Πέμπτη, 03 Ιούλιος 2014 14:12

Στην «άγονη γραμμή» της Ευρώπης

Γράφτηκε από τον

Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί το τελευταίο διάστημα να μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων, ωστόσο η Πέμπτη είναι… αφιερωμένη στο Γιουρόπα Λιγκ. Σήμερα ξεκινούν τα προκριματικά της διοργάνωσης, στα οποία συμμετέχουν άγνωστες, ως επί το πλείστον, στο ευρύ κοινό ομάδες, αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι λείπουν οι στοιχηματικές ευκαιρίες.


Όσο για το Μουντιάλ, υπομονή μέχρι αύριο (Παρασκευή 4/7) με δύο «μεγάλους» προημιτελικούς. Η Γαλλία αναμετράται με τη Γερμανία στις 19:00 σε ένα σούπερ ευρωπαϊκό ντέρμπι, ενώ η Εθνική Βραζιλίας αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Κολομβίας (23:00) και καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος.

Στηρίζουμε Κρουσέιντερς

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας για τα παιχνίδια των προκριματικών στο Γιουρόπα Λιγκ με ένα από τα «δυνατά» σημεία της ημέρας που είναι ο 1 DNB (το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας) στην αναμέτρηση Κρουσέιντερς (Βόρειος Ιρλανδία) – Εκράνας (Λιθουανία) σε απόδοση 2.00. Η Κρουσέιντερς είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, ενώ υπάρχουν υψηλές προσδοκίες για τη νέα σεζόν, καθώς αναμένεται να υπάρξουν και προσθήκες παικτών. Σημαντικό ρόλο στην καλή της πορεία έπαιξε και η έδρα της, κάτι που θέλει να εκμεταλλευτεί σήμερα κόντρα στην Εκράνας. Τελευταίο παιχνίδι της Κρουσέιντερς ήταν η φιλική αναμέτρηση στις 28/06 κόντρα στην Έρμπας, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3. Η Εκράνας από την πλευρά της, βρίσκεται στην 6η θέση του πρωταθλήματος της Λιθουανίας, έχοντας συγκεντρώσει 25 βαθμούς, μετά από 19 αγωνιστικές. Σίγουρα δεν βρίσκεται και στην καλύτερη της κατάσταση, ενώ στα εκτός έδρας παιχνίδια αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα. Στους πέντε τελευταίους εκτός έδρας αγώνες της, συγκεκριμένα, μετράει τέσσερις ήττες και μόλις μια νίκη.

Με τα γκολ στο Τσέλικ - Κόπερ

Συνέχεια με τον αγώνα Τσέλικ (Μαυροβούνιο) – Λούκα Κόπερ (Σλοβενία), με την επιλογή μας να είναι το Over 3 γκολ σε απόδοση 1.95 (ασιατικό σύνολο γκολ, τo στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση επίτευξης 4 γκολ και πάνω - αν επιτευχθούν 3 γκολ τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Μια απ' τις πιο φιλόδοξες ομάδες του Μαυροβουνίου είναι η Τσέλικ, που συμμετέχει για τρίτη διαδοχική σεζόν στο Γιουρόπα Λιγκ. Πέρυσι τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος και διεκδικούσε τον τίτλο μέχρι σχεδόν το φινάλε. Οι προηγούμενες παρουσίες της στη διοργάνωση δε στέφθηκαν από επιτυχία, καθώς μέχρι στιγμής σε 6 ματς, η Τσέλικ δεν έχει πανηγυρίσει ούτε μια νίκη, ενώ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει δεχτεί συνολικά 22 γκολ! Στον αντίποδα, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται ξανά εκεί που φιλοδοξούσαν, με στόχο να καταφέρουν για πρώτη φορά να προκριθούν από έναν τουλάχιστον γύρο. Έχουν παίξει ακόμη τέσσερις φορές σε προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ, μέτρησαν ισάριθμους αποκλεισμούς, ενώ δεν κέρδισαν ούτε ένα ματς, μετρώντας ρεκόρ (0-2-6).

Βάασα και Τούρνοβο με κάλυψη

Συνεχίζουμε με τον 1 DNB στον αγώνα Βάασα (Φινλανδία) – Μπρομαποϊκάρνα (Σουηδία) σε απόδοση 2.00. Η μία απ' τις τρεις ομάδες που εξασφάλισαν το ειδικό εισιτήριο της UEFA για συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ είναι η Μπρομαποϊκάρνα, μαζί με τις Μιλικόσκι και Τρόμσο. Αυτό σημαίνει ότι οι Σουηδοί δεν κατέλαβαν καμία προνομιούχο θέση, ούτε έκαναν κάποια "τρελή" πορεία στο Κύπελλο. Πέρυσι η Μπρομαποϊκάρνα εξασφάλισε την παραμονή της για έναν πόντο, ενώ φέτος έπειτα από 12 αγωνιστικές στην Allsvenskan, βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης, στο -6 απ' τη γραμμή της σωτηρίας. Η Βάασα, από την πλευρά της, έπειτα από 16 αγωνιστικές, βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας στη Φινλανδία, 18 πόντους πιο μακριά απ' την κορυφή και με διαφορά ασφαλείας απ' τη γραμμή του υποβιβασμού. Την προηγούμενη Παρασκευή η Βάασα σταμάτησε αρνητικό σερί τεσσάρων ηττών με την εύκολη νίκη της (4-0) επί της Μιλικόσκι, το πρώτο "τρίποντο" έπειτα από ένα μήνα.

Ακόμη ένας 1 DNB ακολουθεί, αυτή τη φορά από την αναμέτρηση Τούρνοβο (Σκόπια) – Τσικχούρα (Γεωργία) και σε απόδοση 2.05. Επιστρέφει στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ η Τούρνοβο, μια ομάδα απ' τα γειτονικά Σκόπια. Βρίσκεται σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και πέρυσι απέκλεισε αρχικά τη Σούντουβα (Λιθουανία) και στη συνέχεια αποκλείστηκε τιμητικά απ' την πιο ισχυρή και ποιοτική Χάιντουκ (ήττα 2-1 εκτός έδρας, 1-1 στα Σκόπια). Σήμερα λόγω και της μεγαλύτερης εμπειρίας που διαθέτει είναι το φαβορί στην αναμέτρηση με τους Γεωργιανούς. Η Τσικχούρα πρόκειται για μία ομάδα που αποτελείται αποκλειστικά από Γεωργιανούς ποδοσφαιριστές, χωρίς κάποιο μεγάλο όνομα, αλλά με σχετικό ταλέντο. Πέρυσι απέκλεισε στον πρώτο γύρο τη Βαντούζ, αλλά στη συνέχεια αποκλείστηκε απ' την Τουν. Στο περσινό πρωτάθλημα τερμάτισε στην 3η θέση, στο -10 απ' την κορυφή της βαθμολογίας. Βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας, έδωσε δύο φιλικά με την Νέφτσι Μπακού, κέρδισε 3-2 και πήρε ισοπαλία 1-1.

Κερδίζει η Γκαμπάλα


Τέλος, θα πάμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 2.20 στο ματς της Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) με τη Σιρόκι (Βοσνία). Την πολύ καλή σεζόν που πραγματοποίησε στο αζέρικο πρωτάθλημα εξαργυρώνει η Καμπάλα, καθώς η κατάκτηση της 3ης θέσης (στο -6 από τη 2η Ίντερ Μπακού) της έδωσε το εισιτήριο για τα ευρωπαϊκά «σαλόνια». Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έφτασαν και στον τελικό του αζέρικου Κυπέλλου, χάνοντας στη διαδικασία των πέναλτι από τη Νέφτσι Μπακού. Θα προσπαθήσει σήμερα να εκμεταλλευτεί την έδρα της απέναντι στη σαφώς πιο έμπειρη Σιρόκι και θεωρούμε ότι ο ενθουσιασμός των Αζέρων μπορεί να κάνει τη διαφορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι.