολύτιμη «τρέλα» της Σάσσαρι το Over 160.5 φαίνεται καλή περίπτωση. Επιλογή λοιπόν Over 160.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Εθνική Κροατίας και την Εθνική Βοσνίας σε δύο εκπληκτικά αφιερώματα.