Πέμπτη, 10 Ιούνιος 2021 05:00

Οι νικητές των ομίλων και το "πρώτο κανόνι"

Γράφτηκε από τον

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την έναρξη του Euro 2020, το οποίο για πρώτη φορά θα διεξαχθεί σε 11 χώρες!

Η δράση ξεκινά την Παρασκευή στις 10 το βράδυ στο "Ολίμπικο" της Ρώμης, εκεί όπου η Τουρκία θα αναμετρηθεί με την Ιταλία για την πρεμιέρα του πρώτου ομίλου, στον οποίο μετέχουν ακόμα η Ελβετία και η Ουαλία..
Στο χθεσινό φύλλο αναλύσαμε τις 24 ομάδες και τις πιθανότητες, που συγκεντρώνουν για να σηκώσουν την κούπα στις 11 Ιουλίου και ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τους νικητές των ομίλων, αλλά και τον πρώτο σκόρερ. Μακροχρόνια στοιχήματα που συγκαταλέγονται στα πιο δημοφιλή στις μεγάλες διοργανώσεις.
Οι 24 ομάδες έχουν χωριστεί σε έξι ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι των ομίλων και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.
Η πρωτιά στον όμιλο σημαίνει πιο βατούς αντιπάλους στα νοκ - άουτ , μιας και όποιος βγει πρώτος, θα αντιμετωπίσει τον 2ο ή τον τρίτο του ομίλου. Ο πιο δύσκολος όμιλος είναι με διαφορά ο έκτος, στον οποίο βρίσκονται οι δύο τελευταίες παγκόσμιες πρωταθλήτριες, αλλά και η πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Ο λόγος για τη Γερμανία που σήκωσε την κούπα το 2014 στη Βραζιλία, τη Γαλλία που θριάμβευσε το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας και την Πορτογαλία, η οποία το 2016 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Ουγγαρία είναι η πιο άτυχη ομάδα της κλήρωσης, αφού θα παίξει με τα τρία μεγαθήρια.
Οι μπουκ δίνουν φαβορί για την πρωτιά τη Γαλλία (2.25) με ελάχιστη όμως διαφορά από τη Γερμανία (2.40) ακολουθεί η Πορτογαλία με 4,25 και η Ουγγαρία με 50. Η Πορτογαλία ξεκινά πάντως με την Ουγγαρία και μια νίκη μπορεί να της δώσει βαθμολογικό και ψυχολογικό προβάδισμα. Πρόκειται για το πιο αμφίρροπο γκρουπ και θα μείνουμε αμέτοχοι όσον αφορά την πρωτιά.
Αντίθετα στον 2ο όμιλο, όπου συναντάμε το Βέλγιο, τη Δανία, τη Ρωσία και την πρωτάρα σε Euro Φινλανδία, υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό δεν είναι άλλο από τους Βέλγους.
Η... παρέα του Λουκάκου δείχνει ικανή να φθάσει ψηλά στη διοργάνωση και θα είναι αποτυχία αν δεν βγει πρώτη σε αυτόν τον όμιλο.
Κάτι που αντιλαμβάνονται και οι μπουκ, προσφέροντας το σε τιμές φαβορί (1.60). Η Δανία δίνεται στο 3.40, η Ρωσία στο 5,50 και η Φινλανδία. στο 20.00.
Στον πρώτο όμιλο, η Ιταλία είναι το μεγάλο όνομα, αλλά συνήθως οι Ιταλοί φορτσάρουν από τα νοκ - άουτ και μετά. Η πρόκριση με αντιπάλους την Τουρκία, την Ουαλία και την Ελβετία, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, από τη στιγμή που προκρίνονται και οι 4 από τους έξι τρίτους.
Ως εκ τούτου, αξίζει να κυνηγήσουμε την έκπληξη σε αυτόν τον όμιλο, ποντάροντας στην Τουρκία για πρωτιά στον όμιλο με απόδοση 5,50, Η Ιταλία προσφέρεται στο 1.60, η Ελβετία στο 6 και η Ουαλία στο 8.
Στον τρίτο όμιλο, βρίσκονται Ολλανδία, Αυστρία, Ουκρανία και Β. Μακεδονία. Η Ολλανδία έχει τον πρώτο λόγο, αλλά χωρίς τον Φαν Ντάικ στην άμυνα και με τα προβλήματα τραυματισμών που έχουν προκύψει, δεν αξίζει το 1.40. Η Ουκρανία δίνεται στο 5,50, η Αυστρία στο 6 και η Β. Μακεδονία στο 25' για νικητής ομίλου. Δεν θα επιλέξουμε κάτι από αυτό το γκρουπ, ούτε και από το 5ο που είναι η Ισπανία, η Σουηδία, η Πολωνία και η Σλοβακία. Οι Ισπανοί είναι το ακλόνητο φαβορί με 1.35, Σουηδία και Πολωνία έχουν από 7 απόδοση για να βγουν πρώτες στον όμιλο και η Σλοβακία 12. Δεν βλέπουμε να γίνεται η έκπληξη, αλλά ούτε και αξίζει το φαβορί σε αυτή την απόδοση.
Στον τέταρτο όμιλο, είναι η Αγγλία, η Κροατία, Τσεχία και Σκωτία. Οι Αγγλοι θα παίξουν στο "σπίτι τους" τα ματς των ομίλων και προσφέρονται ως φαβορί για πρωτιά στον όμιλο με 1.40 Ουδείς όμως μπορεί να υποτιμήσει τη φιναλίστ του Μουντιάλ του 2018 Κροατία (4.00). Τσεχία (12) και Σκωτία (18) θα παλέψουν λογικά για την τρίτη θέση.
Στην πρεμιέρα παίζουν Αγγλία - Κροατία και αν οι Κροάτες πάρουν αποτέλεσμα μπορούν και την πρωτιά. Αξίζει το ρίσκο.

Πρώτος σκόρερ

Για το "πρώτο κανόνι" του Euro θα πρέπει να λάβουμε υπόψη όχι μόνο την αξία του παίκτη που επιλέγουμε, αλλά και τι συμπαίκτες έχει, τους αντιπάλους, αν εκτελεί τα πέναλτι ή τα φάουλ. Γιατί για παράδειγμα ο Κίλιαν Εμπαπέ είναι το πιο "καυτό" όνομα στη διοργάνωση, αλλά αυτή η εθνική Γαλλία έχει πληθώρα επιθετικών και τα γκολ λογικά θα μοιραστούν. Επιπλέον η Γαλλία είναι και στον πιο δύσκολο όμιλο, αλλά είναι και από τις ομάδες που αναμένεται να προχωρήσουν. Ο Εμπαπέ με τον Κέιν της Αγγλίας είναι τα πρώτα φαβορί όσον αφορά τον πρώτο σκόρερ με απόδοση 6.00, μαζί με τον Λουκάκου του Βελγίου, που αναμένεται επίσης να πάρει ποντάρισμα.
Προσωπικά θα ποντάρουμε στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος παίζει στην Πολωνία που δύσκολα θα διακριθεί, αλλά δεν παύει να είναι ένας μεγάλος επιθετικός, που ξεπέρασε φέτος τα 40 γκολ με τη Μπάγερν Μονάχου και όλο το παιχνίδι της Πολωνίας βασίζεται επάνω του. Στο 15 η απόδοση να βγει πρώτος σκόρερ.

Νικητής Α' ομίλου: Τουρκία 5.50
Νικητής Β' Ομίλου: Βέλγιο 1.60
Νικητής Δ' ομίλου: Κροατία 4.00

Πρώτος σκόρερ διοργάνωσης

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι 15.00

100. Τουρκία – Ιταλία G.G. 2.28