Δευτέρα, 16 Ιούνιος 2014 14:51

Νίκη για Γερμανία, με κάλυψη η Γκάνα, γκολ στο Ιράν-Νιγηρία

Γράφτηκε από τον
Νίκη για Γερμανία, με κάλυψη η Γκάνα, γκολ στο Ιράν-Νιγηρία

Μετά την Αργεντινή που μπήκε με το… δεξί στο Μουντιάλ νικώντας χθες το βράδυ 2-1 τη Βοσνία, σήμερα ρίχνονται στη μάχη ακόμα δύο δυνατές ομάδες οι οποίες μάλιστα παίζουν μεταξύ τους. Ο λόγος για ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, τη Γερμανία που αντιμετωπίζει την παραδοσιακή ποδοσφαιρική δύναμη Πορτογαλία. Η μέρα ολοκληρώνεται με δύο ακόμα αναμετρήσεις, καθώς στις 01:00 η Γκάνα αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ, ενώ πιο νωρίς στις 22:00 αγωνίζονται Ιράν και Νιγηρία.

 

Νίκη για Γερμανία με σκόρερ το Μίλερ

Αρχίζουμε τα σημερινά μας Προγνωστικά Μουντιάλ 2014 με τον «Άσσο» της Γερμανίας κόντρα στην Πορτογαλία σε απόδοση 2.17. Από το παιχνίδι θα πάμε και με σκόρερ anytime (σ.σ: ένα στοίχημα που μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά καθώς σε 4 προβλέψεις σκόρερ έχουν επιβεβαιωθεί οι 3), επιλέγοντας τον Τόμας Μίλερ σε απόδοση 3.20. Ο Λεβ παρουσίασε στα προκριματικά μία εκρηκτική ομάδα που με άξονα την ταχύτητα, την ανάπτυξη από τα φτερά και την συνοχή των γραμμών… σκόρπισε κάθε αντίπαλο της. Στους ίδιους αγωνιστικούς άξονες θα βασιστεί και στο Μουντιάλ διαθέτοντας μια νεανική, αθλητικότατη ομάδα. Η Γερμανία μπορεί να πιέσει, να ρίξει… ξύλο, να δώσει ταχύτητα στο παιχνίδι της και να εκμεταλλευτεί όλο το πλάτος του γηπέδου αφού διαθέτει παίκτες με πληθωρικά αγωνιστικά/τακτικά χαρακτηριστικά. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού της είναι το γρήγορο τέμπο, η άμεση τροφοδότηση της επιθετικής τριάδας του 4-2-3-1 και ο δυναμισμός στον χώρο του κέντρου. Οι εναλλαγές των θέσεων μεταξύ των Γκέτσε και Οζίλ αναμένεται να δώσουν ποικιλία επιλογών στο αμυντικό μισό των αντιπάλων, ενώ η παρουσία του Μίλερ στην κορυφή της επίθεσης δημιουργεί συνθήκες για καλύτερες συνεργασίες μέσα στο… κουτί του αντιπάλου. Είναι σαφές ότι η Γερμανία θα κληθεί να αντιμετωπίσει κλειστές άμυνες κι ο Μίλερ, έχει αποκτήσει την εμπειρία της θέσης απέναντι σε κλειστές άμυνες μετά την φετινή σεζόν υπό της οδηγίες του Γκουαρντιόλα. Η Γερμανία, όπως κάθε ομάδα, έχει ξεκάθαρα τρωτά σημεία: την έλλειψη καθαρού επιθετικού (πλην του 36χρονου Κλόζε) που δημιουργεί ερωτηματικά ως προς την ύπαρξη ρεαλιστικού plan B όταν η αμυντική γραμμή του αντιπάλου θα αντιδρά σωστά απέναντι στην πίεση. Ο Γκόμεζ δεν θα γεμίζει την περιοχή και λογικά οι σέντρες θα εκλείψουν. Η ικανότατη αμυντική γραμμή της Πορτογαλίας αποτελεί το καλύτερο τεστ ως προς τα παραπάνω.

 

Με Draw No Bet η Γκάνα

Από το άλλο ματς του 7ου ομίλου κρατάμε τον «Άσσο» Draw No Bet της Εθνικής Γκάνας κόντρα στις ΗΠΑ σε απόδοση 1.92. Γκάνα και Αμερική θα παίξουν μόνο για την νίκη αν θέλουν να έχουν ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης από έναν όμιλο που δεσπόζουν οι Γερμανία και Αμερική.

Η αναμέτρηση παρουσιάζει σημαντικό τακτικό ενδιαφέρον με τα θετικά στοιχεία των δύο ομάδων να αλληλοσυγκρούονται και να δημιουργούν συνθήκες για μία ωραία αναμέτρηση – αντεπιθέσεις vs. set παιχνίδι. Η Γκάνα διαθέτει παίκτες που μπορούν να παίξουν εκπληκτικά την κόντρα και αυτό θα είναι το κύριο στοιχείο που θα προσπαθήσει να τονίσει ο Κουέσι Άπια στην τακτική της ομάδας του. Η ομάδα διαθέτει ταχύτατη επιθετική τριάδα με κύριο χαρακτηριστικό τα αθλητικά προσόντα και την δύναμη. Οι κεντρικοί χαφ έχουν σωστές τοποθετήσεις, είναι καλοί στο εναέριο παιχνίδι ενώ δεν στερούνται τεχνικής – στοιχεία που τα βρίσκεις πολύ δύσκολα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

 Η δυάδα των κεντρικών αμυντικών χαφ αποτελεί και το κινητήριο μοχλό της εν γένει ομαδικής λειτουργίας της ομάδας, τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση ενώ ο… πολύς Μπόατενγκ αναλαμβάνει τους πιο εξεζητημένους τακτικούς ρόλους στο παιχνίδι. Το πλάνο φαίνεται να είναι ξεκάθαρο: μεγάλο βάθος στην άμυνα, κοντά οι γραμμές και γρήγορη μεταφορά την μπάλας από την άμυνα στην επίθεση με σκοπό την εκμετάλλευση των όποιων κενών χώρων στην άμυνα των αντιπάλων – ειδικά στα φτερά. Στη φάση της άμυνας οι αθλητικοί εξτρέμ θα ντουμπλάρουν τους αντιπάλους στις πλευρές, ενώ ο Μπόατεγκ θα αναλάβει να συνδέσει τις γραμμές και να βοηθήσει την ανασταλτική λειτουργία με την περίσσια ενέργεια που τον χαρακτηρίζει.

 

Πολλά γκολ στο Ιράν – Νιγηρία

Κλείνοντας από το παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία του 6ου ομίλου θα πάμε με το Over 2 γκολ στον αγώνα Εθνική Ιράν - Εθνική Νιγηρία σε απόδοση 1.95. Το στοίχημά επιβεβαιώνεται σε περίπτωση επίτευξης τριών (3) γκολ. Αν στον αγώνα μπούνε δυο γκολ τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμά. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η εν λόγω αναμέτρηση θα είναι η χειρότερη έως τώρα στην διοργάνωση – κύριος λόγος για αυτή την πεποίθηση είναι η αμυντική διάθεση του Ιράν αλλά και η γενικότερη επιθετική δυστοκία των επιθετικών της Νιγηρίας. Παρά τις θεωρητικές τακτικές σταθερές, οι αποδόσεις του over δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες για δύο ομάδες (ειδικά το Ιράν) που μπορεί να μην επιδίδονται στο σκοράρισμα, αλλά δεν διαθέτουν τα στοιχεία ώστε να μείνουν συγκεντρωμένες και fit στον στόχο για ολόκληρο το 90λεπτο. Η θεωρία θέλει τις δύο ομάδες να παρουσιάζουν ένα παιχνίδι κλειστό με λίγα γκολ και ελάχιστες συγκινήσεις. Η στοιχηματική αλήθεια από την άλλη είναι ότι οι αποδόσεις των οver 2 και οver 2.5 είναι προκλητικές αν αναλογιστεί κανείς την έλλειψη φυσικής κατάστασης των Ιρανών, το δυναμικό pressing των Νιγηριανών και την ασταθέστατη άμυνα των αφρικανών που έχει τα… φόντα να δεχθεί γκολ ακόμα και από την ομάδα ακίνδυνη ομάδα του εμβληματικού Νεκουνάμ.

 Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος και διαβάστε τα μοναδικά αφιερώματα για όλες τις Εθνικές ομάδες.