Τρίτη, 08 Ιούνιος 2021 11:43

ΠΟΛΟ: Ο ΝΟΚ ξεκίνησε τα ματς στην Α2 ανδρών

Γράφτηκε από τον
ΠΟΛΟ: Ο ΝΟΚ ξεκίνησε τα ματς στην Α2 ανδρών

Τα πρώτα ματς για το πρωτάθλημα της Α2 πόλο ανδρών έδωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας “Ο Ποσειδών”, σημειώνοντας μια ισοπαλία με το Μίλωνα και δύο ήττες από τη ΝΕ Πατρών και το ΝΟ Πατρών, στους αγώνες της πρώτης φάσης που έγιναν στην Πάτρα.

Το φετινό πρωτάθλημα διεξάγεται σε μορφή τουρνουά και σε τρεις συνολικά φάσεις και όχι με έδρες, όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι λόγω της πανδημίας. Γι’ αυτό και φέτος δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα από την Α2 κατηγορία (όπως και από την Α1), ενώ στην Α1 θα ανέβουν οι δύο πρώτες ομάδες. Η Β’ φάση θα πραγματοποιηθεί στις 2-4/7 και οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο, σύνολο οκτώ ομάδες, θα συμμετέχουν στην Γ’ φάση στις 16 - 19/7 χωρισμένοι σε δύο ομίλους των τεσσάρων.
Θυμίζουμε, ότι ο ΝΟΚ την αγωνιστική σεζόν 2018-19 κέρδισε την άνοδο στην Α2, όπου αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του. Το πρωτάθλημα όμως λόγω των μέτρων που πάρθηκαν κατά της πανδημίας. διακόπηκε και οι ομάδες επέστρεψαν το Σαββατοκύριακο στην δράση, μετά από απραξία πολλών μηνών. Ο ΝΟΚ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του με νεανική σύνθεση , λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων των έμπειρων παικτών, που δεν τους επέτρεψαν να αγωνιστούν στην Πάτρα. Η παρουσία της καλαματιανής ομάδας, που συμμετείχε στον 4ο όμιλο, κρίνεται ικανοποιητική.
Τα παιδιά από τα τμήματα υποδομής πήραν χρόνο συμμετοχής και άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις.
Την ομάδα στην Πάτρα συνόδευσαν ο προπονητής Στάθης Μπακολιάς, και η έφορος Λυδία Εξηνταβελώνη.

Το φιλμ των αγώνων του ΝΟΚ

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ - ΝΟΚ 11 -9
Οκτάλεπτα: (1 - 0, 2 - 2, 3 - 3, 5 - 4)
Αποβολές: 9 υπέρ και 9 κατά
Πέναλτι: 2 κερδισμένα για το ΝΟΚ και 2 για την ΝΕΠ
Σκόρερ: Από τρία τέρματα πέτυχαν οι Παναγιώταρος και Καρπέτας και από ένα Θεοδωρακόπουλος, Ναζίρης και Αγγελής.
Το παιχνίδι ήταν αρκετά δυνατό με την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, να έχει πολύ άσχημα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω (2 στα 9), σε αντίθεση με την αντίπαλη ομάδα που εκμεταλλεύτηκε σε μεγαλύτερο ποσοστό το πλεονέκτημα που είχε. Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, με τρία τέρματα κατάφερε να μειώσει στο γκολ στο τέλος της τρίτης περιόδου.
Στην τέταρτη περίοδο η καλαματιανή ομάδα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που είχε για να κερδίσει το παιχνίδι.
ΝΟΚ: Παπασταθόπουλος Γιάννης, Θεοδωρακόπουλος Στέλιος, Αντωνόπουλος Θανάσης, Κουτουβάκης Νίκος, Κουτσιαλής Αριστοτέλης, Ναζίρης Ραφαήλ, Διαμαντόπουλος Διαμαντής, Τραγγανίδας Βασίλης, Παναγιώταρος Νίκος, Καρπέτας Κώστας, Γιαννουλάτος Ηλίας, Αγγελής Κώστας, Μακρής Μιχάλης, Σούμπλης Μιχάλης, Δημόπουλος Θάνος

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ - ΝΟΚ 18 - 6
Οκτάλεπτα: 5 - 2, 3 - 1, 5 - 1, 5 – 2
Αποβολές: 5 αποβολές υπέρ, 5 κατά και από δύο πέναλτι κερδισμένα για κάθε ομάδα.
Σκόρερ: Από δύο τέρματα οι Θεοδωρακόπουλος και Παναγιώταρος και από ένα τέρμα οι Διαμαντόπουλος και Δημόπουλος.
Απέναντι στην πολύ δυνατή ομάδα του ΝΟΠ η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας πάλεψε όσο μπορούσε το παιχνίδι. Οι δυνατότητες της αντίπαλης ομάδας που λογικά θα διεκδικήσει και την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία, δεν άφησαν περιθώρια στην τοπική μας ομάδα να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
ΝΟΚ: Μακρής Μιχάλης, Θεοδωρακόπουλος Στέλιος, Αντωνόπουλος Θανάσης, Κουτουβάκης Νίκος, Κουτσιαλής Αριστοτέλης, Ναζίρης Ραφαήλ, Διαμαντόπουλος Διαμαντής, Τραγγανίδας Βασίλης, Παναγιώταρος Νίκος, Καρπέτας Κώστας, Γιαννουλάτος Ηλίας, Χριστόφορος Παναγιώτης, Παπασταθόπουλος Γιάννης, Σούμπλης Μιχάλης, Δημόπουλος Θάνος

ΝΟΚ - ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ 10 - 10
Οκτάλεπτα: 2 - 3, 2 - 2, 5 - 2, 1 – 3
Αποβολές:5 υπέρ και 3 κατά και τρία πέναλτι κερδισμένα για τον Μίλωνα
Σκόρερ: Καρπέτας τρία τέρματα, Δημόπουλος και Παναγιώταρος από δύο τέρματα και Θεοδωρακόπουλος, Κουτουβάκης, Κουτσιαλής, από ένα τέρμα.
Παιχνίδι για γερά νεύρα το ματς με τον Μίλωνα. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης προηγήθηκε 2-3 στην πρώτη περίοδο και 4-5 στην δεύτερη με τον ΝΟΚ να βελτιώνει την άμυνά του και να παίρνει προβάδισμα 9-7 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Μίλωνα πέτυχε ένα σερί 3-0 παίρνοντας το προβάδισμα αλλά οι παίκτες του ΝΟΚ κυνηγώντας το παιχνίδι μέχρι το τέλος κατάφεραν εννιά δευτερόλεπτα πριν την λήξη να ισοφαρίσουν με γκολ του Παναγιώταρου.
Στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΝΟΚ αγωνίστηκαν οι: Παπασταθόπουλος Γιάννης, Θεοδωρακόπουλος Στέλιος, Χριστόφορος Παναγιώτης, Κουτουβάκης Νίκος, Κουτσιαλής Αριστοτέλης, Ναζίρης Ραφαήλ, Διαμαντόπουλος Διαμαντής, Περδικέας Παναγιώτης, Παναγιώταρος Νίκος, Καρπέτας Κώστας, Γιαννουλάτος Ηλίας, Αγγελής Κώστας, Μακρής Μιχάλης, Ρούσσης Παναγιώτης, Δημόπουλος Θάνος).

Η ομάδα των παίδων

Την αρχή στις επίσημες υποχρεώσεις είχε κάνει το Μάιο η ομάδα παίδων του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας,, η οποία συμμετείχε στην Α’ φάση του πρωταθλήματος παίδων που έγινε από 21 έως 23/5 στην Πάτρα με αντιπάλους τους: ΝΟ Πατρών, ΝΕ Πατρών, ΝΑΟ Κέρκυρας, ΝΟ Ναυπλίου και ΝΟ Αργοστολίου. Τα αποτελέσματα της καλαματιανής ομάδας ήταν τα εξής: ΝΟΚ - ΝΑΟ Κέρκυρας 19-9, ΝΟΚ - ΝΕΠ 24-7, ΝΟ Αργοστολίου – ΝΟΚ 2-24, , ΝΟΚ - ΝΟ Ναυπλίου 10-15 και ΝΟΠ - ΝΟΚ 22-5
Στην αποστολή του ΝΟΚ στην Πάτρα όπου αγωνίστηκε με αρκετές ελλείψεις παιδιών συμμετείχαν οι: Γιάνναρης Γιώργος, Σπαράγγης Κώστας, Γκουργκενίτζε Γιώργος, Χονδρός Παναγιώτης, Φραγκούλης Στάθης, Τσακαλάκος Άγγελος, Τσίρτσης Μάριος, Μέγγος Γιώργος, Περδικέας Παναγιώτης, Ζησιμόπουλος Γιάννης.
Την ομάδα στην Πάτρα συνόδευσαν ο προπονητής Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέττο και η έφορος Λυδία Εξηνταβελώνη..