Πέμπτη, 05 Ιούνιος 2014 17:00

Τα Μακροχρόνια στοιχήματα του Μουντιάλ

Γράφτηκε από τον

Ημέρα ξεκούρασης σήμερα για τους παίκτες του στοιχήματος, καθώς η δράση είναι μηδαμινή, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ασχοληθούμε πιο διεξοδικά με τα μακροχρόνια στοιχήματα του Μουντιάλ 2014.

 

Δυνατό σημείο με Βραζιλία

Αρχίζουμε τα μακροχρόνια προγνωστικά για το Μουντιάλ 2014 με το δυνατό σημείο που είναι «Να φτάσει η Βραζιλία στα ημιτελικά» σε απόδοση 1.85. Ήρθε η ώρα που οι «Pentacampeões» (πέντε φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές) θα φιλοξενήσουν το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά στην πατρίδα τους, στη χώρα που είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ποδόσφαιρο και τη σάμπα. Με μία ομάδα διαφορετική από ότι την έχουμε συνηθίσει αλλά και με παράσημο την κατάκτηση του Confederations Cup, η Σελεσάο έχει έναν στόχο και μόνο: την κατάκτηση του 6ου Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία της. Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που μπορεί να διαθέτει πολύ ταλέντο, όμως η κύρια διαφορά είναι πως δεν είναι τόσο… «Βραζιλία» στον τρόπο παιχνιδιού. Μπορεί να έχει εξαιρετικές αρετές στην επίθεση όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν προσέχει και τα μετόπισθεν. Μία Βραζιλία πιο... Ευρωπαία.

Στηρίζουμε Βέλγιο και Βοσνία

Δύο ακόμα δυνατά στοιχήματα είναι «Να φτάσει το Βέλγιο στα προημιτελικά» σε απόδοση 2.10 και «Να προκριθεί η Βοσνία από τον όμιλο» που πληρώνει 1.90. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» του Μαρκ Βίλμοτς είναι αυτό που λέμε η πιο hot ομάδα της διοργάνωσης. Με ποδοσφαιριστές σε πολύ καλή ηλικία, φοβερή ποιότητα σε κάθε γραμμή και με πολύ μεγάλη συνοχή ίσως αποτελέσουν την χρυσή γενιά των Βέλγων φτάνοντας πιο μακριά ακόμα και από την 4η θέση στο Μουντιάλ του 1986. Στην προκριματική φάση απλά εντυπωσίασε και πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο της με σχετική ευκολία. Πολύ δεμένη ομάδα, με ποικιλία στο παιχνίδι της και φυσικά ορισμένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης. Ενώ ήδη αποτελούσαν μέλη της Εθνικής Βελγίου οι Φερμέλεν, Κομπανί, Βίτσελ, Φελαϊνί και Μιραλάς τώρα ήρθαν να προστεθούν οι Αζάρ, Ντε Μπρούινε, Κουρτουά και Λουκάκου στην 12 συμμετοχή των «Κόκκινων Διαβόλων» σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Βοσνία στο πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο θέλει να κάνει αίσθηση και με τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει μπορεί να κάνει εκπλήξεις. Την γνωρίσαμε λίγο καλύτερα μέσα από τα παιχνίδια με αντίπαλο την Ελλάδα αλλά και γενικότερα μέσα από την πορεία στον όμιλο της Εθνικής μας στα προκριματικά. Σε 10 παιχνίδια μία ισοπαλία, μία ήττα και 8 νίκες. Η δίψα για διάκριση έδωσε τεράστιο κίνητρο στον Τζέκο και την παρέα του. Το εισιτήριο για την Βραζιλία το κέρδισε με την αξία της και με την φανταστική επιθετική της αποτελεσματικότητα. Μία ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές όμως δίχως πολλές παραστάσεις μπορεί να καταφέρει πολλά, μπορεί όμως και να μην καταλάβει που βρίσκεται και τι πάει να πετύχει. Ο τεχνικός της ομάδας Σαφέτ Σούσιτς βρίσκεται στο τιμόνι μία πενταετία και έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που επιτίθεται και αμύνεται αρμονικά. Φυσικά υπάρχουν κάποιοι παίκτες κλειδιά που αλλάζουν τις ισορροπίες και ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα. Αν προσεχθούν αυτοί τότε η Βοσνία – Ερζεγοβίνη βραχυκυκλώνει.

Καλύτερη ομάδα Ασίας και Ωκεανίας η Ιαπωνία

Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοίχημα είναι «Να είναι η Ιαπωνία η καλύτερη ομάδα Ασίας και Ωκεανιας» που πληρώνει 2.00. Ανταγωνιστές η Ν. Κορέα, το Ιράν και η Αυστραλία. Αλμπέρτο Τζακερόνι στην Άπω Ανατολή. Θα μπορούσε να είναι και τίτλος ταινίας, όμως δεν είναι. Είναι η εμπειρία, οι γνώσεις, η τακτική που σε συνδυασμό με την απίθανη φυσική κατάσταση αλλά και το ταλέντο συναντιούνται σε αυτόν τον επιτυχημένο (μέχρι στιγμής) γάμο. Ο Ιταλός προπονητής ανέλαβε το δύσκολο έργο να κοουτσάρει μία ομάδα που ενώ είχε πολύ υψηλές απαιτήσεις δεν κατάφερνε να φτάσει μακριά αφήνοντας μία πικρή γεύση στο γιαπωνέζικο κοινό. Η αλήθεια είναι πως άργησαν να βρουν τα πατήματα τους Τζακερόνι και παίκτες - όμως από την στιγμή που αυτό έγινε, δείχνουν μία πολύ δυσκολοκατάβλητη ομάδα που είναι πολύ επικίνδυνη σε γρήγορο τέμπο παιχνιδιού. Στην 5η εμφάνιση της σε Παγκόσμιο Κύπελλο ελπίζει να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται ξεπερνώντας την εντυπωσιακή πορεία της στην προηγούμενη διοργάνωση στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής το 2010 που αποκλείστηκε στα πέναλτι στην φάση των 16 από την Παραγουάη.

Πρώτος σκόρερ Μουντιάλ Ιγουαΐν ή Νεϊμάρ

Αναφορικά με τον πρώτο σκόρερ του Μουντιάλ θα πάμε ως βασική μας επιλογή με τον επιθετικό της Αργεντινής Γκονζάλο Ιγουαΐν που πληρώνει απόδοση 23.00, αλλά και με τον Νεϊμάρ της Εθνικής Βραζιλίας σε απόδοση 12.00. Ως δεύτερη επιλογή θα κρατήσουμε τον Ρομέλου Λουκάκου που προσφέρεται σε απόδοση 34.00.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος και διαβάστε τα μοναδικά αφιερώματα για για όλες τις ομάδες του Μουντιάλ.