Τρίτη, 03 Ιούνιος 2014 14:15

Με κάλυψη η Ελλάδα, δυάδα από Βραζιλία

Γράφτηκε από τον

Σε αμερικανικό έδαφος συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδος για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει σήμερα τη Νιγηρία πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ της Ν. Αφρικής, όπου τότε οι Έλληνες πέτυχαν την πρώτη και μοναδική νίκη σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρκετά φιλικά με τις 32 φιναλίστ να προετοιμάζονται πυρετωδώς, ώστε να είναι έτοιμες στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου που αρχίζει στις 12 Ιουνίου. Κατά τα άλλα, το στοιχηματικό ενδιαφέρον πέφτει και στη Β’ Βραζιλίας με αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

 

Νίκη με κάλυψη η Εθνική Ελλάδος

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με τον «Άσσο» Draw No Bet της Ελλάδος κόντρα στη Νιγηρία σε απόδοση 1.85. Το ισόπαλο 0-0 με τη δυνατή Πορτογαλία δίνει σήμερα τη σκυτάλη στην αναμέτρηση με τους Νιγηριανούς, ενώ το προσεχές Σάββατο (03:00) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα κοντραριστεί με τη Βολιβία ενόψει της πρεμιέρας της 14ης Ιουνίου με τους Κολομβιανούς (19:00). Στο παιχνίδι κόντρα στους Πορτογάλους η Ελλάδα δεν παρουσίασε κάτι το ιδιαίτερο στον επιθετικό τομέα στο πρώτο μέρος, όμως η αμυντική της γραμμή συνέχισε να είναι συμπαγής, το βασικό στοιχείο που επιζητά ο Φερνάντο Σάντος. Η... αποκάλυψη ήταν η πολύ καλή εμφάνιση του Γιάννη Φετφατζίδη, με τον νεαρό εξτρέμ να δείχνει στον Σάντος ότι μπορεί να τον υπολογίζει βάσιμα για τα «φτερά» της επίθεσης. Στη χθεσινή προπόνηση επί αμερικανικού εδάφους η Ελλάδα επιδόθηκε αρχικά σε ασκήσεις τακτικής, ενώ ακολούθησε δίτερμα με «ανακατεμένη» την τράπουλα. Σχεδόν σίγουρη θεωρείται η χρησιμοποίηση από την αρχή του Βαγγέλη Μόρα στη θέση του τραυματία Παπασταθόπουλου (προλαβαίνει πιθανότατα την πρεμιέρα), ενώ ο Σάντος αναμένεται να κάνει και αλλαγές στη «γραμμή κρούσης», προκειμένου να τεστάρει περισσότερους συνδυασμούς παικτών.

Over 2.5 στον Τσεχία - Αυστρία

Συνεχίζουμε με τα Διεθνή Φιλικά και επιλέγουμε από την αναμέτρηση Τσεχία – Αυστρία το Over 2.5 σε απόδοση 2.20. Όπως το προηγούμενο Μουντιάλ, έτσι κι αυτό της Βραζιλίας οι Τσέχοι θα το παρακολουθήσουν από το... σπίτι, με τελευταία τους παρουσία να είναι εκείνη του 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας. Βέβαια το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να πάρουν καν τη 2η θέση, τερματίζοντας πίσω από την Ιταλία και τη Δανία, μόνο ως αποτυχία μπορεί να θεωρηθεί, μένοντας στο -1. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο επόμενο Euro, με τις υποχρεώσεις τους στα προκριματικά να αρχίζουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και το έργο τους αναμένεται αρκετά δύσκολο παλεύοντας λογικά με την Τουρκία για τη 2η θέση, αφού η Ολλανδία είναι το απόλυτο φαβορί (Ισλανδία, Καζακστάν και Λετονία οι άλλες τρεις). Από τον περασμένο Οκτώβριο έχει δώσει τρία φιλικά η ομάδα του Βρμπα, με πιο πρόσφατο αυτό στο Ελσίνκι με τη Φινλανδία, όπου ήρθε ισόπαλη 2-2. Συμπλήρωσε έτσι αήττητο πέντε αγώνων, επίσημων και φιλικών (3-2-0), σκοράροντας στους τέσσερις εξ αυτών τουλάχιστον δύο γκολ. Τα πέντε από τα επτά τελευταία της ματς έληξαν Over 2,5. Επίσης εκτός τελικής φάσης του Μουντιάλ οι Αυστριακοί, που ήταν έτσι κι αλλιώς πάντως το μεγάλο αουτσάιντερ σε όμιλο με Γερμανία, Σουηδία, Ιρλανδία, Καζακστάν και Νήσοι Φερόε. Παρ' όλα αυτά η παρουσία τους κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική και το γεγονός ότι τερμάτισαν μόλις τρεις βαθμούς πίσω από την πρώτη δυάδα, αφήνει σίγουρα υποσχέσεις για το μέλλον. Έχει πάντως την ευκαιρία για... ρεβάνς από τους Σουηδούς το συγκρότημα του Κόλερ, αφού τους βρίσκει εκ νέου μπροστά του για τα προκριματικά του Euro της Γαλλίας το 2016, με τη Ρωσία να φαντάζει ως φαβορί και το Μαυροβούνιο να είναι επίσης ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος (Μολδαβία, Λιχτενστάιν οι άλλες δύο). Στο πρόσφατο φιλικό (30/5) στο Ίνσμπρουκ με την Ισλανδία έμεινε στο 1-1, μένοντας αήττητη για τέταρτο σερί ματς, παρ' ό,τι είχαν προηγηθεί πολύ δυνατές αναμετρήσεις με Ουρουγουάη και ΗΠΑ.

Νίκες για Σαμπάιο Κορέα και Α Μπε Σε

Από τη Β’ Βραζιλίας επιλέγουμε δύο άσσους σε υψηλές αποδόσεις. Πρόκειται για τη νίκη της Σαμπάιο Κορέα κόντρα στην Αμέρικα Νατάλ σε απόδοση 1.95 και της Α Μπε Σε με αντίπαλο τη Ναούτικο σε απόδοση 1.97. Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνουν τα πράγματα για τη Σαμπάιο Κορέα, που αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις στις πρώτες 8 αγωνιστικές (χρωστάει ένα ματς). Οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, τα δύο εκ των οποίων κέρδισαν κόντρα σε Λουβερντένσε (1-0) και Πορτουγκέσα (4-1). Την περασμένη αγωνιστική πήραν εντός έδρας 2-2 εναντίον της ποιοτικής Σεαρά, έφτασαν τους 12 πόντους και βρίσκονται στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Θέλουν να πάνε στη διακοπή του πρωταθλήματος με μια νίκη κόντρα στην Αμέρικα Νατάλ, που θα τους φέρει ακόμη πιο μακριά απ' τη ζώνη του υποβιβασμού. Επιστρέφουν οι Ιλτίνιο (ΜΕ 6/0) και Λουίζ Οτάβιο (AM 0/0).

Αναφορικά με την Α Μπε Σαντάλ στάθηκε γρήγορα στα πόδια της, μόλις μερικές ημέρες έπειτα απ' τη «σφαλιάρα» από την Οέστε. Οι γηπεδούχοι πέρασαν νικηφόρα από την έδρα της Αβαΐ, επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα και έφτασαν τους 16 πόντους, έναν λιγότερο από Αμέρικα Μινέιρο και Τζόινβιλ, δύο λιγότερους απ' την πρωτοπόρο Σεαρά. Σήμερα επιστρέφουν στο γήπεδο τους και θέλουν να το εκμεταλλευτούν, έτσι ώστε να πάνε στη διακοπή του πρωταθλήματος με χαμόγελα και ενδεχόμενη παρουσία στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Σημαντικές οι επιστροφές στην επίθεση, διαθέσιμοι ξανά οι Μπέτο (ΕΠ 5/1) και Ντενίς Μάρκες (ΕΠ 6/4).

Ξανά κλειστό το Μάλαγα-Γκραν Κανάρια, μένει ζωντανή η Όλντενμπουργκ

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ όπου για την Ισπανία θα πάμε με το +6.5 της Γκραν Κανάρια κόντρα στην Ουνικάχα Μάλαγα σε απόδοση 1.90. Σήμερα στη Μάλαγα θα μάθουμε ποια θα είναι η τέταρτη ομάδα που θα προκριθεί στους ημιτελικούς των πλέι-οφ και θα αγωνιστεί απέναντι στη Ρεάλ με μειονέκτημα έδρας. Το άλλο ζευγάρι είναι ήδη γνωστό, μετά το χθεσινό 87-84 της Βαλένθια επί της Καχασόλ, και είναι Βαλένθια-Μπαρτσελόνα. Δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι δραστικά σήμερα στη Μάλαγα. Οι δύο ομάδες θα δώσουν μία τρομερή μάχη για την πρόκριση. Οι ομάδες είναι παρόμοιες, σχεδόν ίδιας δυναμικότητας απλά μεγαλύτερο όνομα είναι η Μάλαγα λόγω συμμετοχής στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια με εξασφαλισμένο συμβόλαιο. Στην κανονική περίοδο η διαφορά τους ήταν μόνο μία νίκη αποτέλεσμα ενός αρνητικού σερί που έκανε η Γκραν Κανάρια λίγο πριν το τέλος. Αν ο αγώνας πάει σε πολύ αργό ρυθμό όπως τα τέσσερα προηγούμενα που έχουν παίξει οι δύο ομάδες, τότε είναι δύσκολο για κάποιον να ξεφύγει και να καθαρίσει εύκολα. Αναμένεται να δούμε πολλές εναλλαγές προβαδίσματος και άγχος μέχρι το τέλος. Θα πάμε λοιπόν με το +6.5 της Γκραν Κανάρια που δείχνει μεγάλο. Βέβαια υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σπάσει ένα χάντικαπ στο τέλος όπως στον πρώτο αγώνα που δινόταν πάλι +6.5 στην Γκραν Κανάρια και το 78-70 έγινε με βολές στα 0.9” πριν το τέλος χωρίς λόγο (έτσι χάλασε και το Under 146.5 που είχαμε τότε ως επιλογή). Πάρα πολύ σημαντικό γεγονός για την Γκραν Κανάρια είναι η καλή κατάσταση που δείχνει να βρίσκεται ο πολυτιμότατος Όλιβερ που είναι ο βασικός οργανωτής της ομάδας. Επομένως πάμε για ένα τρίτο κλειστό ματς και η επιλογή είναι Γκραν Κανάρια +6.5.

Για τη Γερμανία κρατάμε το +4.5 της Όλντενμπουργκ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου σε απόδοση 1.88. Προηγείται λοιπόν 2-1 η Μπάγερν και η σειρά επιστρέφει στο Όλντενμπουργκ. Η ψυχολογία της Όλντενμπουργκ είναι πολύ ψηλά με τη νίκη που πέτυχε στο Μόναχο και θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει σε 2-2 ώστε να πάει σε τελευταίο ματς ξανά στο Μόναχο να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο. Η Μπάγερν έχει προβλήματα λόγω της απουσίας του Τζέντοβιτς και αν εξαιρέσουμε τον πρώτο αγώνα δεν δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση από την αντίπαλό της. Όπως την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα θα πάμε με την έδρα και το πλεονέκτημα των 4.5 πόντων που προσφέρεται στην Όλντενμπουργκ. Σε τέτοια φάση που βρισκόμαστε στα πλέι-οφ και με την εικόνα που έχουμε από αυτό το ζεύγος έπρεπε τουλάχιστον να προσφέρονται στα ίσια τα lines του στοιχήματος. Το γεγονός ότι η Μπάγερν δίνεται παντού φαβορί έχει να κάνει με το όνομα. Την προηγούμενη εβδομάδα, στο 74-72 της Μπάγερν στο ίδιο γήπεδο, η Μπάγερν ήταν πίσω σε όλο τον αγώνα και έκανε ανατροπή στο τέλος. Στην κανονική περίοδο είχαμε εύκολη νίκη της Όλντενμπουργκ με 87-72 και γενικά η γηπεδούχος έχει μια πολύ ισχυρή έδρα με τρεις ήττες μονάχα σε 17 παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Οπότε αναμένεται και σήμερα ένα κλειστό παιχνίδι με το νικητή πιθανώς να καθαρίζει στο τέλος. Επιλογή η Όλντενμπουργκ +4.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος και διαβάστε τα μοναδικά αφιερώματα για την Εθνική Νιγηρίας, την Εθνική Ελβετίας και όλες τις ομάδες του Μουντιάλ.